La Saleta estrena “El curiós incident del gos a mitjanit” dirigida per Pere Vázquez

La Saleta estrena divendres “el curiós incident del gos a mitjanit”, la versió teatral de l’exitosa novel•la de Marc Haddon que porta el mateix nom. Explica la història d’un jove adolescent de 15 anys que investiga l’assassinat del gos dels seus veïns. Amb l’ajuda de la seva mestra i emulant els mètodes de Sherlock Holmes, el protagonista intentarà resoldre la mort de l’animal.

Inici del cicle “Els Dijous a la Nau Gaudí" amb una xerrada sobre ciència i art

El cicle de conferències “Els Dijous a la Nau Gaudí” dóna el tret de sortida aquest vespre (avui ho fa de manera excepcionalment en dimecres) i ho fa amb una conferència sobre la traçabilitat i l’ADN de les obres d’art a càrrec de Sergio Ruiz Moreno, director d’investigació de la empresa Actio Arte y Ciencia. Ruiz Moreno ha explicat als micròfons de Mataró Ràdio que la ciència i la tecnologia contribueixen a millorar la catalogació de les obres d’art i fins i tot a determinar si una catalogació era equivocada. Escoltem el doctor Sergio Ruiz Moreno.

El Museu Arxiu de Santa Maria recorda avui a Rafael Soler a la capella dels Dolors

La Capella dels Dolors de Santa Maria acollirà aquest dimecres l’acte de reconeixement en memòria de Rafael Soler Fonrodona, membre històric del Museu Arxiu de Santa Maria, mort el passat 27 de juny. Soler, juntament amb Manel Salicrú, va ser l’any 1974 cofundador del Museu Arxiu tal i com el coneixem ara. Especialista en història de l’art, Rafael Soler es definia a si mateix com un amant de la tradició, la història i el patrimoni.

Convocat el sisè premi de Pintura Torres García-Ciutat de Mataró de pintura

La sisena edició del Premi de Pintura Torres García-Ciutat de Mataró fa un pas endavant en l’adaptació tecnològica del format de les obres. Aquest serà el primer any en què els artistes hauran de presentar els seus treballs via on line i si passen la primera ronda de selecció, aleshores hauran de fer arribar el format físic de l’obra al jurat.

Les interioritats de les lletres dels Beatles, aquesta tarda al 'Buc de llibres'

Buc de llibres acull aquest dilluns una conferència musical sobre les histories i curiositats dels Beatles. Aquesta conferència que porta per títol “Les lletres del Beatles” està dividida en blocs temàtics amb explicacions, vídeos i cançons gravades i en directe. Aquesta conferència està dirigida a tots els tipus de públics, des de els que son uns experts en els Beatles fins a els que no saben res d’ells.

Primera actuació els blaus després del concurs

Els Capgrossos actuen aquest diumenge a Solsona. Els blaus tornen a plaça quinze dies després del Concurs de Castells de Tarragona, en què es van quedar lluny d’assolir el gran objectiu que s’havien marcat, la torre de 9 amb folre i manilles. Amb la mirada posada ara a l’actuació de Tots Sants a Vilafranca, a Solsona els Capgrossos tenen intenció de portar-hi castells de 8 i mig.

La figura de l’arxiduquesa Elisabet Cristina de Brunsvic al detall

Fa uns dies es presentava el llibre del periodista mataroní Xavier Amat sobre l’arxiduquesa Elisabet Cristina de Brunsvic. Avui volem aprofundir en la figura d’aquest personatge històric que, abans de casar-se amb l’arxiduc Carles i convertir-se en la reina dels catalans, va visitar Mataró. Anna Gual presenta i aprofundeix en el personatge de l’arxiduquesa en el següent reportatge.

El Foment Mataroní inicia una campanya per garantir la supervivència del cinema

El Foment Mataroní té per davant un repte molt important. Adaptar la màquina de projecció del cinema al format digital. A finals d’any deixaran d’haver-hi pel•lícules que s’adaptin a la màquina actual i per tant és l’última oportunitat per reconvertir l’única sala de cinema que queda al centre de la ciutat.

El Monumental acull "Lucía", un espectacle promogut per la Confraria del Sant Sepulcre

El Teatre Monumental acull demà l’espectacle “Lucía”, promogut per la Confraria del Sant Sepulcre. Es tracta d’un espectacle musical que ens presenta la trajectòria vital de la protagonista en la seva evolució de nena a dona i com a fil conductor de diversos estils del flamenc que plasmen fidelment els diferents estats emocionals i passionals pels quals passa Lucía. L'espectacle compta amb una important aportació audiovisual que encaixa acuradament amb una estudiada coreografia d'actuacions en directe.

Una nova editorial de micromecenatge impulsa el primer poemari del mataroní Salvador Riera

Neix QUORUM llibres, una nova editorial que publica a través del micromecentatge i el suport dels lectors. El nou segell forma part de 9 Grup Editorial i compta amb la participació del periodista maresmenc Albert Calls, encarregat de la selecció dels originals. El nou web s’ha posat en marxa aquest matí i el primer projecte de micromecenatge és a càrrec del poeta mataroní Salvador Riera, amb el seu recull de poemes “L’essència del nus”. Es tracta d’un poemari de lluita que insinua diversos eixos temàtics amb un to intimista.

Mataró Ràdio newsletter

No et perdis cap notícia!