Mataró Notícies

Mataró recorda l'holocaust amb una ofrena floral al monument "Intolerància"

Mataró recorda l'holocaust amb una ofrena floral al monument "Intolerància"

Clara Sanchez

El monument "Intolerància" és escenari un any més de la ofrena floral en motiu del Dia Oficial de la Memòria de l’Holocaust i la Prevenció dels Crims contra la Humanitat. Un acte organitzat pel Grup de Recerca de la Memòria Històrica de Mataró que aquest any coincideix amb el 72è aniversari de l’alliberament dels camps nazis. A més aquest any també es vol sumar un record a tots aquells republicans espanyols exiliats que van perdre la seva vida en la lluita contra el nazisme. El proper dia 1 de febrer l’ajuntament acollirà una conferència sobre aquest tema. Escoltem un dels membres del Grup de Recerca de la Memòria Històrica de Mataró, Santi Combarros.

Santi Combarros assegura que el Grup de Recerca de la Memòria Històrica de Mataró té com a objectiu que actes com aquest mantinguin viu a la memòria el record d’aquestes atrocitats que fa anys van ser una realitat. Fets similars que es tornen a repetir, tal com explica Combarros, amb la crisi dels refugiats al conjunt d’Europa. Precisament el record de tot el que va passar fa 80 anys hauria d’impedir que es tornés a viure a dia d’avui.

A l’ofrena floral que té lloc a les 7 de divendres vespre davant el monument "Intolerància", situat al passeig de Carles Padrós a la confluència amb la plaça dels Drets Humans els alumnes de l'Escola Municipal de Música de Mataró faran l’acompanyament musical. L'acte acadèmic, que té lloc el dimecres 1 de febrer, a les 19.30 h, al Saló de Sessions, comptarà amb la intervenció del Sr. Joan M Calvo, historiador i membre de la Junta de l'Amical Mauthausen, que impartirà la conferència "De portació de republicans als camps nazis 1940-1945".