Mataró Notícies

Marisa Merchán: "Volem que la gent s'impliqui i comenci a creure en la igualtat"

Marisa Merchán: "Volem que la gent s'impliqui i comenci a creure en la igualtat"

Elisabet Solsona

Mataró enceta les 25 activitats en motiu del Dia Internacional de les Dones amb el recorregut poètic “Virgínia i la Pau” que es farà aquesta tarda a la Biblioteca Antoni Comas. L’acte central en motiu del 8 de març serà una acció teatral i la lectura del manifest el dissabte 11 de març a la plaça de Santa Anna. Sota el títol “El jardí de la memòria”, l’acció teatral farà un recorregut poètic per la vida i obra de dones que la història no ha tingut en compte. Aquesta activitat, organitzada pel Consell d’Igualtat Dona-Home, el CIRD i l’Aula de Teatre, anirà a càrrec de les participants en el taller de teatre Dones en Acció. A continuació es llegirà el Manifest Institucional, un text de la Diputació de Barcelona. La regidora d’Igualtat i Joventut, Marisa Merchán, ha explicat que les diferents activitats –comencen el 28 de febrer i acaben el 2 d’abril- estan destinades a públics de totes les edats perquè precisament un dels objectius d’aquest programa d’actes és conscienciar tothom i s’ha mostrat especialment satisfeta perquè col·lectius joves s’han implicat en l’organització.

A la presentació del programa d’actes hi han pres part, també, la responsable d’Igualtat d’UGT Maresme, Carme Navarro, i la coordinadora del Nucli d’acció territorial del Maresme centre i sud del sindicat de CCOO, Liliana Baigorria. Totes dues han subratllat que, actualment, la bretxa salarial –diferència de sous entre homes i dones- és encara és del 26%.

El lema d’aquest any és “Juntes ho aconseguirem!” i el programa d’activitats ha estat elaborat pel Centre d’Igualtat i Recursos per a les Dones de l’Ajuntament amb el Grup de Treball del Consell Municipal d’Igualtat Dona-Home i ha comptat amb la col·laboració de diferents serveis i entitats entre els quals hi ha Mataró Ràdio.