En marxa la segona edició de "Fem ocupació per a joves"

Mataró impulsa la segona edició del programa “Fem ocupació per a joves”, que fomenta la contractació i la formació i fa un seguiment de la trajectòria dels participants. Una iniciativa que en aquest cas ofereix una contractació de com a mínim 6 mesos a joves d’entre 18 i 29 anys. El programa es va oferir per primera vegada a la ciutat l’any 2014 i a hores d’ara la direcció de promoció econòmica ja està cercant empreses de Mataró i el Maresme que puguin contractar en total una 80ena de joves. 

Primera reunió del mandat del Consell Econòmic i Social de Mataró

Primera trobada del Plenari del Consell Econòmic i Social de Mataró. L’alcalde de Mataró, David Bote, ha presidit per primer cop en el mandat aquest organisme que busca trobar eines per a generar ocupació. Es tracta d’un espai de trobada en el qual hi participa l’administració, la patronal i sindicats. Durant la reunió s’ha fet balanç de la situació actual i s’ha posat damunt la taula diferents propostes i línies de treball per aconseguir captar inversió i generar ocupació.

Happy Punt unifica serveis en un nou edifici a la zona del Rengle

L’empresa tèxtil mataronina Happy Punt unifica els seus espais i s’instal•la a la zona del Rengle. L’operador privat està construint a hores d’ara aquest nou centre de negoci prop del supermercat Mercadona que hi ha a l’avinguda d’Ernest Lluch. A hores d’ara Happy Punt té dispersada la seva activitat a capital del Maresme en quatre locals diferents, el més important situat al Pla d’en Boet. Aquesta nova seu permetrà que l’empresa incorpori un magatzem que a dia d’avui no forma part de les seves instal•lacions.

La multinacional Nilfisk trasllada la seu social a Madrid

La multinacional danesa Nilfisk, una de les companyies líders en la fabricació i comercialització d’aspiradores i equips de neteja professionals abandona la seu social de Mataró per traslladar-se a Madrid. En un comunicat intern que la l’empresa va fer arribar als treballadors i que ara s’ha filtrat a la premsa (publicada íntegrament pel diari ABC i crònica global), el director general de Nilfisk, Javier Cucalón, detalla que el Consell d’Administració va prendre aquesta decisió per qüestions polítiques.

Mataró registra la pujada menys significativa de l’atur en un mes de gener des de 2008

Segons dades de l’Observatori del Mercat de Treball de Mataró, aquests últims 31 dies han perdut la feina 125 persones a la capital del Maresme i actualment hi ha 11.900 persones inscrites a les llistes de l’atur. Són pràcticament 1500 menys que ara fa un any, un 11% en termes percentuals i és la pujada menys significativa de l'atur en un mes de gener des de 2008. Al conjunt del Maresme, on malgrat l’atur ha pujat en 162 persones, hi ha 3.550 aturats menys que fa un any.

Els afectats per la compra d'accions de Bankia poden demanar l'anul·lació per via civil

El Tribunal Suprem ratifica dues sentències que obliguen a Bankia a retornar els diners que dos ciutadans, de València i Oviedo, van invertir en la primera emissió d’accions de la entitat. La resolució, que crea jurisprudència, determina que s’havien produït greus irregularitats en la oferta pública de títols del banc, que va sortir a borsa del juliol de 2011.

L'empresa mataronina Medicare System vol fer les Amèriques

Fa dues dècades, l’empresa mataronina Medicare System va apostar per la innovació tèxtil sanitària i en aportar solucions per els professionals de la salut. Avui dues dècades després la companyia continua sent una de les empreses punteres del sector amb presència a més de 60 països de quatre continents.

El TCM salva 19 negocis mitjançant el programa Reempresa

El programa Reempresa evita la desaparició d’un total de 19 negocis a Mataró en els darrers tres anys. Aquesta iniciativa es gestiona des del Tecnocampus i té com a objectiu trobar un relleu per a tots aquells negocis que es veurien abocats al tancament per jubilació o per decisió del propietari. No es treballa amb empreses que hagin de tancar per mal funcionament.

Bridge 4 Mobility ofereix a joves formació dual remunerada a Alemanya

La mobilitat laboral és un tema pendent per a bona part de la societat. Tot i els fluxos migratoris i els canvis de residència per una qüestió laboral, costa fer-se a la idea de deixar l’entorn i la zona de confort que això representa. Si a això hi sumem les dificultats per trobar feina, (en menors de 25 anys, les xifres d’atur superen el 55%) la formació és primordial. Existeixen països, en canvi, necessitats de treballadors en sectors com l’hosteleria, la construcció o la indústria.

Tecnologia esportiva de TCM al món

Cada vegada més la pràctica de l’esport s’està convertint en una opció que va més enllà de la de mantenir-se en forma. Avui són molts els que surten a córrer, a dia d’avui coneguts com a runners, però també triatletes, nedadors, corredors de motos o cotxes. Esports, tots ells, en els que el cronòmetre és essencial per determinar guanyadors i temps que triguen els participants en acabar la prova esportiva.

Mataró Ràdio newsletter

No et perdis cap notícia!