Mataró Notícies

Mataró celebra diumenge la Diada de l'Ensenyament públic

Mataró celebra diumenge la Diada de l'Ensenyament públic

Marc Rodriguez Sedano

La plataforma en defensa de l’educació a Mataró celebra aquest diumenge la Diada de l’Ensenyament públic per reivindicar la qualitat pedagógica de l’escola pública i reclamar una sèrie de millores que encara no s’han produit. La plataforma que defensa l’educació pública vol posar en valor la proximitat dels  centres educatius. Sobretot ara, que s’obre el període d’inscripcions i moltes famílies han d’escollir escola. La Diada de l’Ensenyament públic començarà a dos quarts d’onze del matí de diumenge amb una Cercavila de gegants que partirà des de l’Institut Damià Campeny i arribarà fins al Nou Parc Central, on es concentraran el gruix d’activitats i es llegirà un manifest. El portaveu de la plataforma en defensa de l’educació pública a Mataró, Joan Lleonart, explica que a la Diada es parlarà de temes com la ratio, la segona línea de l’Angeleta Ferrer i el nou Institut Cinc Sénies.  

Lleonart explica que totes les reivindicacions s’han consensuat amb la comunitat educativa del territori i assegura que la qualitat i la proximitat dels centres públics són arguments de prou força com per a que els mataronins els escullin a l’hora de matricular els seus fills. El portaveu del PEM anima els pares a participar de la Diada i que gaudeixin dels actes.

Una ballada de gegants a dos quarts de dotze del migdia donarà lloc a la lectura d’un manifest que exposarà tots els temes educatius que preocupen a la Plataforma. Des de les ratios a les escoles, fins a evitar que es tanqui cap línea d’escola pública, passant per l’edifici definitiu de Joan Coromines i el nou institut. L’acte acabarà amb actuacions musicals a càrrec d’alumnes de la ciutat.