La PIMEC dóna eines als empresaris per "defensar" la seva empresa

El secretari general de PIMEC, Antoni Cañete, ha iniciat un cicle de jornades per tot el territori català sota el títol “No dedicaràs dues hores a saber com pots defensar la teva empresa?”. L’objectiu és apropar al teixit empresarial d’arreu de Catalunya les accions que està duent a terme PIMEC en la defensa i representació dels interessos de les pimes i dels autònoms, així com la contribució activa de la patronal en el seu creixement i competitivitat.

La UGT impulsa una campanya per denunciar l'explotació a les empreses multiserveis

"A igual treball, igual sou", aquest és el lema de la campanya impulsada per UGT que denuncia l'explotació de les empreses multiserveis. Durant la presentació de Mataró, celebrada a Can Palauet, es va explicar que aquesta situació arriba derivada de la crisi econòmica dels darrers anys. Camil Ros, secretari UGT Catalunya, explica que molta gent ha tornat a trobar feina i que l’explotació laboral es manifesta amb un sou que no és el que pertoca, o bé amb un contracte que no cobreix totes les hores que treballen.

El sector alimentari del Maresme busca el seu lloc al mercat francès

Una desena d’empreses alimentàries de la comarca seran a París, del 16 al 20 d’octubre, per participar al Saló de l’Alimentació Sial de la capital francesa. Totes elles formen part del programa “Exportem el sector alimentari del Maresme a França”. Promogut pel Consell Comarcal, el projecte s’emmarca en la línia d’actuació del CCM d’ajudar a companyies maresmenques a obrir-se mercat a França.

Pinturas Andalucía es queda amb Pinmat

Pinmat ha venut part de les accions de la companyia a Pinturas Andalucía, una empresa del mateix sector (articles de pintura i bricolatge) amb seu a Mijas (Màlaga). Una operació que es va concretar la passada primavera després d’un any i mig de negociacions entre les dues companyies i que ha representat la venda d’una part de les accions de Pinmat a Pinturas Andalucía i una altra a Emucril, l’empresa que fabrica les pintures que ambdues comercialitzen. La firma, convertida ara en Nova Pinmat té botiga a Mataró i Granollers amb una superfície comercial de 2.200 metres quadrats.

Schindler celebra al TCM 5 anys sense cap accident laboral

Cinc anys sense cap accident. Això és el que ha volgut celebrar l'empresa Schindler aquesta setmana. Ho ha fet a la Sala d'Actes del Tecnocampus amb la presència del director de la sucursal de Catalunya Nord, Tadeo Mataix i diferents activitats per a persones amb discapacitats. Tallers d'esports, de cuina i de sabons han posat a proba les habilitats dels familiars dels treballadors de l'empresa. Una empresa que assegura que vetlla per la seguretat i l'integració de totes les persones, explica Julio Arce, director general de Schindler Espanya.

L'atur puja en 160 persones durant el setembre a Mataró

Puja l’atur a Mataró durant el mes de setembre. Concretament hi ha 160 persones més en les llistes del Servei d’Ocupació de Catalunya, fent un total de 10.554 aturats més a la ciutat.

Al global de la comarca del Maresme el mes de setembre també es tanca amb un augment de persones desocupades. En aquest cas són 513 les persones que a finals de setembre buscaven feina. El total de desocupats a la comarca se situa en les 28.609 persones.

Mataró ha rebut 38.000 turistes aquest estiu

Mataró ha tancat la temporada turística amb un augment del 4,6 per cent de visitants respecte la temporada passada, el que situa la xifra absoluta amb més de 38.000 turistes a la ciutat, un 70 per cent dels quals són estrangers. Això són dades que s'han anunciat amb les pernoctacions en hotels i càmpings que superen les 123.000, un 6,5 per cent més que l'any 2015.

El TCM participa a la conferència mundial de parcs tecnològics que se celebra a Moscou

El Tecnocampus de Mataró assiteix a l’IASP, la Conferència Mundial de parcs científics i tecnològics que se celebra a Moscou fins dijous. La funció d’aquesta Conferència Mundial és la de connectar professionals dels sectors de la ciència, la tecnologia i els parcs de recerca per contribuir al desenvolupament tecnològic mundial.

Habitaclia, quinze anys del portal immobiliari líder a Catalunya

El Portal immobiliari Habitacila celebra 15 anys aquest setembre. Amb més de 5 milions i mig de visites cada mes, Habitaclia s'ha convertit en el portal immobiliari de referència a Catalunya. També a la Comunitat Valenciana i a Murcia s'estan obrint pas a gran velocitat. Després d'un any treballant dins aquest mercat són ja el tercer portal immobiliari en importància. L'empresa posa en contacte a particulars, immobiliàries i promotores amb persones que busquen llogar o comprar un immoble.

El preu dels lloguers al Maresme, entre els més alts de Catalunya

Les comarques del Maresme i el Garraf tenen els lloguers més cars de Catalunya, juntament amb alguns barris de la Ciutat de Barcelona. Un mercat que fa 4 anys que decreix, amb cada vegada menys pisos disponibles pel lloguer i amb unes tarifes que van a l’alça. Aquest fet, juntament amb uns preus de compra moderats i la baixada de les hipoteques, fa que la mensualitat d’un lloguer i d’una hipoteca siguin a dia d’avui molt similars.

Mataró Ràdio newsletter

No et perdis cap notícia!