Mataró Notícies

Unanimitat per municipalitzar el pàrquing de la Plaça de les Tereses

Unanimitat per municipalitzar el pàrquing de la Plaça de les Tereses

Elisabet Solsona

El ple aprova per unanimitat la municipalització del pàrquing soterrat de rotació de la Plaça de les Tereses. L’Ajuntament de Mataró, doncs, no renovarà la concessió a Empark i en farà la gestió directa a partir del mes de febrer. La decisió s’ha pres després de valorar que serà més favorable econòmicament per a les arques municipals gestionar directament aquest aparcament a través de PUMSA que no pas tornar externalitzar-ho. El rendiment anual net d’aquest pàrquing són uns 600.000€, diners amb què es faran intervencions com per exemple la construcció d’una nova escala de sortida adequada a la normativa. Des dels bancs de l’oposició, totes les formacions d’esquerres van aplaudir aquesta municipalització.

El cap del grup municipal d'ERC-MÉS, Francesc Teixidó, va destacar que "PUMSA pot ser una bona eina per gestionar la recuperació d'aquests serveis". La portaveu de VoleMataró, Montse Moron, i el de la CUP, Juli Cuéllar, van celebrar-ho especialment i van donar "la benvinguda a la municipalització". Els portaveus de C’s i PP, Juan Carlos Ferrando i José Manuel López, respectivament, també van votar a favor d’aquesta municipalització. Tot i això, van posar en dubte que aquest sistema de gestió sigui sempre el més rentable per a les arques municipals.

L’aparcament soterrat de la Plaça de les Tereses és el més antic de la ciutat. Es va construir fa 40 anys, disposa de 347 places i té un percentatge d’ocupació promig del 65% en tot l’horari d’obertura (de 7h a 23h).