Mataró Notícies

"No tancarem cap escola"

"No tancarem cap escola"

Eli Solsona

Ensenyament no tancarà cap escola a la ciutat, ni el curs que ve ni en anys futurs. Així ho ha explicat el director dels serveis territorials d’Ensenyament, Vicent Garcia. S’ha mostrat molt contundent en afirmar que hi ha un compromís amb el consistori de no tancar cap escola. Tot i això, el descens de natalitat dels últims anys comportarà que en els propers anys la demanda de P3 baixi i la ciutat hagi de prescindir d’un total de 10 línies, que s’aniran tancant de manera repartida a diferents escoles per no fer desaparèixer cap centre. En aquest sentit, Vicent Garcia ha aclarit que el tancament d’una de les dues línies a l’escola Joan Coromines en cap cas es traduirà en la desaparició de l’escola.

Les escoles Torre Llauder i Àngela Bransuela tampoc no oferiran els dos grups de P3 que l'any passat ja no es van omplir i, per tant, també encaren el curs que ve només amb una línia de P3. Garcia, però, explica que en cap moment han pensat en tancar cap d’aquestes dues escoles. Pel que fa a Torre Llauder, situada al Pla d’en Boet, explica que està en un barri amb molta potencialitat de creixement i que, per tant, l’escola recuperarà la segona línia de P3 quan hi hagi prou demanda.

En referència a l’escola Àngela Bransuela, que l’any passat tampoc no va aconseguir omplir la segona línia de P3, explica que s’està amb negociacions amb la comunitat educativa perquè pot ser que es quedi només amb un grup. Garcia apunta que a Rocafonda hi ha diverses escoles públiques i, ara per ara, al barri no hi ha prou demanda.

Garcia també ha volgut transmetre un missatge de tranquil•litat a l’escola Angeleta Ferrer, de la qual també ha dit que “no ha de patir” perquè tampoc no hi ha cap intenció de tancar l’única línia que hi ha. En referència al seu futur, ha explicat que “no fan miracles” i que com a mínim fins d’aquí a tres anys no es podrà disposar del nou edifici projectat al carrer Churruca. Per tant, el curs que ve seguiran compartint espai amb els alumnes de Torre Llauder.