Quim Fernàndez: "Les Santes 2016 han tornat a ser la millor Festa Major del país"

El regidor de cultura, Quim Fernàndez, sentencia que “altra vegada les Santes han estat la millor festa major del país” i posa de manifest que, tot i que hi ha hagut incidents, han estat molt poc remarcables, tenint en compte els milers de persones que han participat als actes de la Festa Major. El també primer tinent d’alcalde ho ha dit durant una entrevista a Mataró Ràdio per valorar Les Santes 2016.

Quim Fernàndez: "Les Santes 2016 han tornat a ser la millor Festa Major del país"

El regidor de cultura, Quim Fernàndez, sentencia que “altra vegada les Santes han estat la millor festa major del país” i posa de manifest que, tot i que hi ha hagut incidents, han estat molt poc remarcables, tenint en compte els milers de persones que han participat als actes de la Festa Major. El també primer tinent d’alcalde ho ha dit durant una entrevista a Mataró Ràdio per valorar Les Santes 2016.

La Coixinera i la Banda, Tronada, Espetec i Albada, últims actes per acomiadar Les Santes

El grup mataroní de música tradicional La Coixinera fa 15 anys i ho vol celebrar amb tots nosaltres. Per això s’ha ajuntat amb uns grans amics i especialistes en coproduccions de combinacions musicals a priori impossibles, l’Agrupació Musical del Maresme, o el que és el mateix, La Banda. Junts ens conviden a degustar un repertori amanit pel músic i compositor Marcel Casellas, i remenat per la batuta del director Pere Bono, per tal que puguem tastar un concert original i festiu.

Enfigura't i Anem a tancar, últims actes per acomiadar les figures fins l'any que ve

Les Santes enfilen la recta final. A les 6 de la tarda a la Plaça de l’Ajuntament, Enfigura't. Grans i petits podran tastar per una estona què és portar un gegant o un nan. Ja a ¼ de 8 arrencarà l’última cercavila de Les Santes 2016. Des de davant de l’Ajuntament sortirà l’Anem a Tancar que portarà a totes les figures a descansar a Can Marfà fins l’any que ve.

Els "Petons per Les Santes", exposats a La Destil·leria

A dos quarts de 9 del vespre la Destil•leria acollirà l’exposició “Petons per Les Santes”. Es tracta del resultat del projecte del fotoperiodista Enric Lucena: el passat dissabte 23, durant tot el dia va estar immortalitzant petons. Més de 1000 persones van participar en aquesta sessió fotogràfica professional de portes obertes perquè tothom pogués anar a fer-se una instantània fent-se un petó de manera gratuïta.

El "No n'hi ha prou!" congrega 7000 persones, més que el Desvetllament Bellugós

Crits de “No n’hi ha prou! No n’hi ha prou!” han inundat aquesta matinada el tros de La Riera de davant l’Ajuntament. Set mil persones, segons fonts municipals, no s’han volgut perdre l'última dormida de Les Santes, en què la Família Robafaves, acompanyada de la Momerota, el Drac, les Diablesses i l’Àliga han dansat i ruixat amb foc des del mig de la multitud.

Dels Requisits al No n'hi ha prou, un recorregut per la nit del 28

Mil litres de Juliana. Aquesta és la quantitat que s’ha preparat enguany del beuratge tradicional de Les Santes. Amb més de 20 anys d’antiguitat, aquesta beguda a formada a base de rom, cava, vodka, suc de taronja i granissat de maduixa cada cop té més adeptes. I com mana la tradició, la Juliana només es pot servir la nit del 28 de juliol.

Postal de Gegants, Ball de Dracs, Requisits i No n'hi ha prou, imprescindibles del 28

El dia 28 de juliol destaca per ser un dia intents de Santes en quan a actes programats. Aquesta tarda serà el torn per la postal de gegants. A partir de 2/4 de 7 del vespre la Familia Robafaves i els nans exerciran d’amfitrions dels Gegants Vells de la Geltrú. Es trobaran a la plaça de la Muralla on faran els seus balls i tot seguit aniran junts en cercavila fins l’Ajuntament.

Julianes i Sempronianes reben l'homenatge de la ciutat

Aquest matí la Programació de Santes ha arrencat amb l’habitual recepció oficial a l’Ajuntament de Mataró de Julianes i Sempronianes. Aquesta vegada han estat un total de 28, de totes les edats, les que s’han dirigit al consistori, puntualment a les 10 del matí, per ser rebudes a la Sala de Plens per l’alcalde de la ciutat, David Bote. Les Julianes són majoria, tot i així, la petita Clara Semproniana i algunes Julianes Sempronianes són les que mantenen viu aquest nom a la ciutat.

El castell de focs i propostes musicals per a tots els gustos tancaran la Diada de Les Santes

Pirotècnia Tomás torna a Mataró amb el repte de deixar el públic embadalit amb els Focs de Les Santes. L’acte més multitudinari de l’any a Mataró i que segueixen prop de 80000 persones. L’espectacle de formes, colors i ritmes sonors està assegurat a partir de les 11 de la nit. Després, doble proposta musical: a l’escenari del Port, Orquestra Plateria + Yumi Gipsy Band. A l’escenari del passeig del Callao, Animal i Aspencat. 

Mataró Ràdio newsletter

No et perdis cap notícia!