"Estem molt satisfets, els banyadors hidrocròmics ens han donat molta visibilitat"

Eurecat Mataró –abans Cetemmsa- ha guanyat visibilitat gràcies al ressò que ha tingut el banyador hidrocròmic que va fabricar per a la selecció d’Ucraïna de natació sincronitzada. La confecció d’aquesta peça que canvia de color quan entra en contacte amb l’aigua va ser un encàrrec que la seleccionadora catalana Anna Tarrés va fer a Eurecat perquè les ucraïneses el lluïssin durant la seva participació als Jocs de Río.

Els Premis Creatic posen en marxa la seva setzena edició

Els premis Creatic que promouen la Fundació Tecnocampus i l’Ajuntament engeguen una nova edició. Ho fa amb novetats respecte els anys anteriors i en aquesta ocasió s’entregaran dos premis: un a la millor idea de negoci i una nova categoria que vol reconèixer a la millor start-up, empresa jove que porta en funcionament des de 2014 i manté la seva activitat. Aquesta és la gran novetat de la que serà la setzena edició dels premis Creatic que manté les bases i les condicions del premi com en anys anteriors.

La Fundació Sant Joaquim rep de Bankia cinc mil euros per destinar labors assistencials

La Fundació Sant Joaquim ha rebut una donació de cinc mil euros de Bankia per a recolzar la labor assistencial que fa el menjador social. Uns diners que segons el president de l’entitat, Joan Bellavista serviran per comprar una furgoneta isotèrmica per la recollida i transport d’aliments i donatius que reben, tant de ciutadans com d’empreses col·laboradores. Per la seva banda, des de l’entitat bancària afirmen que aquesta aportació econòmica “respon al seu compromís amb entitats benèfiques que fan una feina important, d’ajuda a qui més ho necessita”.

El sector nàutic posa rumb a la recuperació econòmica

El sector nàutic comença a recuperar-se de la crisi econòmica. Així ho indiquen les dades de l’Associació d’Indústries, Comerç i Serveis Nàutics (ADIN), que detallen que entre el mes de gener i el mes de maig a Catalunya s’han venut 371 embarcacions noves i 1597 d’ocasió. Aquestes vendes, en comparació al mateix període (gener-maig) del 2015, signifiquen un augment del 8’5% en embarcacions noves i d’un 3’6% en les d’ocasió.

Els restaurants del front marítim de Mataró segueixen patint els efectes de la crisi

Els xiringuitos i restaurants del front marítim, establiments estiuencs per excel·lència i que haurien d’estar fent l’agost, no viuen el seu millor moment. Com a mínim aquesta és la percepció dels seus propietaris que consideren que tot i que estan obtenint més beneficis que l'any passat, la situació econòmica no remunta. Continuen atribuint a la crisi econòmica que els negocis no emprenguin el vol i millorin les seves finances.

Una persona anglesa i de mitjana edat és el perfil de turista que visita més el Maresme

Europeu occidental de mitjana edat (d’entre 40 i 50 anys) que viatja en parella (40.9%) o en família (20.3%) i que busca tranquil·litat per les seves vacances. Aquest és el perfil del turista que visita la comarca del Maresme, segons l’estudi de satisfacció realitzat entre un miler de turistes allotjats en hotels o càmpings de la comarca. Les enquestes realitzades a Mataró, Canet de Mar, Calella, Pineda de Mar, Santa Susanna i Malgrat de Mar destaquen que la majoria dels visitants passa, de promig, una setmana al territori i gasta 495.7€. Provenen sobretot de Regne Unit (14.7%), Holanda (13.5%) i França (10.1%).

La renda mitjana per càpita del Maresme es manté per sota del nivell de Catalunya

La renda mitjana dels maresmencs segueix sent inferior a la mitjana catalana. Així ho indica el l’últim anàlisi realitzat per l’Observatori de Desenvolupament Local del Consell Comarcal del Maresme.

COMARQUES
La renda mitjana dels maresmecs se situa en 15.800 euros anuals, segons les últimes dades oficials analitzades per l’Observatori de Desenvolupament Local del Consell Comarcal del Maresme. Les dades corresponen, concretament, a l’any 2013, i indiquen que la renda mitjana per càpita del Maresme és 400 euros inferior a la mitjana catalana, segons l’Institut d’Estadística de Catalunya se situa en 16.200 euros.

Continua el descens d'aturats a Mataró i el Maresme

L’atur baixa a Mataró en 224 persones. D’aquesta manera, la quantitat de persones que busquen feina passa de les 10.601 del juny a les 10.377 persones que en buscaven a finals del mes de juliol. La disminució d’aturats d’aquest juliol és inferior a la que hi va haver durant el mes de juny, quan 320 persones van trobar feina.

La venda de pisos guanya terreny als lloguers

Les sol•licituds de pisos i cases a la venda a Mataró creixen, durant el primer quadrimestre de l’any, un 67% respecte el mateix període del 2015. Segons les dades que registra el portal digital habitaclia.com, en el que portem d’any, els consumidors han mostrat un interès creixent per la compra d’habitatges en detriment dels habitatges de lloguer que registra un 33% de les peticions.

Exportacions a França, una oportunitat pels empresaris maresmencs

El Consell Comarcal de Maresme engega el programa “Maresmexporta”, per ajudar a les empreses alimentàries de la comarca a obrir-se pas al mercat francès. Per proximitat i per similituds, França pot ser una bona opció d’externalització per aquest sector, un dels més potents al Maresme. Aquest projecte d’exportació està subvencionat en la seva totalitat per la Diputació de Barcelona i té com a objectiu la reactivació econòmica a la comarca, una de les més castigades per l’atur a tot Catalunya.

Mataró Ràdio newsletter

No et perdis cap notícia!