Mataró Notícies

Molta afluència sense col·lapses a Urgències de l'Hospital de Mataró

Molta afluència sense col·lapses a Urgències de l'Hospital de Mataró

MataróNotícies.cat

Molta afluència però sense col·lapse a Urgències de l’Hospital de Mataró. Salut tem un nou repunt de la grip aquesta setmana amb el fred i la tornada a l'escola o a la feina. I tot plegat tenint en compte que ara mateix Catalunya ja es troba en fase d'epidèmia i l'avançament del virus manté força saturades en molts casos les urgències dels hospitals. Així ho ha manifestat la directora d’Atenció Sanitària del Servei Català de la Salut, Cristina Nadal, en una entrevista a La Xarxa. Nadal ha recomanat a tots aquells qui tinguin símptomes de grip que es quedin a casa per evitar contagis.

La directora d'Atenció Sanitària del Servei Català de la Salut, Cristina Nadal, diu que el col·lapse viscut es deu bàsicament a dos factors: la grip s'ha avançat dues setmanes - d'una banda - i de l'altra, en èpoques de festes, els recursos humans dels hospitals no són els habituals i solen ser menys. També diu que cada hospital planifica les diferents contingències i els va desplegant en funció de les necessitats.

La supervisora d'infermeria del Servei d'Urgències de l'Hospital, Imma Menós, ja admetia aquest dijous que són dies amb molta afluència de pacients, però assegurava que la situació a urgències no és de col·lapse com sí passa a d’altres hospitals catalans. També recorda que la grip és una malaltia que es pot curar fent repòs a casa i recomana anar primer al CAP si es considera necessària la visita d’un metge per evitar col·lapsar les urgències.