Caixabank inaugura el seu primer centre d'empreses al Maresme

CaixaBank inaugura a Mataró el seu primer Centre d’Empreses del Maresme, està ubicat al Tecnocampus. L’objectiu d’aquest nou centre neix per donar resposta a les necessitats de les empreses del territori i amb la intenció de potenciar la seva capacitat comercial. Ho fa mitjançant una nova xarxa que donarà cobertura a 600 companyies de la comarca. Aquest centre neix amb un volum de negoci proper als 200 milions d’euros.

Una empresa que pretén estendre la impressió 3D guanya els Premis Creatic

Una empresa que vol democratitzar l’ús de la impressió 3D guanya els 15ens Premis Creatic. Formbytes ha guanyat aquest dijous al vespre el primer premi dels Creatic, en el marc de la Nit dels Emprenedors. L’empresa guanyadora és una iniciativa de tres emprenedors que pretén desenvolupar productes i softwares amb disseny propi totalment innovadors, entre ells una impressora 3D innovadora, portable, fàcil d’utilitzar i de baix cost que ja han desenvolupat i estan a punt de comercialitzar.

PIMEC joves organitza una jornada per crear xarxa entre empresaris joves

PIMEC Joves Empresaris Maresme organitza una jornada adreçada a joves empresaris i empresàries del territori amb l’objectiu d’incrementar la xarxa de contactes professionals i de generar noves sinergies. La Patronal de joves empresaris i emprenedors a la comarca proposa aquesta cita, que tindrà lloc aquest dimecres a la tarda, al Tecnocampus. Tal i com ha explicat el nou president de PIMEC Joves Maresme, Marc Tarrés, la voluntat és evitar el que s’anomena “la soledat de l’empresari” i aconseguir crear una xarxa que ha d’ajudar sobretot als projectes que fan els seus primers passos.

Torrot portarà la producció a la planta de GasGas i deixarà a Mataró la secció de R+D

Torrot traslladarà la producció de la companyia a la planta de GasGas a Salt (Girona), però deixarà a Mataró el departament de R+D. Ho ha avançat a Mataró Ràdio, el propietari de Torrot, Ivan Contreras des de Milan on la companyia participa fins el 22 de novembre a EIMAC, la fira més important del sector. El trasllat de la producció no posa en perill cap de les línies de producció i les dues marques tenen garantida la seva continuïtat. Així, a Salt es construiran tant la línia de vehicles urbans (Torrot), com la de vehicles de muntanya (GasGas).

GasGas ja és de Torrot

Torrot es queda amb GasGas. El jutjat mercantil de Girona va emetre un comunicat ahir en el que atorga a la companyia de bicicletes i motos elèctriques mataronina, la històrica empresa amb base a Salt i que portava en concurs de creditors des de fa un any i amb la producció aturada des de fa 10 mesos. Torrot, instal•lats a Vallveric havia fet una oferta de 9,6 milions d’euros, assumint deute que GasGas té amb diverses entitats bancàries i l’aposta dels fabricants mataronins passa per quedar-se amb 55 treballadors d’una plantilla de 90.

El CCM contracta 29 persones per treballar mig any en 17 municipis de la comarca

El Consell Comarcal del Maresme ha contractat 29 persones que prestaran diferents serveis durant sis mesos en 17 municipis de la comarca. Es tracta del programa Treball i Formació, que està gestionat pel Consell Comarcal del Maresme, i finançat pel SOC compta amb un pressupost de poc més de 250.000 euros. L’objectiu és donar feina a persones majors de 45 anys que es troben en situació d’atur i han exhaurit la prestació o el subsidi per desocupació. Aquest matí el president de l’ens i els 29 treballadors han signat el contracte. Miquel Àngel Martínez és el President Consell Comarcal Maresme.

La PAH ocupa tres seus del Banc Santander en solidaritat amb tres famílies de Sevilla

Triple ocupació a Mataró per part de la Pah, la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca, en tres seus del Banc Santander aquest matí. Han entrat a les seus amb pancartes i xiulets i s'han manifestat a dins i a fora de les oficines mentre els treballadors del banc continuaven amb la seva jornada. Es tractava d'una convocatòria conjunta de totes les PAH de l'estat en solidaritat amb la secció de la Plataforma a Sevilla, que fa 2 anys que lluita per a mantenir les vivendes de tres famílies del municipi de Còria.
 

Torrot presenta la millor oferta per quedar-se amb la històrica GasGas

L’empresa de motos elèctriques Torrot presenta l’oferta més gran per quedar-se amb la històrica GasGas que es troba en procés de liquidació i porta 10 mesos amb la producció aturada. La companyia, instal•lada a Vallveric ha fet una oferta de 9,6 milions d’euros, assumint deute que GasGas té amb diverses entitats bancàries i l’aposta dels fabricants mataronins passa per quedar-se amb 55 treballadors d’una plantilla de 90.

Petit repunt de l'atur el mes d'octubre a Mataró

Trenta-vuit persones s’han quedat sense feina durant l’octubre a Mataró i a 31 d’octubre hi havia més de 12.100 inscrits a les llistes de l’atur. Són dades facilitades pel Departament d’Empresa i Ocupació, que també posen de manifest que la taxa d’atur torna a superar el llindar del 20% a la capital del Maresme (al setembre era del 20,41%). Al conjunt de la comarca, més de mig miler de persones han perdut el seu lloc de treball i actualment hi ha més de 33.300 persones buscant feina. Al Maresme, la taxa d’atur era del 16,74% al setembre.

Una seixantena de treballadors tindran feina gràcies a un nou pla d'ocupació

Un nou pla d'ocupació de l'Ajuntament de Mataró donarà feina a 65 persones en situació vulnerable o risc d'exclusió social a la ciutat. Aquest pla ofereix un contracte laboral de 6 mesos a jornada complerta i porta incorporades un total de 120 hores de formació professionalitzadora durant la jornada laboral. Entre els criteris per poder optar a un d'aquests contractes que ofereix l'ajuntament s'hi troben estar inscrit al SOC, haver exhaurit la prestació per desocupació o no ser beneficiari del Pla Prepara o de la Renda activa d'Inserció. També es prioritzarà als majors de 45 anys.

Mataró Ràdio newsletter

No et perdis cap notícia!