Mataró Notícies

Mataró disposarà d'un pla de seguretat global de ciutat i específic per a cada barri

Mataró disposarà d'un pla de seguretat global de ciutat i específic per a cada barri

Eli Solsona

Mataró treballa conjuntament amb el departament d’Interior de la Generalitat per elaborar un pla de seguretat global de ciutat, que també tindrà en compte la personalitat i especificitats de cada barri. Aquest pla té com a objectiu lluitar contra la delinqüència i l’incivisme i millorar tant la seguretat com la percepció de la seguretat que tenen els ciutadans.

L’alcalde, Joan Mora, ho ha acordat amb el conseller d’Interior, Felip Puig, durant una reunió celebrada aquest dijous. Mora explica que un dels punts que es volen reforçar amb aquest nou pla de seguretat serà la coordinació i el traspàs d’informació entre els cossos policials; i que també es contempla la intensificació de la presència policial en aquells punts o moments en que sigui necessari.

Joan Mora també ha volgut donar un missatge de tranquil•litat explicant que Mossos d’Esquadra, Policia Local i Policia Nacional “estan a sobre de tots els temes que poden provocar inseguretat ciutadana”, ja sigui “tràfic de drogues a petita escala com estrebades” entre d’altres delictes. L’alcalde no ha detallat el conjunt d’accions que es duran a terme amb aquest nou pla de seguretat, però ha apuntat que a més a més de la coordinació policial, també caldrà una coordinació a nivell social amb els agents i tècnics municipals que treballen en cada territori de la ciutat.

L’alcalde ha explicat que es celebraran reunions cada 15 dies per anar fent el seguiment i poder avaluar si cal redreçar algunes mesures.