El Casal l'Aliança proposa l'espectacle familiar de màgia "Instants"

Els nens i nenes tenen una cita amb “circ al casal!" un espectacle de màgia i il•lusionisme que tindrà lloc a les 12 del migdia al Casal de l’Aliança. Nosaltres en parlem amb Jordina Blanch, que és la gerent de “Circulant, circ en moviment”.

Recital amb la poesia en català com a protagonista

Dòria Llibres serà escenari aquest divendres al vespre d’un recital poètic a propòsit del llibre “Assumiràs la veu”. Un volum en el que trenta-tres poetes dels Països Catalans escriuen trenta-tres poemes sobre el país, la llibertat, la llengua,... Per fer-ho la vetllada s’acompanyarà d’un tast de vins poc coneguts portats des del País Valencià, les Illes Balears i la Catalunya Nord. L’acte forma part del cicle de tardor d’Omnium Cultural “Nord, Sud, Est i Oest. Un passeig per la literatura dels Països Catalans” d’Òmnium Cultural.

La Diada de la Rumba a Barcelona reconeixerà la contribució d'una mataronina a la música

La Diada de la Rumba Catalana de Barcelona, aquest cap de setmana, retrà homenatge a la mataronina Teresa Pubill “La Payoya”. Lligada a la carrerra artística de Peret, va ser durant molts anys la seva corista. Entre altres, va ser qui va acompanyar Peret al Festival d’Eurovisió el 1974 on va interpretar “Canta y sé feliz”.

Els Pastorets tornen a la Sala Cabanyes immersos en el procés de renovació

Els Pastorets de Mataró tornen per Nadal. Sala Cabanyes manté la voluntat de renovar la funció i enguany s'introdueixen canvis que es podran veure a partir del 20 de desembre, dia en el que l’espectacle del Nadal a la ciutat apujarà el teló per primera vegada aquesta temporada. En aquest sentit, els Pastorets segueixen amb el procés de renovació en l’any que escalfen motors pel centenari de la funció. Diverses escenes comptaran amb més profunditat i l’espectador hi veurà una imatge més completa perquè s’han instal•lat unes noves estructures als proscenis laterals de l’escenari.

Els nominats mataronins, sense premi als Butaca

Els premis Butaca de teatre passen de llarg i cap dels mataronins nominats a l’edició 2015 va rebre ahir estatueta a la gala celebrada al Teatre Principal de Barcelona. Els actors Anna Herebia i Marc Flynn estaven nominats, respectivament, com a millor actriu i actor de musical per l’espectacle Per sobre de totes les coses. Guardons que han anat a parar a mans d’Elena Gadel i Guillem Martí, protagonistes de “El Petit Príncep”.

El canvi d'ubicació del Mercat del Film, un encert per públic i organtizació

L’organització del Mercat del Film assegura que el canvi d’emplaçament ha estat tot un èxit. Aquesta 4ª edició de l’esdeveniment ha deixat el casal del barri de les Esmandies per instal•lar-se a Can Gassol. Segons ha detallat una de les impulsores d’aquest certamen, Judith Vives, d’Hotel Elèctric, les valoracions dels assistents han estat molt positives, tenint en compte que la nova ubicació oferia una millor pantalla, millor sonoritat i per tant millor qualitat a l’hora de visionar la programació.

La Biblioteca Pompeu Fabra arriba a la seva majoria d'edat

La Biblioteca Pompeu Fabra celebra la majoria d’edat amb una sèrie d’activitats durant aquest mes de novembre. La Biblioteca incorpora novetats des de la seva creació, als serveis de sempre s’hi afegeix una revolució digital. La Biblioteca Pompeu Fabra va ser el primer prototip d’edifici sostenible de tot el món. Neix al 1997 amb la proposta innovadora del físic Antoni Lloret i Orriols: fer una biblioteca sostenible. Lloret proposa integrar sistemes fotovoltaics a l’edifici connectant-los a la xarxa eléctrica.

El joc del Monopoly celebra el seu 80è aniversari

80 anys de Monopoly del famós joc de taula Monopoly de Hasbro, la gran majoria coneix el joc, les interminables partides que s’hi poden fer i les disputes familiars que provoca. Però molts no saben que existeix un monopoly per a invidents, que se’n celebra una competició mundial cada 4 o 5 anys o que la partida més llarga de la historia va durar 70 hores. Ens en dóna més detalls Yaiza Terrón.

La Biblioteca Pompeu Fabra celebra el seu 18è aniversari amb Màrius Serra

Màrius Serra va protagonitzar l’acte d’aquest dijous al vespre al Teatre Monumental de Mataró, en el marc de la commemoració de l’Any de les Biblioteques i del 18è aniversari de la Biblioteca Pompeu Fabra. L’escriptor va ser el convidat escollit pel del Club del Llibre, un cicle que pretén apropar a lectors i autors, i que organitza la Xarxa de Biblioteques Municipals de la Diputació de Barcelona. L’acte va ser conduit pel periodista mataroní Pep Andreu que va ser conversar amb l’autor, que tot seguit va respondre a les preguntes del publica assistent.

El Mercat del Film es trasllada a Can Gassol

El Mercat del film arriba aquest cap de setmana a la seva quarta edició i ho fa carregat de novetats. Aquest any Hotel Elèctric, organitzador de l’esdeveniment des de la primera edició, suma esforços en la preparació amb la Direcció de Cultura de l’ajuntament de Mataró. Un dels resultats més visibles d’aquesta col•laboració és el canvi d’ubicació del Mercat del Film, que deixa el Casal de Barri de les Esmandies i s’instal•la a Can Gassol.

Mataró Ràdio newsletter

No et perdis cap notícia!