Mataró Notícies

El ple aprova l'enduriment de la normativa d'instal·lació de prostíbuls

El ple aprova l'enduriment de la normativa d'instal·lació de prostíbuls

Clara Sanchez

Sessió del ple municipal. Foto: Ajuntament de Mataró

Acord per aprovar inicialment una modificació a la normativa que restringeix més la instal•lació de prostíbuls de grans dimensions a la ciutat. El ple ha aprovat aquest canvi en la regulació amb els vots a favor del govern, del PSC i Plataforma per Catalunya i l’abstenció de la resta de formacions, PP, ICV i CUP.

El govern municipal per veu de la regidora d’urbanisme, Montse Rodriguez, ha explicat que després d’un estudi s’ha observat que hi ha noves opcions per posar més traves a la instal•lació de bordells de gran magnitud. Segons aquesta normativa que s’ha posat sobre la taula els locals on es desenvolupin aquest tipus d’activitats podran tenir unes dimensions màximes de 500 metres quadrats.

El partit majoritari de l’oposició, el PSC, ha recolzat amb fermesa aquesta nova normativa plantejada pel nou govern municipal. A parer dels socialistes si s’ha trobat una opció que permet posar més pals a les rodes a la instal•lació de macro prostíbuls s’ha d’aprofitar. El cap del grup municipal del PSC, Joan Antoni Baron, explica que la seva formació actua en aquesta qüestió amb la responsabilitat política que van trobar a faltar en l’oposició que van tenir ells quan eren al govern.

En aquest punt, l’alcalde Joan Mora ha expressat el seu agraïment al PSC per recolzar al govern municipal en la limitació de les dimensions dels prostíbuls. Mora assegura que d’aquesta manera es defineix el model de ciutat que es busca per Mataró. Un model que segons detalla ha de passar per atreure la prosperitat econòmica i evitar negocis d’aquestes característiques.

Des de la CUP han manifestat certa preocupació per com pot afectar la modificació als establiments que ja compten amb una llicència d'activitat. Per això els independentistes pregunten què passarà amb aquells locals que ja estiguin en funcionament un cop la seva llicència, que tenen una durada de 5 anys, hagi expirat. La regidora de llicències, Montse Rodríguez, ha repòs amb contundència assegurant que s’hi hauran d’adaptar o sinó hauran de tancar.

Més qüestions...
El ple aprova dues propostes per demanar a la Generalitat una sanitat de qualitat i en contra dels perjudicis de les retallades a Mataró. D’una banda una d’elles presentada presentat conjuntament PSC, ICV i la CUP i a la que hi ha votat a favor PxC i tant el govern com el PP l’han recolzat parcialment. El document base de la proposta ha estat redactat per la coordinadora en defensa de la sanitat pública de Mataró i el Maresme. En la presentació de la proposta del PSC, ICV i la CUP hi ha intervingut un representant de l’entitat, Manuel Molina.

D’altra banda, l'altra proposta prentada pel govern i el PP i que ha rebut el suport de Plataforma, l’abstenció de la CUP i els vots en contra d’Iniciativa i el PSC. El Partit Popular ha assegurat que no podia recolzar la proposta de l’altre bloc de partits i per això han decidit presentar conjuntament amb el partit de govern una proposta alternativa. Ciu, per veu de Quim Fernandez, ha lamentat que la seva formació hagi estat exclosa de la redacció de la proposta del PSC, ICV i la CUP.

Plataforma per Catalunya ha assegurat que no recolzaria totalment la presentada per PSC, ICV i CUP perquè en alguns punts mostren hipocresia. Segons la cap de Plataforma, Mònica Lora, han estat formacions com la socialista i l’ecosocialista les que amb la feina que han fet des de les administracions han portat a la situació actual.

El ple va acomiadar ahir al vespre al regidor del govern Marcel Martínez, que va renunciar a la seva acta per problemes de salut. Martínez ha estat al càrrec aquests darrers 3 mesos de les regidories d'educació i cultura, de l'IMAC i l'IME i ha exercit de segon tinent d'alcalde. Els elogis i els aplaudiments van acompanyat l'última sessió de Martínez a la cadira de regidor. En el seu comiat va voler agrair el suport tant dels seus companys de formació com dels regidors de l'oposició i va assegurar que, malgrat fer-ho allunyat de la política, seguirà treballant per la ciutat.

L'alcalde Joan Mora va assegurar que la opció del seu company ha estat la més assenyada. Tot i això va assegurar que la formació en cap cas el deixarà escapar i va afegir que compten amb Martínez encara que sigui lluny de la trinxera política. Finalment l'alcalde, emocionat, va afirmar que la resta de membres de govern lamenten perdre una figura com la seva a les files de l'executiu municipal.

