Mataró Notícies

L'institut Cinc Sénies apostarà pel treball en grup i l'esperit crític sense assignatures

L'institut Cinc Sénies apostarà pel treball en grup i l'esperit crític sense assignatures

Cristina Salad

El nou institut Cinc Sénies segueix un model innovador que buscar dotar els alumnes d’esperit crític i d’una major consciència social. Ho ha dit la directora de Serveis Territorials, Carmina Pinya, en el marc de les jornades d’educació celebrades divendres passat a Tecnocampus. Es tracta d’un model innovador que treballa per projectes i fomenta el treballa en grup. De fet, des d’aquests serveis informatius ja vam avançar divendres que el model que s’aplicarà al nou institut públic mataroní serà molt similar al que s’aplica a l’institut Sunsi Mora de Canet de Mar. Un centre en el que treballen per àmbits i projectes, sense assignatures com a tals. Les classes es treballen en grup i amb fins a tres mestres a una mateixa aula, seguint la mateixa filosofia que el sistema educatiu de Finlàndia, país que s’ha convertit en un referent europeu de renovació pedagògica. De fet, Diu Carmina Pinya que la comunitat educativa és favorable a projectes educatius d’aquestes característiques.

Al capdavant de l’institut Cinc Sénies hi haurà Carina Torres, actualment secretària pedagògica de la secció d’institut Sunsi Mora de Canet de Mar, com també vam avançar des d’aquests Serveis Informatius.

Precisament, per presentar en societat i donar tota la informació a les famílies interessades, dijous 16 de març, a les 18h, es farà una sessió informativa a la Biblioteca Pública Antoni Comas. Un acte en el que intervindran la directora de Serveis Territorials, Carmina Pinya, i la directora del centre, Carina Torres, i en el que explicaran en detall el model educatiu que seguirà aquest centre.