Mataró Notícies

PACMA presenta esmenes 'de millora' per a la nova Ordenança de tinença animal

Foto: mataro.org

PACMA presenta esmenes 'de millora' per a la nova Ordenança de tinença animal

Clara Sanchez

La secció local de PACMA, el partit animalista, presenta esmenes a la nova Ordenança de tinença i protecció animal de Mataró. La normativa, aprovada al ple del mes de juliol i que ha d'entrar en vigor aquest mes de setembre, ha generat una gran polèmica. Recordem que l'ordenança preveu per exemple multes de com a mínim 750 euros per no netejar les miccions dels gossos a la via pública o multes de 1.500 a 3.000 euros a  aquells que no recullin excrements.

PACMA ja ha presentat a l'ajuntament les seves al·legacions que proposen millores tècniques dels equips d'identificació d'animals, reclamen que es tinguin en compte les aportacions del partit pel que fa a la protecció dels animals i demanen que es destaqui el paper de les administracions en la seva protecció. A més, també fan referència al règim sancionador que defineix la normativa. En fan diverses consideracions, entre elles demanen que es substitueixin les multes per no aclarir els orins per campanyes informatives i d'educació.

Recordem que l’entitat animalista SOS Animals Maresme ja va recórrer al mes de juliol aquesta mateixa ordenança municipal.