Carrefour reinaugura les seves instal·lacions

ergi Calvera, director de Operaciones Noreste e Islas de Carrefour Property; Felipe Hernández, Asset Manager de Carmila; Jordi Mil i Boix, alcalde de Cabrera de Mar y Alfonso Gil, director del Hipermercado Carrefour de Cabrera de Mar.Fa més de 35 anys que el que ara s'anomena sector comercial de Santa Margarida va començar ser un referent ja no només pels veïns de Cabrera sino que també per veïns de municipis com Mataró, Vilassar de Mar i Argentona. S'hi havia instal•lat el centre comercial Pryca.

El Viver i la Llançadora, dos projectes al Cafè de Mar per fer créixer l'economia col·laborativa

Mataró posa en marxa al Cafè de Mar dues noves iniciatives per seguir promovent l’economia social i col•laborativa: el Viver i la Llançadora. D’una banda, el Viver d’empreses d’economia social és una iniciativa de la Fundació Unió de Cooperadors per donar servei i acollida als nous projectes de base col•laborativa. Està pensat per als projectes en fase de constitució o bé ja constituïdes, i també per a aquelles empreses mercantils que necessitin assessorament per transformar-se jurídicament en una empresa cooperativa.

La Hartmann de Mataró fabricarà productes sanitaris pels Estats Units

La planta de Hartmann a Mataró torna a ser l’aposta de la companyia alemanya per l’expansió dels seus productes i potenciarà la fàbrica de la capital del Maresme per abastir el mercat dels Estats Units. Després de l’ampliació de la planta de producció i les noves instal•lacions inaugurades l’any passat, ara la fàbrica de la multinacional alemanya fa una posta a punt de les instal•lacions, materials i productes per poder desenvolupar productes que es comercialitzaran a Estats Units.

Innovació i noves tendències del sector turístic, tema a Ocitur

Innovació i noves tendències del sector turístic. Aquest ha estat el tema que ha centrat la tercera edició d'Ocitur que s’ha celebrat aquest matí a Tecnocampus. Un congrés que vol ser un espai de treball, estudi i debat del sector del turisme i fet pels mateixos professionals que dia a dia es dediquen a trobar les millors opcions per continuar innovant. Una de les apostes més recents és la implantació i desenvolupament del màrqueting turístic per ampliar el públic potencial del sector. Com explica la Directora General de Turisme de la Generalitat de Catalunya, Marian Muro, la idea és capgirar la inèrcia de funcionament i canviar el paradigma entre l’oferta i la demanda.

El tèxtil maresmenc recupera terreny en l'ocupació gràcies a la confecció

El tèxtil maresmenc registra, per segon any consecutiu, dades positives en relació al mercat laboral. L'informe elaborat per l'Observatori de Desenvolupament Local del Consell Comarcal sobre el comportament del sector durant 2015 mostra una certa recuperació pel que fa a ocupació. Una millora que s’observa tant en l’àmbit d’"indústries tèxtils" (filatures, fabricació de teixits i acabaments de peces de vestir) i de "confecció de peces de vestir".

El programa "Fem ocupació per a joves" cerca una 80 de joves per a contractació

El programa “Fem ocupació per a joves”, que fomenta la contractació i la formació i fa un seguiment de la trajectòria dels participants, cerca joves que vulguin formar part del procés. Una iniciativa que en aquest cas ofereix una contractació de com a mínim 6 mesos a joves d’entre 18 i 29 anys.

El Maresme proposta de vacances en família al Mercat d'Escapades a Catalunya

La Comarca del Maresme ha estat present durant aquest cap de setmana al “Mercat d’Escapades a Catalunya”. Una fira que pretén fomentar el turisme de proximitat, donant a conèixer l’amplia oferta d’activitats i allotjaments que es poden trobar a les diferents comarques catalanes. Les propostes de la comarca del Maresme, vehiculades a través del Consorci de Turisme del Consell Comarcal, quedaven emmarcades dins la secció de “vacances en família”, apostant sobretot per les rutes culturals i les activitats familiars.

La pluja respecta la inauguració del primer Firaemprèn a Can Xammar

L'espai de Can Xammar ha estrenat aquest matí a les 10h un nou esdeveniment que espera fer-se un lloc al calendari firal mataroní: Firaemprèn. Es tracta d'una iniciativa de Coworking Xammar pensada per donar visibilitat als emprenedors de la ciutat. Una quinzena de parades presentaran al llarg de tot el dia d'avui els projectes d'emprenedors mataronins especialment relacionats amb els serveis i la tecnologia.

La Fira de Sant Ponç acosta un any més artesania de tot Catalunya a Mataró

La plaça de l’Ajuntament de Mataró és escenari aquest cap de setmana de la 36ena edició de la Fira de Sant Ponç, dedicada a la venda de productes alimentaris elaborats artesanalment. Aquesta edició comptarà amb expositors d’arreu de Catalunya, que aportaran el color, el sabor i l’aroma de l’artesania alimentària del país, amb una variada oferta de confitures i codonys, productes apícoles, neules artesanes, herbes medicinals, caramels, arrop, galetes i coques, formatges, vinagres, olis, licors, cava i embotits elaborats artesanalment, entre altres.

Més contractació el mes d'abril a Mataró però de curta durada

Es dobla el nombre de persones que han trobat feina aquest mes d’abril a Mataró respecte el mes anterior. Si el març eren 130 les persones que sortien de les llistes de desocupació, aquest abril que hem deixat enrere han estat més de 360. A hores d’ara són 11.236 persones que es troben sense feina a la ciutat, el que representa un 19’34 per cent. Al conjunt del Maresme la xifra de desocupats també ha baixat, tot i que no tan notablement. 800 persones han trobat feina aquest darrer mes i ara són 31.000 persones que conformen les llistes de desocupació, un 16’15 per cent.

Mataró Ràdio newsletter

No et perdis cap notícia!