Mataró Notícies

Parxet guanya el Premi Carrefour a la millor PIME catalana

Parxet guanya el Premi Carrefour a la millor PIME catalana

Pep Andreu

Una empresa maresmenca ha estat guardonada amb el Premi Carrefour a la Millor Pime de Catalunya. Es tracta de l'empresa elaboradora de cava i gairebé centenària Parxet, nascuda a Tiana, al Mas Parxet l'any 1920, a la DO Alella, tot i que ara també té producció al Penedès i altres denominacions. Segons Albert Gutiérrez, director comercial de l'empresa, l'aposta de Parxet passa per la producció de qualitat de cara al consum intern i alhora potenciant l'exportació.El premi a la innovació ha estat concedit a l'empresa artesanal de formatges Betara, que, com explica el propietari Ramon Berengueras, ha apostat des del Llucanès per la producció ecològica i també per l'exportació.

A l'acte de lliurament dels Premis Pime Carrefour hi ha participat el Secretari d'Empresa i Competitivitat de la Generalitat, Joan Aregio, que ha destacat la importància de les pimes a Catalunya, sobretot les petites i les microempreses. Aregio ha posat en valor la innovació i l'exportació com a eines clau pel creixement de les empreses catalanes. Els Premis PIME els concedeix cada dos anys el grup Carrefour. Aquests premis volen destacar la producció agroalimentària de proximitat. Segons el director regional de Carrefour a Catalunya, Jesús Inarejos, l'aposta pels proveïdors locals respon també als gustos dels clients, que valoren molt positivament el producte km 0.

Carrefour té més de 1.500 empreses com a proveïdores de prouductes amb un volum de facturació de de més 1.400 milions d'euros.L'acte de lliurament dels Premis Pimec Carrefour ha tingut lloc a Can Marial de Sant Vicenç de Montalt.