Mataró Notícies

Mataró activa el Pla Específic per la Revetlla de Sant Joan

Mataró activa el Pla Específic per la Revetlla de Sant Joan

MataróNotícies.cat

La Revetlla de Sant Joan és una de les nits més esperades pels mataronins però també de les més perilloses.. L’Ajuntament activarà a partir de les vuit el Pla Específic per la Revetlla de Sant Joan, que té com a objectiu reforçar la seguretat per evitar problemes amb els petards i les fogueres. El dispositiu, el coordina pel Servei de Protecció Civil i aplega Agents de Defensa Forestal, membres de la Creu Roja, Policia Local i dels altres cossos de la Generalitat: Mossos d’Esquadra, Bombers i Servei d’Emergències Mèdiques.

L’encesa de petards i fogueres és el que més preocupa al consistori, que en aquest sentit demana precaució màxima. En primer lloc, cal comprar els petards als punts de venda autoritzats – aquest any a Mataró n’hi ha 13-, llegir sempre les instruccions, no guardar-los a les butxaques, i sobretot, no llençar-los mai sobre ningú. Ho explicat la cap de Protecció Civil, Carlota Dicenta:

Pel que fa a les fogueres, Dicenta ha explicat que s’han d’encendre a una bona distància de cotxes, edificis o arbres. I, per avivar el foc, ha dit que cal utilitzar materials com la fusta, no líquids inflamables.

I després de la festa, toca la neteja. Per Sant Joan, l’Ajuntament també reforçarà el servei de neteja dels carrers i de les platges, on es concentra molta gent a tirar petards i encendre fogueres. La idea és netejar bé el passeig Marítim i els passos soterranis per garantir un bon dia de platja l’endemà de la revetlla. El dilluns es farà la neteja de les fogueres.