Mataró Notícies

Llum verda a la integració de Mataró Ràdio i m1tv

Llum verda a la integració de Mataró Ràdio i m1tv

Elisabet Solsona

El ple aprova per unanimitat el full de ruta per tirar endavant el procés d'integració de Mataró Ràdio i m1tv. La voluntat és que televisió i ràdio conflueixin en un únic mitjà públic de comunicació de la ciutat per tal de guanyar eficiència i eficàcia, mantenir i reforçar el model de proximitat, promoure la participació ciutadana i augmentar la col·laboració amb el TecnoCampus. De fet, el nou mitjà tindrà la seu al parc tecnològic, que actualment ja és la seu d'm1tv, a partir de la propera tardor. El primer tinent d’alcalde i president tant de Mataró Audiovisual com del Consorci Digital Mataró-Maresme, Quim Fernàndez, ha estat l'encarregat d'explicar el full de ruta perquè fos aprovat al ple.

Per fer possible la integració dels dos mitjans, el Consorci Digital Mataró-Maresme i també la societat mercantil Mataró-Maresme SLU que gestiona el canal de televisió pública es dissoldran i s'encomanarà la gestió del nou mitjà resultant d'aquest procés a l'EPE Mataró Audiovisual –l'Entitat Pública Empresarial que gestiona Mataró Ràdio-. Mataró Audiovisual també subrogarà tot el personal que actualment està contractat pel Consorci Digital, per la SLU i per Compagina SL, l'empresa concessionària dels serveis informatius, esports i magazine de Mataró Ràdio.

Tots els grups municipals han votat a favor de la integració. Han pres la paraula ICV-EUiA, CUP i ERC-MÉS. Les tres formacions han alertat que, amb el trasllat al TecnoCampus, es podria perdre part del nombre de col·laboradors que actualment té Mataró Ràdio i, des d’ICV-EUiA, s’ha proposat refer les rutes del Mataró Bus perquè arribi fins al parc tecnològic. També han reivindicat que s’igualin les condicions salarials de tots els treballadors que Mataró Audiovisual subrogarà i que s’homologuin amb les dels treballadors de l’Ajuntament. ERC-MÉS també ha demanat l’elaboració d’un projecte audiovisual tant pel que fa a continguts com a estratègia empresarial.

Els serveis informatius de Mataró Ràdio i d'm1tv ja van començar a establir sinèrgies el 2012. L'agost de 2013, aquestes col·laboracions es van oficialitzar amb la signatura d'un conveni perquè les dues redaccions treballessin conjuntament. Ara, la integració dels dos mitjans culminarà aquest procés durant aquest 2017 amb el naixement d'un nou mitjà públic de comunicació que tindrà ràdio, televisió i internet.