Prop de 800 joves han estat atesos pel Servei de Mobilitat Internacional Jove del CCM

En poc més de tres anys de funcionament el Servei de Mobilitat Internacional Jove que ofereix el consell Comarcal del Maresme ha atès a gairebé 800 joves i ha passat d’un a cinc punts d’atenció a la comarca. Les últimes localitats en comptar amb un d’aquests punts d’atenció han estat el Masnou i Pineda, que s’afegien als ja existents de Vilassar de Mar, Malgrat i Mataró. Aquest servei va néixer a finals de 2012, amb la voluntat de donar assessorament al nombre creixent de joves maresmencs que buscaven opcions per anar a treballar o estudiar a l’estranger.

Ja es pot demanar cita prèvia per fer la Declaració de la Renda

A partir d’aquest dimecres 4 de maig s’inicia el servei de petició de cita prèvia per fer la declaració de renda de 2015 a les oficines d’Hisenda. Des del passat 6 d’abril que es pot presentar per internet tant l’esborrany amb les dades que facilita l’Agència Tributària com la mateixa declaració.

"Gran part dels mataronins no són conscients de la pobresa existent a la ciutat"

Acte de la Pac al Centre Cívic Pla d'en Boet“Hi ha una gran part de mataronins que no són conscients de la realitat que estem vivint sobre la pobresa a Mataró”, així de contundent s’ha mostrat la portaveu de la Plataforma d’Afectats per la Crisi, Maia Sedano en l’acte que va tenir lloc ahir al Centre Cívic Pla d’en Boet. La cara visible de la Plataforma afirma que el gran problema de Mataró és tant a nivell energètic com d’habitatge per la quantitat de pisos buits que trobem a la ciutat.

La radiografia econòmica de Mataró no convida a l'optimisme

La taxa d’atur a Mataró és del 19,46% segons dades de l’Observatori de Treball del mes de març. Són 11.600 persones apuntades a les llistes de l’atur. Malgrat que la ciutat ha experimentat una tendència a la baixa –hi ha 1.600 persones menys a l’atur que fa un any-, la capital del Maresme segueix sent la ciutat de més 50.000 habitants amb més desocupats de Catalunya. Coincidint amb la celebració del Dia del Treballador el primer de maig, els sindicats posaven l’èmfasi en la cronificació de la pobresa.

Surt a borsa l'empresa propietària del Mataró Parc

Entrada Mataró ParcL’empresari Tomás Olivo, propietari del centre comercial Mataró Parc, ha tret a borsa el gruix dels seus centres comercials, entre els quals el de la capital del Maresme. A través de la societat General de Galerías Comerciales, col•locarà la seva cartera de grans centres comercials per un valor de mil milions d’euros. Amb aquesta operació es converteix en la tercera major societat d’inversió del mercat immobiliari (SOCIMI), per darrera de Merlin Properties i Hispania.

Constructors i Ajuntament signen un conveni per dinamitzar el sector

L’Ajuntament posarà facilitats administratives als constructors que reverteixin en un augment del dinamisme empresarial. Consistori i Gremi de Constructors i Promotors d’Obres de Mataró i Comarca han signat un conveni de col•laboració per acordar aquestes eines de cooperació. Entre d’altres, s’agilitzaran els tràmits administratius per fer-los menys ferragosos i poder concedir permisos als constructors amb més facilitat i celeritat. Tot plegat, per afavorir la reactivació del sector de la construcció.

Contra la pobresa i per un treball digne, reclamacions sindicals del Primer de Maig

Els sindicats UGT i CCOO tornaran a sortir al carrer aquest primer de maig per reclamar salaris dignes i acabar amb la precarietat laboral. Amb el lema “contra la pobresa salarial i social, treball digne”, els dos sindicats majoritaris mantenen les reclamacions dels últims anys i posen èmfasi en la cronificació de la pobresa a Catalunya.

La FAVM vol promoure cooperatives per crear ocupació

ALMA. Associació Laboral MataróLa Federació d’Associacions de Veïns (FAVM) tira endavant un projecte amb el que pretén ajudar a integrar-se al mercat laboral a aturats de llarga durada. Es diu ALMA (Associació Laboral Mataró) i fa especial incidència en les franges d’edat més castigades per l’atur a la ciutat: els majors de 45 anys i els més joves, d’entre 20 i 25 anys, sense formació. Per fer-ho possible treballa per crear cooperatives laborals socials. Ara busca la complicitat de polítics, sindicats i entitats del tercer sector per què sigui una realitat.

Mataró allarga fins l'1 de juliol el pagament de l'IBI als que no ho tenen domiciliat

L’Ajuntament de Mataró ha allargat un mes el termini per pagar l’Impost de Béns Immobles, l’IBI, als ciutadans que no tenen el pagament domiciliat. El calendari fiscal d’aquest any preveia que finalitzés el 2 de juny i s’ha allargat fins a l’1 de juliol. D’aquesta manera, els ciutadans que no tenen el rebut domiciliat hauran de fer un únic pagament abans de l’1 de juliol. Els qui tinguin el rebut domiciliat, el pagaran en quatre fraccions que es cobraran a través de l’entitat financera el 2 de maig, 1 de juliol, 3 d’octubre i 1 de desembre. L’any passat, el cobrament dels rebuts domiciliats es fraccionava en tres pagaments.

Es multipliquen les hipoteques a tipus fix davant la caiguda de l'Euríbor

L’euríbor, l’índex de referència de la majoria d’hipoteques a Espanya, està registrant mínims històrics des de fa mesos. De fet, el febrer i el març va tancar en negatiu. Això ha provocat que les quotes de les hipoteques s’hagin anat reduint i, per tant, la rendibilitat que aconsegueixen els bancs també. Davant d’aquesta situació, les entitats bancàries han començat a comercialitzar hipoteques a tipus fix. És a dir, ofereixen la possibilitat d’establir un interès al principi que no varia mentre dura el préstec.

Mataró Ràdio newsletter

No et perdis cap notícia!