La Riera es converteix en una galeria d'art a cel obert

Un any més, Mataró ha decorat La Riera amb obres originals, convertint la ciutat en una gran galeria d'art, en la 21a Fira de Dibuix i Pintura de Mataró organitzada per la Unió de Botiguers. Així doncs, la Riera s’ha convertit un any més en un “Museu obert” que apropa el món de l’art al públic en general. Entre les propostes que s’han exposat hi havia totes les disciplines: escultura, pintura i ceràmica, entre d’altres. 

Repte aconseguit i amb èxit

Els Capgrossos van superar ahir a la tarda el repte: 20 anys 20 castells. En una diada atípica i en poc més de dues hores, els blaus van descarregar un ampli ventall de castells de la gamma de 7 i una clàssica de vuit (3d8, 4d8 i torre de 7). Una jornada que va tenyir de blau marí la Plaça de Santa Anna i va servir per reunir castellers que han format part de la colla en aquestes dues dècades.

Els Capgrossos celebren 20 anys amb 20 castells... I 2.000 castellers?

Plantar 20 castells per celebrar els 20 anys de la colla. Aquest és el repte que s’han marcat els Capgrossos de Mataró pel proper diumenge 29 de maig. Una forma de celebrar l’aniversari de la colla castellera de la ciutat que, a més, es marca un altre objectiu: reunir el major nombre de persones que en algun moment d’aquestes dues dècades ha vestit la camisa blau marí, uns 2.000 castellers. El cap de colla Mia Castellví explica que la construiran castells de la gamma de 7 i de 6, coronant aquesta actuació especial amb 3d8 i 4d8.

L'il·lustrador Gusti dibuixa com és tenir un fill amb un cromosoma més

Gusti és un dels il·lustradors més reconeguts en la literatura infantil de casa nostra. Aquest argentí radicat a Barcelona presenta avui dissabte a Mataró "Mallko y papá". És la seva obra més personal, ja que tracta directament la seva relació amb el fet de tenir un fill amb síndrome de Down. Es tracta, doncs, d'una publicació que pot servir fins i tot com a guia per a altres pares que es trobin en una situació similar. La presentació començarà a les 18h a Dòria Llibres.

Ricard Jordà obre les portes del seu taller

L’artista mataroní Ricard Jordà protagonitza aquest dissabte a les 11 del matí l’acte “Comunicant sobre l’art”. Una cita programada en el marc de la mostra que es pot veure de Jordà a la destil·leria i que pretén aproximar-nos a la seva figura. Ricard Jordà respondrà les preguntes dels assistents, pintarà en directe i ho acompanyarà amb explicacions sobre l’obra, la tècnica i el que l’inspira. A continuació i per acabar la vetllada farà una visita al seu taller de treball que es troba situat a 50 metres de la Destil·leria.

Cinquè aniversari Passarells del Tecnocampus

La colla castellera universitària Passarells del Tecnocampus Mataró Maresme celebra el cinquè aniversari de la seva creació. La colla compta actualment amb més de 100 membres. Nascuda de la colla castellera Capgrossos de Mataró, les relacions entre la colla mare i la colla universitària són excel•lents. Així ho explica el cap de colla dels Passarells, Víctor Payerol, que assegura que la celebració del cinquè aniversari s'ha rubricat fent la millor actuació de la seva història, carregant i descarregant un 3 de 7 amb agulla.

Marc Rabaneda ofereix una nova conferència sobre els Beatles a Buc de Llibres

Buc de Llibres acull aquest vespre la conferència “Beatles: arts visuals i plàstiques”. Aquesta conferència, que s'emmarca dins del Projecte Beatles impulsat el 2012 per l’historiador Marc Rabaneda, recorda que els Beatles van ser un grup d'artistes que van crear música, cinema, literatura i van relacionar-se amb fotògrafs, pintors i artistes d'avantguarda.

"A la seva pell", una novel·la carcerària inspirada en el cas de Ciutat Morta

L’escriptora mataronina Raquel Gámez Serrano publica un nou llibre: “A la seva pell”. La novel•la és una ficció basada en l’estada a la presó de Rodrigo Lanza i en el record del suïcidi de Patricia Heras, tots dos casos denunciats al documental Ciutat Morta. Raquel Gámez explica que va decidir escriure el llibre tot just després de llegir un text de Rodrigo Lanza.

Emilia Illamola presenta "Más allá del cielo azul", la seva primera novel·la en castellà

L’escriptora Emília Illamola presenta nou volum, utilitzant per primer cop el castellà com a llengua protagonista. “Mas allá del cielo azul” es presenta aquest dijous a partir de dos quarts de 8 del vespre a Dòria Llibres. L’autora explica que la idea original del llibre ja li va sorgir en castellà. Primer va estudiar si realment podria conservar el seu estil i la manera d’escriure amb una llengua que no havia utilitzat prèviament.

Emília Illamola publica "Más allá del cielo azul", el seu primer volum en castellà

L’escriptora Emília Illamola presenta nou volum, utilitzant per primer cop el castellà com a llengua protagonista. “Mas allá del cielo azul” es presenta aquest dijous a partir de dos quarts de 8 del vespre a Dòria Llibres. L’autora explica que la idea original del llibre ja li va sorgir en castellà. Primer va estudiar si realment podria conservar el seu estil i la manera d’escriure amb una llengua que no havia utilitzat prèviament.

Mataró Ràdio newsletter

No et perdis cap notícia!