Mataró Notícies

Multen una periodista per uns suposats insults als Mossos durant l'Anada a Ofici de Les Santes

Multen una periodista per uns suposats insults als Mossos durant l'Anada a Ofici de Les Santes

Eli Solsona

L'Ajuntament multa una periodista del Tot Mataró que cobria l’Anada a Ofici de Les Santes i el seu company sentimental aplicant l’ordenança de civisme. Segons la denúncia –una multa de 250 euros a cadascú-, suposadament els dos joves haurien insultat els agents anti-avalots de la Brigada Mòbil dels Mossos d’Esquadra. Una versió dels fets que els dos joves neguen rotundament.

Segons explica la jove periodista, Marta Gómez, un agent dels Mossos la va retenir en sentir una conversa privada amb el seu company en la qual ella es preguntava si “feia falta” que els agents de la Brigada Mòbil "anessin amb passamuntanyes". En sentir aquest comentari, segons apunta la denunciada, l’agent va demanar el DNI de la periodista. A partir d’aquí, segons explica Gómez, ella i el seu company van ser vexats pels Mossos, que van arrencar-li l’acreditació de premsa facilitada per l’Ajuntament i van ridiculitzar la seva tasca professional. Els Mossos, però, van assegurar-los que els denunciarien per desacatament i que se’ls imposaria la multa que avui ha arribat per part de l’Ajuntament. La mateixa tarda del 27 de juliol, els dos multats van presentar una denúncia contra els Mossos d’Esquadra per la seva actuació i el tracte rebut. Ara, un cop rebuda la multa, Gómez explica que tenen intenció de presentar un recurs perquè considera que la sanció és "totalment injusta i immerescuda".

La qüestió va arribar al ple municipal de setembre de mà de la CUP, que es va interessar per l’ampli desplegament policial de l’Anada a Ofici i pel cas concret d’aquesta periodista del Tot Mataró, també col•laboradora de Mataró Ràdio. En resposta a la pregunta dels independentistes, la regidora de Via Pública, Núria Calpe, va considerar que no era escaient que el consistori es manifestés en favor de cap dels dos costats.

Els fets van passar durant l'Anada a Ofici de Les Santes. Recordem que va ser un acte marcat pels insults i xiulets contra el conseller d'Interior, Felip Puig, i per l'ampli desplegament policial. Desenes de manifestants es van concentrar a la porta de l'ajuntament primer, i a la porta de la basílica de Santa Maria després, per increpar el conseller. Un dels moments més tensos es va viure quan les figures arribaven a Santa Maria, ja que el cordó policial dels Mossos d'Esquadra impedia l'arribada de l'Àliga i també de la Momerota fins a la porta de la basílica.