Deu dies d'actes per celebrar la 25a festa popular de Cirera

Dos caps de setmana i una setmana sencera plens d’activitats programades per les festes del barri de Cirera. Actes i propostes per a tots els gustos i edats per celebrar el 25è aniversari. El president de l’Associació de Veïns del barri de Cirera, Paco Conde, destaca del programa d’actes de la festa d’aquest any el festival musical solidari, organitzat per Rock for Food, que recaptarà diners per la creació d’un menjador social infantil per al barri.

Arrenquen a Cirera les festes de barri més llargues de Mataró

Aquest matí Cirera ha encetat la 25a edició de les festes del barri. Un dels primers actes, a les 12h, ha estat la tradicional caravana de vehicles: els veïns decoren els seus cotxes i surten a voltar per tota la ciutat repartint caramels i anunciant l'inici d'unes festes on tothom hi està convidat. Enguany hi han participat tretze vehicles, comptant un MataróBus.

Els Capgrossos tornen a la feina amb actuacions a l'Escorxador i Palau-Solità

Els Capgrossos reprenen la temporada després de l’estiu amb dues actuacions aquest cap de setmana. Els blaus comencen amb les actuacions aquest divendres al vespre a casa, a la festa del barri de les Santes-L’Escorxador. Dissabte a la tarda, els castellers de Mataró actuaran a la festa Major de Palau-Solità i Plegamans, on compartiran plaça amb els Castellers de Caldes de Montbui i els Moixiganguers d’Igualada. El secretari de comunicació dels blaus, Albert Rubí, explica els objectius que es marca la colla a cada actuació.

El carrer Sant Ramon celebra 150 anys de Serenates

El carrer Sant Ramon celebra aquest 2015 una edició molt especial de la seva tradicional Serenata. I és que el carrer aquest any celebra 150 anys d’història. Per celebrar-ho, el president de l’Associació Social Cultural i Recreativa de la Serenata del carrer Sant Ramon s’ha encarregat d’editar un llibre en el que es parla d’aquests més de 100 anys d’història del vial de la ciutat. Un volum que ha preparat amb la col•laboració de molts veïns del carrer, periodistes i sobretot de l’historiador Manuel Cusachs.

La Vil·la Romana de Torre Llauder acull el IV cicle Tast de Jazz

Aquest vespre arrenca, a la Vil•la Romana de Torre Llauder, el cicle Tast de Jazz. El festival torna a apostar per ser, també, un espai gastronòmic. El repertori de concerts començarà aquest vespre amb un tribut de Víctor Puertas Octet al músic nord-americà Jimmy Mc Griff, en què descobrirà les excel•lències d’un músic que va treballar amb Ray Charles i va composar autèntics clàssics del gènere.

La web sèrie mataronina Genesis 88, nominada als festivals de Miami, Bilbao i Girona

Miami, Bilbao o Girona, tenen, des de fa poc, alguna cosa en comú. Totes tres ciutats han escollit, mitjançant els seus festivals, a la web sèrie mataronina Genesis 88. Sense pressupost, cap subvenció i realitzada durant el temps lliure, la sèrie dirigida per Franc Sellers ha obtingut una recompensa inicialment inesperada.

El fotògraf mataroní Lluís Rugama prepara una exposició de suport a l'alletament matern

El fotògraf mataroní Lluís Rugama prepara "Res de mala llet", una exposició per promoure l’acceptació de l’alletament matern en públic. La iniciativa va sorgir després d’una fotografia que Rugama va fer a un grup de mares lactants a la Laia l’Arquera. Moltes altres dones de la comarca han trobat interessant formar part de la iniciativa.

La Serenata del carrer Sant Ramon celebra les seves primeres activitats

150 és una xifra difícil d'assolir. I més quan és anual. 150 anys són els que es porta celebrant la Serenata del carrer Sant Ramon de Mataró, un clàssic de finals d'agost que ha servit de motor d'arrencada per altres carrers que han volgut tenir la seva festa pròpia. Encara enguany es commemora aquest 150è aniversari, el cert és que oficiosament hi ha hagut més de 150 serenates.

 

Un curt amb segell mataroní, seleccionat per dos festivals als Estats Units

El curt “Director’s cut”, coguionat pel mataroní Ramon Lázaro, ha estat seleccionat pes festivals internacionals “Los Angeles CineFest” i “Bis As Texas Short Film Festival”, tots dos als Estats Units. Lázaro col•labora amb la productora Fergaht Produccions, de la que en formen part més d’una vintena de persones. La idea inicial va ser presentar el curt a alguns festivals de terror com el de Sitges. Segons el director del curt, Pol Diggler, va ser una gran sorpresa veure que els havien acceptat en aquest dos certàmens internacionals i més tenint en compte que el film ni tan sols s’havia presentat als membres de l’equip.

Los Ignorantes acomiaden un dels seus integrants amb un concert al Cafè de Mar

El Cafè de Mar ofereix aquest vespre un concert molt especial de Los Ignorantes. La banda mataronina farà el seu últim concert amb tots els seus integrants ja que Pau Vilà, el baixista, marxa a viure Irlanda. Un recital, per tant, que s’espera emotiu i que com sempre oferirà el seu particular “party show”, barrejant estils com el reagge, la rumba, l’ska o el rock. En paraules als micròfons de Mataró Ràdio, el cantant Miquel Esquerra, ha explicat que en els concerts a Mataró, que es tracta d’un lloc on toquen habitualment, intenten fer un repertori amb tocs especials i diferents.

Mataró Ràdio newsletter

No et perdis cap notícia!