Mataró Notícies

L'start-up Sheekr, guanyadora dels primers premis Reimagine Textile

L'start-up Sheekr, guanyadora dels primers premis Reimagine Textile

Marc Rodriguez Sedano

Anar a comprar amb les amigues, però de manera virtual, sense moure’s de casa. Aquesta és la idea de negoci de Sheekr, l’start-up guanyadora dels premis Reimagine Textile, una empresa que ha aprofitat el big-data i les noves tecnologies per virtualitzar el procés d’anar de compres i, de pas, tenir el consell de quatre amics a l’instant. Es tracta d'una aplicació que ja va per la tercera fase i que, properament, espera geo-posicionar més de mil botigues de tot l’estat espanyol i tenir accés a més de 10.000 productes. L’empresa es marca l’objectiu de tenir disponible informació bàsica sobre tots els productes, inclosos el preu i fotografies. Un dels guanyadors i impulsors de Sheekr, Xavi Martí, assegura que cal talent i molt d’esforç per tirar endavant una idea d’èxit. Martí afirma que tot costa molt, però que el premi dels Reimagine Textile els ajudarà a evolucionar.

En aquesta primera edició dels Reimagine Textile s’ha guardonat Sheekr amb 5.000 euros, però més enllà d’empreses, també s’han volgut premiar idees de negoci. És el cas de Cocoro, que ha estat distingida amb 3.000 euros i bonificacions a la incubadora del Tecnocampus gràcies a una línea de sostenidors de lactància sostenible. Es tracta d’un teixit absorbent i ergonòmic que permet les mares alletar els seus nadons sense haver de fer servir discs absorbents. Els sostenidors, a més, són un producte que protegeix el pit. La  majoria d’emprenedors que ha participat en la primera edició dels premis assegura que és una sort que Mataró doni suport a projectes tecnològics i tèxtils, com per exemple la Clara Guasch, membre de Cocoro.

Els Reimagine Textile són una aposta de l’Ajuntament de Mataró per donar suport als emprenedors que lluiten per tirar endavant projectes que relacionin noves tecnologies i la innovació amb el tèxtil, un àmbit econòmic en què Mataró sempre ha estat una referència. La regidora de Promoció Econòmica i presidenta del TecnoCampus, Dolors Guillén, creu que la primera edició ha estat un èxit i ha permès veure que hi ha molt bones idees i talent a les quals cal donar suport.

L’entrega de premis s’ha celebrat al TecnoCampus, en un acte que ha president l’alcalde, David Bote, Dolors Guillén, el director de negoci de l’Empresa Eurecat, Miquel Rey, i el president d’Asegema, Paulí Aluart, també encarregats d’impulsar els premis.