La venda de pisos guanya terreny als lloguers

Les sol•licituds de pisos i cases a la venda a Mataró creixen, durant el primer quadrimestre de l’any, un 67% respecte el mateix període del 2015. Segons les dades que registra el portal digital habitaclia.com, en el que portem d’any, els consumidors han mostrat un interès creixent per la compra d’habitatges en detriment dels habitatges de lloguer que registra un 33% de les peticions.

Exportacions a França, una oportunitat pels empresaris maresmencs

El Consell Comarcal de Maresme engega el programa “Maresmexporta”, per ajudar a les empreses alimentàries de la comarca a obrir-se pas al mercat francès. Per proximitat i per similituds, França pot ser una bona opció d’externalització per aquest sector, un dels més potents al Maresme. Aquest projecte d’exportació està subvencionat en la seva totalitat per la Diputació de Barcelona i té com a objectiu la reactivació econòmica a la comarca, una de les més castigades per l’atur a tot Catalunya.

Daniel Ventura: "La cancel·lació de la Festa al Cel és una decepció i una sorpresa"

Decepció i sorpresa són els sentiments mostrats pel director de la Festa al Cel, Daniel Ventura. En una entrevista amb Mataró Ràdio, el responsable de l'organització i direcció de l'espectacle d'acrobàcies aèries ha lamentat la decisió presa per l'Ajuntament a només dos mesos per la celebració de l'esdeveniment i amb tots els preparatius ja enllestits.

Més de 400 emprenedors atesos al Centre de Negocis del CCMaresme

La 12a edició de Setmana de l’Emprenedoria arriba avui a la seva fi. Durant cinc dies, una seixantena de persones han assistit als jornades organitzades pel Consell Comarcal del Maresme amb la voluntat d’ajudar a posar en marxa projectes i negocis a nous empresaris de la comarca.

Repunta el preu dels pisos entre un 3 i un 5%, mentre baixa el dels lloguers

El moviment dels preus dels pisos, tant de venda com de lloguer, és un símptoma de dinamisme en l’activitat immobiliària. Quan el mercat estava estancat no es tancaven operacions, en canvi en els darrers mesos aquesta tendència s’ha començat a invertir. Així ho explica el director general del portal habitaclia.com, Javier Llanas, que apunta que aquests canvis signifiquen que s’estan tornant a fer operacions de compra venda i s’està començant a recuperar el mercat immobiliari.

Baixa l'atur a Mataró durant el mes de juny

L’atur cau en 320 persones a Mataró durant el mes de juny, 5 mes que la baixada del mes de maig. D’aquesta manera es passa de les 10.921 que buscaven feina el maig a les 10.601 aquest darrer mes de juny. Pel que fa a tota la comarca del Maresme, són 1.277 persones les que han trobat feina durant el mes de juny, 412 més que el mes de maig d’aquest 2016, quan 865 van poder accedir a un lloc de treball.

A nivell català la xifra de desocupats ha baixat en 20.145 respecte el mes de maig, situant el nombre d’aturats actuals en 450.060 persones i que suposa la xifra més baixa de gent apuntada a les llistes Servei d'Ocupació de Catalunya des del desembre del 2008.
 

Detingudes dues persones a Mataró per falsificar receptes mèdiques

Els Mossos d’Esquadra detenen dues persones a Mataró per sostreure un segell mèdic i un talonari de receptes i intentar comprar un gran volum d’ansiolítics en diverses farmàcies de la ciutat amb receptes falsificades. Els detinguts són un home de 58 anys i una dona de 50 de nacionalitat espanyola i veïns de Mataró que, presumptament, volen vendre de forma il•lícita els fàrmacs.

Mataró presenta un pla de xoc contra l'atur

Mataró vol deixar de ser la ciutat de més de 50.000 habitants amb més atur de Catalunya i per això ha presentat un pla de xoc per lluitar contra la desocupació. La ciutat destina 3 milions i mig d’euros el 2016 a fomentar la contractació de persones aturades, mig milió més que l’any passat. Les actuacions previstes al pla de xoc contra l'atur presentat aquest matí beneficiaran un total de 391 persones, a més de les polítiques actives que porta a terme el Servei d’Ocupació de Mataró, que anualment atén més de 8000 persones.

En marxa les rebaixes d'estiu

La campanya de rebaixes d’estiu, que comença oficialment avui, generarà 134.500 llocs de treball arreu de l’Estat, un 3% més que l’any passat, segons dades aportades per Adecco. Catalunya, amb 26.800 contractes, es preveu que sigui la comunitat on més se’n creïn. Pel que fa a sectors, els que en generen més seran els vinculats al gran consum: alta perfumeria i cosmètica, electrònica, joguines, alimentació, distribució i retail, imatge i so, logística i transport, i la indústria tèxtil.

Pendents de l'assemblea que decidirà si es desconvoca la vaga de la brossa

Principi d'acord entre l'empresa i els treballadors de la recollida de la brossa per evitar la vaga que hauria d'entrar en vigor a les sis d'aquesta propera matinada. In extremis i després d'hores de reunió entre treballadors, sindicat i companyia, finalment han pogut acostar les seves posicions i han arribat a un acord econòmic que, segons els empleats de FCC, satisfà a les dues parts. A l'acord, que està pendent de ser ratificat pels treballadors a l'assemblea que faran abans de l'inici del servei, consta un increment salarial pel 2016 i el 2017 del 1,05% cada any.

Mataró Ràdio newsletter

No et perdis cap notícia!