Mataró Notícies

Un dels terroristes abatuts a Cambrils va visitar Mataró el mes de maig

Un dels terroristes abatuts a Cambrils va visitar Mataró el mes de maig

MataróNotícies.cat

Houssaine Abouyaaqoub, el germà del terrorista que va atemptar a Barcelona dijous passat i que va ser abatut pels Mossos d'Esquadra ahir a Subirats, va visitar Mataró el mes de maig. Així ho confirma una imatge del seu compte a Instagram, on es mostra dret a la rocalla de l'espigó de la capital del Maresme amb la ciutat de Mataró i la platja de la localitat al seu darrere. La imatge va ser penjada per ell mateix el passat 2 de maig en aquesta xarxa social. Una fotografia ara, plena de missatges d'odi contra ell. Aquesta és la penúltima foto publicada a aquest canal; l'última va ser des de Ripoll, localitat on residia el jove, el passat 18 de juny.

El germà de l’autor de l'atemptat de Barcelona, qui va morir abatut a Cambrils pels Mossos d’Esquadra dijous passat, va penjar a Instagram missatges "críptics" de les seves intencions en diferents moments que ara seran material d'estudi. El jove, que a Instagram es feia dir Houssa i s'identificava amb el nom de @ronner_17, va llençar missatges a les xarxes com "Pau per a mi mateix, odi per la resta", "La teva tasca és descobrir el món i després entregar-te a ell amb tot el teu cor" o "Vaig amb l'esperança de qui tot ho ha perdut i així tot el que vingui serà benvingut". Aquest últim missatge va ser precisament el que va llançar des de Mataró.

"La majoria de joves musulmans volen viure en pau"

La comunitat islàmica de Catalunya va manifestar-se ahir a Barcelona per condemnar el terrorisme i donar suport a les víctimes dels atemptats que van produir-se la setmana a la capital catalana i a Cambrils. Milers de persones van rebutjar de manera enèrgica els atacs terroristes i van defensar que la gran majoria vol viure en pau a una Catalunya que els ha acollit i on viuen.

Nosaltres hem pogut conversar amb un portaveu de la comunitat islàmica mataronina, que, com molts musulmans, està "consternat" per tot el que ha passat, però que prefereix mantenir l’anonimat a l’hora de parlar-ne.  

Aquest portaveu ens ha explicat que "els responsables d’aquest tipus de crims volen confondre la societat, que manipulen la informació", sobretot quan tracten d’enganyar els més joves perquè col·laborin amb la causa terrorista. Però té "la confiança i l’esperança" que tota la comunitat islàmica serà "capaç de lluitar contra el terrorisme i aconseguir que es visqui en pau".

En relació als atemptats, aquest representant de la comunitat islàmica mataronina diu que "no entén" com joves com Houssaine Abouyaaqoub, el terrorista de qui parlàvem abans, poden arribar a radicalitzar-se i convertir-se gihadisme. El germà de l’autor material de l’atemptat de Barcelona era un jove de 19 anys, nascut al Marroc i veí de Ripoll, que era aficionat als rallis i a l'escalada, com es pot veure a les seves xarxes socials.

Al seu parer, els musulmans que s’han adaptat a la cultura catalana són "més forts que l’odi o el terror" i assegura que a Catalunya "hi ha molta gent preparada per fer costat a les víctimes i per ajudar el país".

El germà de Younes Aboyaaqoub va visitar Mataró però també Vilassar de Mar. Així es pot veure en una fotografia del 22 de novembre de l’any passat. La policia haurà d’investigar ara si tant aquest terrorista com els altres 11 que formaven la cèl·lula desarticulada- i que ha quedat en 4 detinguts i 8 morts-  tenien algun vincle amb el Maresme.