Totes les formacions de l'oposició van destacar la cordialitat i la correcció de Marcel Martínez. El cap del grup municipal socialista va ser el primer en intervenir per acomiadar al regidor d'Unió Democràtica. Baron va lamentar els motius pels què ha de deixar la seva tasca política però va assegurar que en cap cas dimiteix del seu mataronisme. Per la seva banda, Jose Manuel Lopez també va lamentar la marxa de Martínez tot i que ho va fer fora de micròfons perquè volia mirar al regidor sortint mentre feia el seu comiat. Escoltem Baron.

En representació d'Iniciativa però també com a ex presidenta de l'Institut Municipal d'Educació, Conxita Calvo, va agrair al que ha estat aquests tres mesos el responsable d'aquest organisme municipal el seu interés en la feina que el precedia. Per la seva banda, tant la CUP, per veu del seu regidor Xavier Safont- Tria com Plataforma per Catalunya, van coincidir en lamentar la dimissió per motius de salut de Marcel Martínez.

Un altre dels punts destacats del ple d'octubre ha estat en referència a l'escola Joan Coromines...
El ple ha aprovat per unaninimtat una proposta de resolució presentada pel PSC per exigir a la Generalitat que compleixi el calendari previst per construir aquest centre. El cap del grup municipal socialista Joan Antoni Baron ha assegurat, davnt d'algunes acusacions, que no treballen per la finalització del centre per motius electorals. El portaveu del PSC afegeix que el marge de temps perquè les obres del Coromines formin part dels números de l'any que ve és límitat i que per això cal fer front comú davant dela Generalitat.

El regidor del govern Quim Fernandez ha assegurat que a finals d'aquest mes l'ajuntament hauria de tenir a punt aquest solar i que a el mes de novembre ja podria passar a mans de la Generalitat, que és l'administració encarregada d'executar els treballs. De tota manera recorda que el desenvolupament d'aquests treballs acabarà depenent de si la Generalitat compta amb prou calaix per fer-ho.

En aquest mateix sentit, l'alcalde Joan Mora ha manifestat que des del govern municipal ja es treballa per garantir que es pugui construir aquesta escola i que per tant és inecessari aprovar al ple una proposta d'aquestes característiques. De tota manera Mora ha destacat que el malgrat no es busquen excuses per assolir aquest centre tot plegat depèn de la liquidesa de la Generalitat.

El ple rebutja les retallades de la Generalitat a les escoles de música i a les escoles bressol. Ho ha fet en una proposta presentada per ICV i a la que s’hi ha sumat el govern i la CUP. La regidora ecosocialista, Conxita Calvo, ha explicat que cal que el govern català mantingui els compromisos econòmics als que ha arribat amb les escoles de música. A més ha afegit que s’hauria de demanar un esforç a nivell de finançament per compensar les aportacions que s’han de fer des del municipis.

Finalment, al ple municipal del mes d'octubre s'ha nomenat els nous caps d’Àrea de Participació i Serveis Territorials que són respectivament Maria Àngels Briansó i Lluis Berenguer.
 

Etiquetes: 
Divendres, 8 setembre, 2017 - 14:55
Aquesta és l'última notícia que publiquem al web de Mataró Ràdio. A partir d'ara heu d'adreçar-vos al web de Mataró Audiovisual (mataroaudiovisual.cat), que és el mitjà de comunicació resultant de la...

Divendres, 8 setembre, 2017 - 14:39
Aquest dissabte s’inaugurarà de manera oficial el nou mitjà de comunicació públic resultant de la fusió de l’emissora Mataró Ràdio i del canal de televisió m1tv. La inauguració de Mataró Audiovisual...

Dijous, 7 setembre, 2017 - 13:16
I a la plantilla que volien se li ha afegit un nou membre. Es tracta de l'ala japonès Fumiya Tsujii, de 23 anys i provinent de l'Hokkaido, la primera divisió del Japó. El descriuen com un jugador de...

Dijous, 7 setembre, 2017 - 13:10
El tècnic de la Unió Esportiva Mataró, Charly Giralt, no s'ha cansat de repetir-ho una i altra vegada. Natxo Ariño és el primer fitxatge del Mataró Feimat per aquesta temporada. El capità va retornar...

Dimecres, 6 setembre, 2017 - 15:01
Des d’aquest matí, el sentit de la circulació d’un tram del Sant Ramón canvia. Concretament, es modifica el tram comprès entre el carrer de l’Hospital i el carrer Pascual Madoz. Fins ara els vehicles...

Dimecres, 6 setembre, 2017 - 14:54
El Quadis Mataró s'estrena demà en partit oficial. Després de les primeres sessions d'entrenament demà a les 6 de la tarda i a la piscina olímpica del complex esportiu Joan Serra juguen els quarts de...