Els Capgrossos, ambiciosos per la Diada de Sant Narcís de Girona

Els Capgrossos de Mataró volen portar castells de Gamma Extra a la Diada de Sant Narcís de Girona. Després de les bones actuacions al Concurs de Castells de Tarragona, els blaus són ambiciosos de cara la diada gironina. Una diada que tindrà lloc a 2/4 de 12 del migdia a la Plaça del Vi de la capital del Gironès. Allà, els Capgrossos intentaran descarregar la torre de 9 amb forre i manilles, una construcció que ja van descarregar al Concurs de Castells, i el 9 de 8.

Mataró celebra avui la festa de Sant Simó

 Avui és Sant Simó, això vol dir que és el dia en què es pot assaborir el sabre, aquestes postres típiques del 28 d’octubre. La idea del sabre va sorgir fa uns 300 anys des de la confraria de pastissers, que van decidir fer un tortell en forma de sabre per simbolitzar la lluita entre pirates i mariners.

Tornem a Sau tanca la gira amb un concert a la Sala Clap

Pep Sala i Carles Sabater, membres del grup de rock català Sau, van escriure cançons que s’han convertit en autèntics himnes com “Boig per tu”, “No he nascut per militar” o “És inútil continuar”. Un grup de músics que van créixer amb les cançons de la banda osonenca va posar en marxa el projecte Tornem a Sau, un homenatge a la desapareguda formació.

Pere Cardona marida música i gastronomia al llibre “Els músics també mengen”

Vincular la música amb la gastronomia. Això és el que porta fent molt de temps el cuiner mataroní Pere Cardona. Professional de la cuina i gran amant de la música va començar a elaborar receptes, que serveix al restaurant on treballa, a partir del que l’inspiraven diferents artistes catalans. Després de crear-ne més de 300, les ha traslladat al paper en un llibre “Els músics també mengen” que tant poden gaudir els apassionats de la cuina com els de la música.

La Setmana de Música Antiga centra la 34ena edició a recordar la figura de Luís Missón

Un flautista i compositor del barroc espanyol nascut a Mataró que es va convertir en un dels màxims exponents de la “Tonadilla”, un gènere musico teatral molt popular durant el segle XVIII. En va escriure més d’un centenar de “Tonadillas” i tant és el seu talent prolífic en la composició que se’l considera el ‘pare’ d’un dels gèneres més originals del teatre musical hispànic.

Ricard Jordà lega part de la seva obra al Museu de Mataró i a la Fundació Bassat

L’artista Ricard Jordà dóna part de la seva obra com a llegat per quan ell no hi sigui. Segons ha explicat ell mateix a Mataró Ràdio que vol deixar a Mataró, ciutat on va néixer i on ha viscut sempre, part del treball que ha desenvolupat com a artista plàstic durant més de mig segle de trajectòria professional. Jordà ultima els detalls de la cessió d’una vintena d’obres que quedaran dipositades a la col•lecció del Museu de Mataró.

La història del ferrocarril a Mataró recollida a la Plaça Santa Anna

La XII Fira Ferroviària arriba a Mataró amb més força que mai. Un espai ple de paradetes i espais de lleure dedicats, sobretot, als més petits han conformat tota la fira que s’ha dut a terme a la Plaça de Santa Anna. L’esdeveniment es va dur a terme per commemorar la posada en marxa del primer ferrocarril de la península ibèrica el 28 d’octubre del 1848, amb el trajecte Mataró-Barcelona.

Els secrets de l'Arxiu Comarcal del Maresme

A la plaça de l’Ajuntament hi ha un antic palauet, construït durant el barroc que va ser la casa de la família Palau. Avui és un equipament municipal que alberga en dues de les seves plantes, l’Arxiu Comarcal del Maresme. Un dels centres més importants del país, per volum de documentació, guarda més de tres quilòmetres de documents, entre els quals alguns que es poden considerar únics o rareses en el seu gènere.

Sessió de concert simfònic amb "Postals a Enric Granados" al Foment

Dissabte a dos quarts de set de la tarda el Foment Mataroní posarà sobre l’escenari “Postals a Enric Granados”. Es tracta d’un concert en què es barrejaran obres de Granados amb temes d’altres músics que van influenciar la vida i bora del compositor lleidatà. Concretament, s’interpretaran composicions de Isaac Albeniz, Domenico Scarlatti, Edvard Grieg, Camile Saint Saens. Un recital que s’emmarca dins el cicle de concerts simfònics del Foment Mataroní.

Un cicle de conferències per celebrar 30 anys del Grup d'Història del Casal

El Grup d’Història del Casal celebra trenta anys amb un cicle de conferències centrades, cadascuna d’elles, en una època diferent de la història. Començant per la prehistòria amb el resultat de les últimes investigacions sobre aquest període al territori del Maresme i acabant amb una xerrada sobre els furtius que han espoliat el patrimoni arqueològic de la comarca. Un grup de xerrades que representen la recuperació d’una activitat que havia fet l’entitat anys enrere i que amb el temps havien desaparegut.

Mataró Ràdio newsletter

No et perdis cap notícia!