La tradició del Ball de Gitanes compta amb Carme Ruscalleda com a gitana d'honor

I en el marc de la programació del Carnestoltes... parlem d’un dels actes amb més tradició d’aquesta festivitat: el Ball de gitanes. Una festa imprescindible que aquest cap de setmana es podrà gaudir aquest dissabte dia 6 a dos quarts de dotze del matí. L’Associació Cultural Mestres del Gai Saber oferirà un espectacle amb referències a Mataró des de final del segle XIX, en el qual ballarà al compàs de la cobla La Principal de la Bisbal.

Tot a punt pel tret de sortida del Carnestoltes

Tot a punt per l'inici del Carnestoltes d’aquest any a Mataró. Una cita festiva que com en els darrers anys enfoca tot el protagonisme en la figura d’en Pellofa. Algunes activitats en aquesta edició però introdueixen alguns canvis. De tot plegat la nostra companya Anna Gual n’ha parlat amb Josep Maria de Ramon i Pol Martínez, responsables de la Direcció Artística del Carnestoltes 2016.

Maria Escalas presenta a Dòria Llibres "Abans que el teu record torni cendra"

Dòria Llibres acull aquest vespre la presentació d’“Abans que el teu record torni cendra”, la primera novel•la de la mataronina Maria Escalas. Un llibre que ens trasllada a la Mallorca de la República i la Guerra Civil per explicar-nos la història d’uns personatges que no poden escapar del seu passat. Alguns amaguen secrets, d’altres no poden superar el dol del no va poder ser i d’altres no són capaços de perdonar.

El Foment vol captar públic nou en la nova temporada musical

El Foment Mataroní aposta per captar nous públics en la nova temporada musical del teatre. Una aposta que ja va fer l’any passat i que continua aquest 2016 programant d’Evita, l’òpera rock escrita per Tim Rice i Andrew Lloyd Webber. Ho farà portant la primera versió que es fa en català, sota la supervisió dels mateixos autors.

Zoo aconsegueix desbordar la Sala Clap en la celebració del seu 16è aniversari

La sala gran de Clap es desborda de públic amb el concert de Zoo. Les entrades feia dies que estaven exhaurides per veure el grup revelació provinent de Gandia. La banda ha aconseguit fer-se un lloc en el panorama musical dels països catalans amb només un any i mig. Zoo va llençar la seva primera cançó, Estiu, fa un any i mig i gràcies a la gran acceptació amb la que va ser rebuda a les xarxes socials, el grup es va encoratjar a fer el seu primer, i de moment, únic disc: Tempestes vénen del Sud. Escoltem la crònica del concert de Marina Llibre.

El seguici mataroní, exposat a la Virreina

La Família Robafaves, els Nans, l’Àliga, el Drac i el Dragalió ja són al Palau de la Virreina esperant per participar a les festes de Santa Eulàlia de Barcelona. Les figures, a les quals el dia 10 s’hi sumaran la Momerota i la Momeroteta –encara no hi han anat perquè participen al Carnestoltes- estaran exposades durant 15 dies perquè tothom qui ho vulgui les pugui visitar. El regidor de cultura, Joaquim Fernàndez, explica que el fet de tenir totes les figures institucionals exposades al Palau de la Virreina serveix també per promocionar Mataró i les seves tradicions.

"Marits i Mullers" arriba a l'escenari del Teatre Monumental

“Marits i Mullers” és l’adaptació teatral que ha fet Àlex Rigola del film homònim de Woody Allen de l'any 1992. Un espectacle que portarà al Teatre Monumental de Mataró noms coneguts de l’escena teatral i televisiva com Joan Carreras, Mònica Glaenzel i Mar Ulldemolins. Cristina Salad ha conversat amb Mònica Glaenzel.

La basílica de Santa Maria descobreix els seus secrets per celebrar la Candelera

La basílica de Santa Maria celebra avui dissabte la Candelera, la principal festa en honor a la patrona del temple. És per això que, durant tot el dia, s’ofereixen visites guiades gratuïtes a tots aquells que vulguin acostar-se a descobrir l’església, amb especial atenció a dos elements:  primer el campanar, des d’on, a més de veure unes vistes espectaculars de la capital del Maresme, els guies expliquen la història i costums a l’entorn de les campanes. Tot seguit, oportunitat per a escoltar i conèixer el funcionament de l’orgue, un dels més importants de Catalunya.

Zoo tanquen el 16è aniversari del Clap

Dissabte 30 de gener, obrirà la nit EAM (Exèrcit d’Alliberament Musical) i seguidament tocarà Zoo, la banda que, amb un any i mig, ja s’ha fet un lloc en el panorama musical dels països catalans. Zoo va llençar la seva primera cançó, Estiu, fa un any i mig i gràcies a la gran acceptació amb la que va ser rebuda a les xarxes socials, el grup es va encoratjar a fer el seu primer, i de moment, únic disc: Tempestes vénen del Sud. La Marina Llibre ha pogut parlar amb el seu cantant, Toni Sánchez, més conegut com Panxo.
 

L'Holocaust, més proper del que ens pensem

Segon acte de la setmana dedicat a recordar l'Holocaust després de l'ofrena de dimecres. Aquest divendres al vespre, Can Palauet ha rebut la professora i doctora en Història Rosa Toran, membre també de la Junta de l'Amical de Mauthausen. Sota el títol "Deportació Republicana als camps nazis" i davant una sala pràcticament plena, la doctora Toran ha dictat una conferència sobre les circumstàncies que van portar molts catalans fins als camps d'extermini.

Mataró Ràdio newsletter

No et perdis cap notícia!