Mataró Notícies

Tret de sortida a la temporada alta de platges

Tret de sortida a la temporada alta de platges

MataróNotícies.cat

Aquest cap de setmana comença la temporada alta de platges i amb ella la vigilància de totes les platges de Mataró els set dies de la setmana. Des de finals del mes de maig, la Creu Roja està fent el servei a les platges del Varador, Callao i Sant Simó durant els caps de setmana. A partir de demà, s’incorpora també la platja de Ponent. El servei recupera una hora respecte l’any passat, així els socorristes obriran les torres a les 10h del matí i estaran fins a les 7 de la tarda, de dilluns a diumenge. És una de les novetats d’aquest any, l’altra és l’ampliació de les dates de la temporada alta que aquest 2017 es fa coincidir amb tot el període de vacances escolars i s’allarga fins l’onze de setembre.

Setze persones treballaran a diari per tenir cura dels visitants i banyistes de les Platges de Mataró. Un servei que ofereix Creu Roja un any més. Els treballadors de l’entitat oferiran el servei de vigilància i socorrisme, l’assistència sanitària i també faran el servei de les cadires amfíbies que permeten el bany a les persones amb mobilitat reduïda. Un servei pel que Santi de Arco, coordinador de la Creu Roja de Mataró, recomana a les persones que ho necessitin, avançar-se i demanar hora prèviament per poder fer ús de la cadira amfíbia amb més tranquil·litat.

A més de la feina del personal de Creu Roja que tindrà cura de les platges i dels banyistes, totes les platges comptaran amb banderes informatives sobre l’estat de la mar i sistema de megafonia coordinat per aquest servei de vigilància, socorrisme i salvament. El pressupost destinat a platges aquest any és de 180mil euros.