Mataró Notícies

Presentat en societat el model educatiu del nou institut “Les Cinc Sènies”

Presentat en societat el model educatiu del nou institut “Les Cinc Sènies”

Sergi Ruiz

Aquesta tarda la directora del nou centre, Carina Torres, el regidor d’Educació de Mataró, Miquel Àngel Vadell, i la directora de Serveis Territorials, Carmina Pinya, han explicat als pares i mares de Mataró com es vertebrarà el nou projecte. Ho han fet davant una Sala d’Actes de la Biblioteca Antoni Comas plena de gom a gom. De fet, l’èxit d’assistència ha fet que es realitzés una segona xerrada seguida perquè hi havia persones que s’havien quedat fora. En ambdues sessions informatives, Carina Torres ha explicat que l’aprenentatge de l’alumnat es treballarà per projectes interdisciplinaris. Un aprenentatge que no es basarà en els llibres de text, però tampoc els deixarà de banda. El que es vol és que siguin un complement més, com ho poden ser els ordinadors, perquè els alumnes aprenguin a buscar i tractar la informació.

Un model, segons Torres, similar al que es duu a terme a les universitats basat en la investigació-acció. El dia a dia a l’aula es dividirà en quatre franges, que es dividiran en dues pauses d’esbarjo, com a mínim, que aniran en funció del ritme dels alumnes. Es començarà amb una sessió de rebuda dels alumnes on es repassarà que s’ha fet el dia anterior i se’ls explicarà el pla a seguir durant la jornada. Acte seguit es començaran activitats relacionades amb la ciència i la tecnologia, on es treballarà tasques multinivells per tal d’enfortir la diversitat que pot tenir el nou institut. La segona franja es dedicarà a l’àmbit més social i lingüístic, amb un treball interdisciplinari que treballarà amb l’entorn. La darrera franja es dedicarà a l’art i la creativitat, una temàtica que també ha de servir per treballar les emocions i que els alumnes es coneguin a ells mateixos.

En resposta a les crítiques de diversos sectors socials i educatius sobre l’ubicació de l’institut Les Cinc Sènies, la directora del nou centre, Carina Torres, ha assegurat que confia que l’entorn no suposarà un problema pel projecte.

Un projecte educatiu que es posarà en marxa el curs 2017-2018 i pel qual s’està acabant de formar l’equip docent.