Mataró Notícies

Mataró Ràdio celebra el Dia Mundial de la Ràdio mirant al futur

Mataró Ràdio celebra el Dia Mundial de la Ràdio mirant al futur

Cristina Salad

Mataró Ràdio torna a sumar-se a les celebracions del Dia Mundial de la Ràdio. El Viu la Vida ha fet una edició especial per celebrar aquesta jornada amb un programa especial dedicat a celebrar la ràdio com a mitjà de comunicació que ha perdurat en el temps i ha sabut adaptar-se als canvis que s’han anat produint en les seves dècades d’existència. Al llarg d’aquest matí hi ha intervingut periodistes i locutors mataronins com Juanjo Cardenal, Jordi Novellas, Santi Carreras, Jordi Rabassa, Miquel Piris, Carme Faja o Maria José Recorder.  Tots han posat en valor el paper social que ha tingut la ràdio i com ha sabut canviar sense perdre l’essència. També la directora de Mataró Ràdio, Mei Ros, ha destacat el paper cohesionador que tenen les emissores de ràdio locals que permeten arribar als oients més propers, els de la pròpia ciutat. En aquest sentit, ha assenyalat que Mataró Ràdio ha sabut fer-se un lloc entre els mataronins que la segueixen i participen amb els seus programes.

També l’alcalde de Mataró, David Bote, ha definit la importància de la ràdio assenyalant-la com a un eix vertebrador de la ciutat. Per Bote, la ràdio en general i Mataró Ràdio en particular s’han convertit en aquest vehicle que dóna veu a les entitats i és participada per tota la ciutadania. Una emissora, ha dit, que permet arribar a través de les ones a tots els mataronins i que tots sàpiguen què passa a la ciutat.

Per la seva banda, el president de Mataró Audiovisual, el regidor Quim Fernández, en una entrevista en aquest mateix programa ha posat la vista al futur i a la integració de Mataró Ràdio i M1tv en la que es treballa des de fa mesos. Fernández ha posat en valor l’eficiència i l’eficàcia de treballar plegats, però sense perdre la identitat i la forma de fer de mitjans tant diferents com ho són ràdio i televisió.

Aquesta tarda, Mataró Ràdio també participarà en el programa especial que realitzarà La Tarda de La Xarxa amb dues entrevistes a Mei Ros, directora de Mataró Ràdio, i Maria Llüisa Aranaz, presentadora del magazine Viu la Vida.