Mataró Notícies

Mataró elabora un estudi per millorar tots els accessos viaris a la ciutat

Mataró elabora un estudi per millorar tots els accessos viaris a la ciutat

Eli Solsona

Mataró està estudiant com millorar tots els accessos a la ciutat, no només el de Mataró Oest. L’alcalde, Joan Mora, explica que cal definir quina ha de ser la “mobilitat del futur” per aconseguir, per exemple, millorar les connexions amb la resta del territori i, per tant, augmentar les possibilitats de captar noves empreses. Amb aquesta voluntat, doncs, s’estan fent uns estudis que van més enllà d’estudiar com es resolen els accessos al Nord de la ciutat. Mora apunta que també s’està estudiant la zona del Sorrall, la zona dels Turons o l’entrada pel sud de la ciutat.

L’alcalde explica que d'aquí a pocs mesos es tindrà aquest estudi sobre la taula. Mora considera que els problemes de mobilitat al nord de la ciutat s’han de resoldre sense construir laterals. Recorda que la concessió del peatge de la C-32 finalitza el 2021 i reclama que, a partir d’aquell moment, l’autopista sigui totalment gratuïta per a tots els residents de la comarca.

Joan Mora, que fa uns dies ja va traslladar la necessitat de resoldre els problemes de mobilitat al nord de la ciutat al conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila, ara ha fet arribar aquesta preocupació a Artur Mas. Mora també va reclamar a Artur Mas la incorporació d’una partida econòmica als pressupostos de 2013 per a la nova Angeleta Ferrer.

 

El PSC pregunta pels 400M d'euros que acompanyaven el traspàs de la N-II

El PSC demanarà a l’alcalde que "es mogui" per saber on han anat a parar els 400milions d’euros que havia promès Fomento pel traspàs de la Nacional 2. Aproximadament una quarta part dels diners, 100milions, havia de servir per millorar els accessos Mataró-Oest de l’autopista C-32. El cap del grup municipal socialista, Joan Antoni Baron, explica que volen saber què farà el govern per recuperar aquests diners, que segons detalla es deuen haver dedicat a altres projectes, i que pertanyien inicialment a la ciutat. D’altra banda el PSC vol saber què ha passat amb els 300 milions d’euros, també compromesos pel ministeri de Fomento, que la Generalitat ni tan sols ha arribat a cobrar.