Mataró Notícies

Multivac contractarà quinze estudiants de cicles formatius de l'Institut Miquel Biada

Multivac contractarà quinze estudiants de cicles formatius de l'Institut Miquel Biada

Clara Sanchez

L’Institut Miquel Biada i l’empresa Multivac han signat un conveni de col·laboració amb el què la multinacional alemanya es compromet a contractar un total de 15 estudiants de cicles formatius de caràcter dual en els propers tres anys, a raó de cinc alumnes per any. L’Ajuntament, per la seva banda, es compromet a impulsar l’oferta dels cicles formatius de grau mitjà i superior, i a estudiar la possibilitat d’adequar periòdicament el contingut curricular d’aquests cicles a les necessitats del sector.  El conveni l’han signat el regidor d’Educació i Treball, Miquel Àngel Vadell, i el director de la planta de Sant Cebrià de Vallalta de Multivac Production Spain, Txus Baquero. Un acord que significa un pas més en l’aposta per promoure la formació dual, que combina els estudis a l’aula amb pràctiques remunerades en empreses.

Multivac oferirà estades a l’empresa als alumnes dels cicles formatius vinculats a aquest conveni, mitjançant contractes laborals o beques, perquè puguin compaginar els seus estudis amb una feina al llarg del cicle formatiu. El contracte de formació i aprenentatge es farà a alumnes menors de 30 anys i, el salari que percebran, serà d’acord amb el conveni propi de l’empresa. Multivac també es compromet a col•laborar amb l’Institut per establir una borsa de treball per facilitar la inserció laboral de l’alumnat i a col•laborar en la formació tècnica del professorat, proporcionant l’accés gratuït als cursos de formació, actualització tecnològica i material didàctic. Precisament un dels alumnes de l’Institut Miquel Biada i treballador de Multivac ha explicat com ha estat la seva experiència en la formació dual. Segons ha detallat ha pogut aplicar tot el que ha après al Miquel Biada a la seva nova vida laboral.

Multivac és una multinacional alemanya que fabrica maquinària per a “packaging”, especialment per al sector de l’alimentació. Té la planta de producció a Sant Cebrià de Vallalta –on faran les estades els alumnes- i recentment s’ha instal•lat al TecnoCampus Mataró-Maresme les oficines i els serveis tècnics. Tal com detalla el director de la planta de Sant Cebrià de Vallalta de Multivac Production Spain, Txus Baquero, aquest acord els permet col·laborar amb la comarca i també crear una cantera de treballadors des que s’incorporen al mercat laboral, als que poden inculcar els valors i manera de fer de l’empresa des de la base.

L’empresa és generadora d’ocupació d’alta qualificació, especialment adreçada a estudiants de les branques d’enginyeries. Actualment dóna feina a 77 persones.