Mataró Notícies

Marisa Merchan: "El dia de la dona no és per celebrar és per reivindicar els drets de les dones"

Marisa Merchan: "El dia de la dona no és per celebrar és per reivindicar els drets de les dones"

Cristina Salad

El Dia de la Dona manté, a dia d’avui, tota la seva vigència perquè s’ha de continuar reivindicant i lluitant pels drets de les dones. Ho ha dit a Mataró Ràdio la regidora d’Igualtat, Marisa Merchán, durant una entrevista al Viu la Vida Dia a Dia. Merchán ha reivindicat que el vuit de març no és un dia per felicitar sinó que ha de servir per donar visibilitat a les dones de tot el món i a la seva realitat. Una existència en la que les desigualtats envers els homes són completament vigents. En aquest marc, la regidora d’Igualtat ha posat com exemple la bretxa salarial del 26% que existeix entre els sous d’homes i dones. De la mateixa manera, l’atur castiga molt més a les dones que els homes i en ple segle XXI, la quantitat de dones que ocupen llocs de poder és molt inferior al d’homes.

Per la regidora d’Igualtat, la història i el pas del temps s’ha encarregat d’invisibilitzar a les dones i la importància que han tingut en diferents camps al llarg dels segles. Atribueix al model de societat patriarcal aquest fet i acusa, a aquest model, d’haver fet mal al conjunt de les persones, tant homes com dones. Mirant al futur, Marisa Merchán considera que això només es podrà trencar amb educació i pedagogia. La que les noves generacions han de rebre des de petits.

 

Durant l’entrevista al programa Merchán també ha volgut tenir un record cap a les dones víctimes de la violència masclista. Dones que ha dit són exemple de les grans desigualtats existents entre gèneres i a les quals es mata pel simple fet de ser dones.