Mataró Notícies

Multes de fins a 750 euros per no netejar els pixats de gossos amb aigua

Multes de fins a 750 euros per no netejar els pixats de gossos amb aigua

MataróNotícies.cat

Una sanció lleu de fins a 750 euros per a aquells que no tirin aigua sobre les miccions dels seus gossos a la via pública. Aquesta és una de les sancions i prohibicions que contemplarà la nova Ordenança Municipal de Tinença, Protecció i Control Animal de Mataró, que neix amb la finalitat de mantenir la convivència entre animals i persones. La nova Ordenança, presentada i aprovada inicialment per unanimitat al Ple de Juliol, regula i estableix unes obligacions bàsiques per als propietaris d'animals domèstics, com ara disposar d'un domicili adequat per poder tenir els animals i garantir-ne la seva salut i benestar, protegir-los del fred i la calor i facilitar-los l'alimentació suficient. A més a més, es tindrà en compte la col·locació del microxip homologat i la inscripció al registre censal de Mataró. 

El que més ha cridat l'atenció són les sancions a aquells qui no recullin els excrements, que s'estableixen en 1.500 euros i podrien arribar als 3.000 si es considera una infracció molt greu; i la de les miccions a la via pública en cas, com dèiem, de no tirar-hi aigua, que podrien arribar fins a un total de 750 euro, segons ha explicat el regidor de Salut, Joan Vinzo.

Des de l'oposició, celebren la nova ordenança tot i que també han qüestionat si aquest sistema de sancions es podrà tirar endavant en condicions. Així ho han explicat el regidor d’ERC-MES Joaquim Camprubí i el cap del grup municipal de Ciutadans, Juan Carlos Ferrando.

La normativa, que un cop aprovada inicialment es troba en fase d'al·legacions, també prohibeix deixar sols els gossos més de 12 hores seguides dins d'una vivenda, no deixar-los més de 20 minuts estacionats al carrer i sempre que estiguin dins d'un vehicle hauran d'estar a l'ombra, amb ventilació i la temperatura no podrà superar els 28 graus.