Mataró Notícies

L'SPAM ha recollit 700 animals abandonats des de principis d'any

L'SPAM ha recollit 700 animals abandonats des de principis d'any

Marc Rodriguez Sedano

L’estiu és època d’abandonament de gossos i gats, però no és l’única. La Societat Protectora d’Animals de Mataró ha desmentit el tòpic i assegura que a l’estiu no hi ha més abandonaments. Segons dades de l’SPAM, a la ciutat aquest any s’han abandonat 700 animals, però es produeixen durant tot l’any i no s’incrementen a l’estiu. El problema dels mesos de vacances, segons la presidenta de la Societat Protectora d’Animals, Silvia Serra, és que "no hi ha tantes adopcions". A més, "el bon temps fa que gats i gossos entrin en zel" i això implica que els centres d’acollida s’omplin de cadells de gats i gossos per als que no es troben famílies.

La majoria de gossos i gats continuen sense portar xip, una qüestió que no ajuda en la tasca d'evitar abandonaments, perquè impedeix localitzar els propietaris dels animals. Serra explica que només els 40% dels gossos van identificats, mentre que en els gats la dada encara és més preocupant, perquè només el 2% porta xip. Per intentar fer front als abandonaments o a les pèrdues, des de la protectora de Mataró es recomana que tots els animals estiguin identificats. A més, Serra aposta per castrar els animals i seguir conscienciant la població per evitar que augmenti el nombre de gats i gossos en llars d’acollida.

La directora de l’SPAM també ha assegurat que des de l’1 d’agost ja tornen a adoptar cadells de gat, després de posar solució a la panleucopènia felina, una malaltia vírica que provoca la mort als més petits. Serra ha detallat que a partir d’ara tots els gats que arribin al centre passaran una revisió hospitalària i seran revisats per veterinaris, abans de portar-los a cases d’acollida, com s’ha estat fent durant les setmanes que la protectora ha estat en quarantena.

Segons Silvia Serra, "el problema" és ara trobar cases d’acollida o mainaderes, perquè les vacances d’estiu no ajuden". El fet que la majoria de gent marxi fora de vacances és un problema, perquè l’arribada de gats al centre no frenen: actualment sumen una vintena de cadells acollits i Serra preveu que la situació es mantindrà fins el mes d’octubre.