Mataró Notícies

"Què hi veus? Fitxa-t'hi bé!", de l'Angeleta Ferrer, premiada pel CAC

"Què hi veus? Fitxa-t'hi bé!", de l'Angeleta Ferrer, premiada pel CAC

MataróNotícies.cat

“Què hi veus? Fixa-t’hi bé!” és el nom del projecte audiovisual que han realitzat els alumnes de P4 de l’Escola Angeleta Ferrer. Una petita pel·lícula en què els nens i nenes de la classe dels Conills han volgut demostrar que per entendre la realitat que ens envolta és de gran importància contextualitzar els fets i no quedar-nos, simplement, amb un simple detall. Un primer pla de dos nens donant-se la mà que en allunyar-se es converteix en dos nens barallant-se, dos nens amagats i espantats que en realitat estan jugant al fet i amagar o una nena que sembla trista, però que està concentrada llegint un conte són alguns dels exemples que mostra l’audiovisual. Els alumnes, a més de ser els actors, també han fet de guionistes, càmeres i dobladors. És per aquest motiu que Elena Sandoval, tutora de P4 de l’Angeleta Ferrer, creu que l’aprenentatge ha estat global i han après tan a nivell emocional com a nivell tècnic.

Un projecte que ha estat reconegut pel Consell Audiovisual de Catalunya en el marc dels premis CAC a l’Escola. Carme Figueras, consellera del CAC i presidenta del jurat dels premis CAC a l’Escola, aplaudeix la feina feta pels alumnes. Figueras creu que aquest tipus de propostes que es realitzen a les aules ajuden a que els nens i nenes, des de ben petits, adoptin un esperit crític.

 “Què hi veus? Fixa-t’hi bé!” és la segona proposta audiovisual de l’Angeleta Ferrer premiada pel CAC. Un projecte que es pot visualitzar a la pàgina web de l’escola i que ha estimulat als alumnes a seguir explorant el món audiovisual.