Nina presenta "Amb veu pròpia" a Dòria Llibres

La cantant i actriu Nina ha presentat aquest dimarts a la tarda a Dòria Llibres, “Amb veu pròpia”, un llibre de memòries en el que repassa els seus 30 anys de trajectòria. Un volum que tal i com ha detallat la cantant al programa Viu la Vida dia a dia pretén ser una biografia a través de la veu, l’eina que li ha permès configurar la seva carrera. En definitiva un homenatge a la música i a la cançó, entesos com un ofici artesanal.

La Creu de Sant Jordi ja corona la centenària trajectòria de la Sala Cabanyes

La Sala Cabanyes ja ha recollit la Creu de Sant Jordi en reconeixement als 100 anys de trajectòria i de la primera representació dels primers Pastorets a Mataró. L’entitat teatral mataronina, representada per la seva presidenta Anna Gené, ha estat la darrera en recollir aquest reconeixement. Aquest 2016 el Govern ha concedit la Creu de Sant Jordi a 27 personalitats i 13 entitats que s’han destacat pels serveis prestats a Catalunya en la defensa de la seva identitat o, més generalment, en el pla cívic i cultural.

Fet a Mataró, confecció mataronina de l'art

El 27 d’abril continua el cicle Fet a Mataró que porta fins a Can Gassol espectacles de petit format de companyies i artistes que opten per treballar des de Mataró en el procés creatiu del seu treball. Del que es tracta és d’ensenyar la cuina dels espectacles que després es podran veure a diferents sales.

La Sala Cabanyes rebrà la Creu de Sant Jordi l'any del seu centenari

La Sala Cabanyes de Mataró rep aquesta tarda la creu la Creu de Sant Jordi amb motiu del centenari de l'entitat i també de la primera representació d'Els Pastorets de la capital del Maresme. La secció teatral del Centre Catòlic de Mataró rebrà aquest reconeixement de la Generalitat de Catalunya, un reconeixement que posa en valor la feina que ha fet la secció teatral del Centre Catòlic des del seu naixement fa un segle.

Satisfacció majoritària entre els llibreters mataronins

La tempesta caiguda dissabte a la tarda no va trastocar les vendes de llibres, segons tres de les quatre llibreries consultades per Mataró Ràdio. Tot i que avui encara és dia de quadrar caixes i tancar els números de les vendes, la majoria considera que els dos dies i mig de fira del llibre i la massiva afluència de públic a dissabte al matí han contribuït a fer unes bones vendes per Sant Jordi.

El Dia de Mataró a la Fira d'Abril de Catalunya

La Fira d’Abril de Catalunya celebra avui el dia de Mataró. Una jornada que serveix per promocionar la ciutat i en la que, com altres anys, es farà una degustació del Plat de Mataró: la sípia amb pèsols i patata. La Caseta de la Hermandad de la Divina Pastora, instal•lada al recinte firal del Parc del Fòrum de Barcelona, és la que acull aquest dia que pretén donar a conèixer la ciutat als visitants de la Fira. L’obertura de la caseta per promocionar Mataró serà a les 21h.

Els Capgrossos completen els primers castells de 8 a l'actuació de Sant Jordi

Bona actuació dels Capgrossos per la Diada de Sant Jordi. 3d8,4d8 i 3d7 carregat per sota, uns castells que els blaus van fer al seu local dissabte a la tarda. La tempesta que va caure, fent bones les previsions meteorològiques van obligar a traslladar la tradicional actuació castellera de Sant Jordi, prevista inicialment davant de l’Ajuntament.

Festicassette, nou cicle musical per aquesta primavera

Neix un nou cicle de música a Mataró. Es diu Festicassette i està promogut pel programa ‘El Radiocassette’ de Mataró Radio. Aquesta nova cita amb la música en directe pretén potenciar la música que es fa a la ciutat i fer-ho en escenaris de la ciutat. D’aquesta manera, el programa fa el salt de l’estudi de ràdio a l’escenari i programa, pels propers tres caps de setmana.

Maria Escalas aconsegueix un dels premis Llança de Sant Jordi

La mataronina Maria Escalas ha estat una de les guanyadores en la categoria de ficció del premi Llança de Sant Jordi, organitzat per Òmnium Cultural i l’Associació d’Editors en Llengua Catalana. L’autora ha guanyat el premi amb el seu debut literari anomenat “Abans que el teu record torni cendres”. La novel•la, ambientada en una zona rural de Mallorca a mitjans del s. XX, aborda sentiments profunds, amors amagats i secrets que cremen a qui els guarda.

Victòria Palma publica el llibre “Femení i singulars” sobre dotze dones i la música

Victòria Palma, conductora i guionista de Catalunya Música, publica el llibre “Femení i singulars”, que dóna veu a dotze dones que han ajudat a fer més gran la història de la música. L’autora del llibre ha estat mesos i, fins i tot, anys coneixent les vides d’aquestes dones. A l’hora de fer el llibre no ha dubtat pas sobre quines dones escriure, sobre aquelles que més l’han impactat i influït a la seva vida personal.

Mataró Ràdio newsletter

No et perdis cap notícia!