El TCM participa a la conferència mundial de parcs tecnològics que se celebra a Moscou

El Tecnocampus de Mataró assiteix a l’IASP, la Conferència Mundial de parcs científics i tecnològics que se celebra a Moscou fins dijous. La funció d’aquesta Conferència Mundial és la de connectar professionals dels sectors de la ciència, la tecnologia i els parcs de recerca per contribuir al desenvolupament tecnològic mundial.

Habitaclia, quinze anys del portal immobiliari líder a Catalunya

El Portal immobiliari Habitacila celebra 15 anys aquest setembre. Amb més de 5 milions i mig de visites cada mes, Habitaclia s'ha convertit en el portal immobiliari de referència a Catalunya. També a la Comunitat Valenciana i a Murcia s'estan obrint pas a gran velocitat. Després d'un any treballant dins aquest mercat són ja el tercer portal immobiliari en importància. L'empresa posa en contacte a particulars, immobiliàries i promotores amb persones que busquen llogar o comprar un immoble.

El preu dels lloguers al Maresme, entre els més alts de Catalunya

Les comarques del Maresme i el Garraf tenen els lloguers més cars de Catalunya, juntament amb alguns barris de la Ciutat de Barcelona. Un mercat que fa 4 anys que decreix, amb cada vegada menys pisos disponibles pel lloguer i amb unes tarifes que van a l’alça. Aquest fet, juntament amb uns preus de compra moderats i la baixada de les hipoteques, fa que la mensualitat d’un lloguer i d’una hipoteca siguin a dia d’avui molt similars.

L'atur augmenta a Mataró després de mig any de descensos

El mes d’agost tanca a Mataró amb un augment de les xifres de l’atur. Concretament hi ha 17 persones més a les xifres de demandants d’ocupació. D’aquesta manera es passa de 10.377 aturats a finals de juliol als 10.394 d’aquest mes d’agost.

Al Maresme, l’atur ha augmentat en 12 persones a finals del mes d’agost, situant l’atur registrat en 28.096 maresmencs. Al mes de juliol, eren 28.084 els habitants del Maresme que buscaven feina.

"Estem molt satisfets, els banyadors hidrocròmics ens han donat molta visibilitat"

Eurecat Mataró –abans Cetemmsa- ha guanyat visibilitat gràcies al ressò que ha tingut el banyador hidrocròmic que va fabricar per a la selecció d’Ucraïna de natació sincronitzada. La confecció d’aquesta peça que canvia de color quan entra en contacte amb l’aigua va ser un encàrrec que la seleccionadora catalana Anna Tarrés va fer a Eurecat perquè les ucraïneses el lluïssin durant la seva participació als Jocs de Río.

Els Premis Creatic posen en marxa la seva setzena edició

Els premis Creatic que promouen la Fundació Tecnocampus i l’Ajuntament engeguen una nova edició. Ho fa amb novetats respecte els anys anteriors i en aquesta ocasió s’entregaran dos premis: un a la millor idea de negoci i una nova categoria que vol reconèixer a la millor start-up, empresa jove que porta en funcionament des de 2014 i manté la seva activitat. Aquesta és la gran novetat de la que serà la setzena edició dels premis Creatic que manté les bases i les condicions del premi com en anys anteriors.

La Fundació Sant Joaquim rep de Bankia cinc mil euros per destinar labors assistencials

La Fundació Sant Joaquim ha rebut una donació de cinc mil euros de Bankia per a recolzar la labor assistencial que fa el menjador social. Uns diners que segons el president de l’entitat, Joan Bellavista serviran per comprar una furgoneta isotèrmica per la recollida i transport d’aliments i donatius que reben, tant de ciutadans com d’empreses col·laboradores. Per la seva banda, des de l’entitat bancària afirmen que aquesta aportació econòmica “respon al seu compromís amb entitats benèfiques que fan una feina important, d’ajuda a qui més ho necessita”.

El sector nàutic posa rumb a la recuperació econòmica

El sector nàutic comença a recuperar-se de la crisi econòmica. Així ho indiquen les dades de l’Associació d’Indústries, Comerç i Serveis Nàutics (ADIN), que detallen que entre el mes de gener i el mes de maig a Catalunya s’han venut 371 embarcacions noves i 1597 d’ocasió. Aquestes vendes, en comparació al mateix període (gener-maig) del 2015, signifiquen un augment del 8’5% en embarcacions noves i d’un 3’6% en les d’ocasió.

Els restaurants del front marítim de Mataró segueixen patint els efectes de la crisi

Els xiringuitos i restaurants del front marítim, establiments estiuencs per excel·lència i que haurien d’estar fent l’agost, no viuen el seu millor moment. Com a mínim aquesta és la percepció dels seus propietaris que consideren que tot i que estan obtenint més beneficis que l'any passat, la situació econòmica no remunta. Continuen atribuint a la crisi econòmica que els negocis no emprenguin el vol i millorin les seves finances.

Una persona anglesa i de mitjana edat és el perfil de turista que visita més el Maresme

Europeu occidental de mitjana edat (d’entre 40 i 50 anys) que viatja en parella (40.9%) o en família (20.3%) i que busca tranquil·litat per les seves vacances. Aquest és el perfil del turista que visita la comarca del Maresme, segons l’estudi de satisfacció realitzat entre un miler de turistes allotjats en hotels o càmpings de la comarca. Les enquestes realitzades a Mataró, Canet de Mar, Calella, Pineda de Mar, Santa Susanna i Malgrat de Mar destaquen que la majoria dels visitants passa, de promig, una setmana al territori i gasta 495.7€. Provenen sobretot de Regne Unit (14.7%), Holanda (13.5%) i França (10.1%).

Mataró Ràdio newsletter

No et perdis cap notícia!