La Biblioteca Antoni Comas acull una retrospectiva de la rumba catalana

L’exposició “Geografia de la rumba catalana” aterra a la Biblioteca Antoni Comas de Mataró. La mostra recull les millors fotografies que Juan Miguel Morales ha anat fent a artistes de la rumba catalana, fotografies moltes d’elles publicades a les revistes musicals “Sons de la Mediterrània i “Enderrock”, mentre que n’hi d’altres d’inèdites. Els espais retratats, on ha crescut i a partir dels que s’ha popularitzat la rumba catalana, són Mataró, els barris barcelonins de Gràcia, Hostafrancs i el Raval, Lleida, Figueres o Perpinyà. 

La 'Cultura Catalana dels Setanta' vista per Toni Vidal al Museu de Mataró

El Museu Can Serra de Mataró inaugura aquest vespre l’exposició “Cultura Catalana dels setanta” del menorquí Toni Vidal. Amb més d’un centenar de fotografies, la mostra escenifica la recuperació de la cultura catalana iniciada a mitjans dels seixanta i convertida en una realitat als setanta, gràcies al retorn dels exiliats, i als joves nascuts sota el règim franquista, que lluitaven per un canvi.

Un "Tendal de poesia" per posar en marxa els Jardinets d'Estiu de la Pompeu Fabra

La Biblioteca Pompeu Fabra dóna el tret de sortida aquest vespre, a dos quarts de 9, d’una nova edició dels Jardinets d’Estiu. Com ja fa uns anys la biblioteca proposa un programa d’activitats en aquest racó de l’equipament. Es tracta d’un espai fresc i agradable en la que hi tenen lloc actes en els que hi participen sobretot gent de Mataró.

Els Capgrossos tornen a a caure

Els Capgrossos allarguen la seva mala dinàmica i tornen a patir en la seva actuació a Masnou. Els blaus van caure, en aquest cas quan coronaven el 4de8, obligant a aturar l’actuació durant gairebé 30 minuts. Un castell aquest 4d8, que ha estat dels més segurs dels Capgrossos en els últims anys, de fet no es donava una situació similar a la d’aquest diumenge des de l’any 2001. Abans els blaus havien carregat i descarregat sense problemes el 3d8. Finalment l’actuació va acabar amb un 5d7 carregat i descarregat, amb un pilar de 5 i 4 pilars de 4 simultanis.

La Saca presenta els tallers de final de curs entre divendres i dissabte

L’escola de teatre de la Sala Cabanyes, la Saca, presenta el proper cap de setmana els tallers de final de curs. Dirigida per Marc Molina, l’escola representarà set tallers, dos el divendres al vespre, quatre el dissabte al matí i un últim del qual se’n faran dues sessions el dissabte, a la tarda i al vespre.

La coral Primavera per la Pau homenatja Teresa Rebull i Ovidi Montllor

La Coral Primavera per la Pau ha organitzat un concert de cançons per la pau. Un recital d’homenatge a Teresa Rebull i Ovidi Montllor que celebra la coral acompanyada per Xavier Rodon, Isidre Caro i Jordi Mas. La nostra companya Cristina Salad ens en dóna més detalls.

El Festival Internacional d'orgue arriba a la seva quarta edició

El festival internacional d’orgue Jaume Isern arriba a la seva quarta edició amb la consolidació del certamen, mentre segueix apostant per la qualitat dels seus concertistes. En els quatre anys que porta funcionant, el certamen s’ha convertit en un dels que aglutina més presència de públic arreu d’Europa en una combinació de concerts i activitats paral•leles per promocionar un instrument com l’orgue de Santa Maria, únic i d’un gran valor històric. Raúl Prieto, organista de Santa Maria, assegura que el monumental orgue és un reclam turístic per la ciutat.

Cap de setmana difícil pels Capgrossos

Els Capgrossos tornen a fer llenya, en aquest cas quan intentaven aixecar el 4d8 amb agulla a la jornada castellera de Reus. Els blaus, que van tornar a viure una escena similar a la de fa un mes a Gràcia, es van veure obligats a aturar l’actuació durant gairebé una hora. L’ensurt va deixar alguns lesionats i va obligar a traslladar a un casteller mataroní en ambulància fins al Centre Mèdic. Prèviament els Capgrossos havien aixecat sense problemes un 3d8. Canviant la planificació inicial, van rubricar l’actuació amb un 4 de 7 i un 5 de 7.

Concert, vermut i molta germanor a les festes del carrer de Sant Joan

El carrer de Sant Joan es troba en plena celebració de les seves festes: aquest diumenge al migdia ha acollit el tradicional concert vermut amb l’Agrupació Musical del Maresme. Prop d’un centenar de veïns i visitants, inclòs l'alcalde David Bote, han aprofitat el bon dia per prendre un refrigeri tot escoltant la varietat musical de la banda, que va des dels tradicionals pasdobles al swing de les big bands estatunidenques, passant també per peces més llatines. És ja la 22a edició d’aquestes festes del carrer, un fet que els veïns atribueixen a la germanor existent. 

Mor el fundador del Museu Arxiu de Santa Maria, Manel Salicrú i Puig

Aquest dissabte ha mort a 74 anys Manel Salicrú i Puig, aparellador mataroní, historiador local especialment interessat en les cases de cós i fundador de l’actual Museu Arxiu de Santa Maria – Centre d’Estudis Locals de Mataró. Salicrú va presidir l’entitat al llarg de 36 anys: des de la seva fundació l’any 1974, quan el rector de la parròquia li va encarregar fer-se’n càrrec en una nova etapa, fins al 2010, ara fa cinc anys.

Mataró Ràdio newsletter

No et perdis cap notícia!