Mataró Notícies

Mataró s'estanca en els 124.100 habitants

Mataró s'estanca en els 124.100 habitants

Eli Solsona

La població de Mataró s’estabilitza en els 124.100 habitants. De fet, la ciutat ha perdut 17 habitants en l’últim any. És la dada més destacada de l’Estudi de la Població de Mataró 2013 i contrasta amb els forts increments de població registrats sobretot entre els anys 2003 i 2006, quan la ciutat creixia a un ritme de 2.000 habitants per any degut, sobretot, a la immigració. Ara, aquesta tendència ha canviat i la ciutat està experimentant un inici de canvi de cicle. El regidor d’Administració i Atenció Ciutadana, Ramon Reixach, apunta que aquest estancament es deu principalment a dos factors: a la finalització de l’arribada de població estrangera i a l’acabament del baby boom.

De fet, les principals pèrdues de població es concentren entre els 30 i 39 anys i els 5 i els 9 anys. Com ja va passar el 2011, durant el 2012 ha disminuït la població de nacionalitat estrangera que viu a Mataró i ara és un 16,45% del total (559 estrangers menys). Aquest descens és degut en gran part a la nacionalització de molts immigrants (517 residents han obtingut la nacionalitat espanyola al llarg de 2012). Els barris amb més immigració són Cerdanyola, Rocafonda i l’Eixample. Els que menys població estrangera tenen són La Llàntia, Vista Alegre i el Centre.

Aquest estudi també posa de relleu altres dades com per exemple l’envelliment progressiu de la població. El 2012 es van registrar 132 naixements menys que el 2011 i, en canvi, 54 defuncions més que en l’any anterior, xifra que s’ajusta als nivells d’envelliment de la població malgrat millori l’esperança de vida. Així doncs, l’edat mitjana del ciutadà mataroní és de 40 anys i l’esperança de vida és de 82 anys. Els barris més envellits són Peramàs, Molins-Torner, el Pla den Boet i el Centre i, els més joves i amb més natalitat, Cirera, Rocafonda i el Palau-Escorxador. Els noms més posats són Gerard, Àlex i Marc per a nen, i Paula, Martina i Noa per a nena.