El foc i el moviment, elements principals del cartell de Les Santes d'Albert Alís

El pintor mataroní Albert Alís és l’autor del cartell de Les Santes 2015. Un cartell que té com a element central el drac, que es pot veure en moviment envoltat de foc i gent, en un esclat de groc, vermell i taronja. Explica l’autor que la seva intenció inicial un cop va rebre l’encàrrec era representar dos dels trets distintius de la Festa Major mataronina, el foc i el moviment. Una voluntat que ha plasmat combinant tots aquests elements sobre el paper i que ha culminat amb unes lletres que acompanyen aquesta mateixa intencionalitat, alhora que amb els seu traç ajuden a tancar la peça.

Joan Pera, distingit amb la Creu de Sant Jordi

L’actor mataroní Joan Pera ha rebut aquest dilluns la Creu de Sant Jordi, un dels màxims reconeixements de la Generalitat. El president de la Generalitat, Artur mas, ha lliurat aquest reconeixement a un total de 27 personalitats i 15 entitats. A banda del mataroni, també s’ha atorgat aquesta distinció al director teatral Lluís Pasqual, les actrius Mercè Sampietro i Emma Vilarasau, el doctor Miquel Vilardell o l'empresari i vicepresident del Barça Carles Vilarrubí, entre d’altres.

Les Santes del 2015 aposten fort per la programació musical i familiar

Les Santes d’aquest 2015 arriben marcades per una variada oferta musical i familiar. Durant els 11 dies de festa hi haurà la participació de 47 conjunts musicals en 14 espais diferents. Un programa en el que destaca el concert de Sopa de Cabra, que serà l’únic que oferirà a les comarques barcelonines. Destaquen altres concerts com els de La Pegatina, Catarres i Blaumut que presenten nou disc. L’oferta la completen diferents grups locals com ara JARPS, La Coxinera, Flanagan, Escapada, Gospelsons i la Big Band Jazz Maresme.

Albert Alís és l'autor del cartell de les Santes 2015 i Romuald Gallofré el fotògraf de la festa

Albert Alís és l’autor del cartell de Les Santes 2015 i Romuald Gallofré el fotògraf encarregat de fer el seguiment de la Festa Major. El cartell d’aquest 2015 compta amb la figura del Drac com a protagonista. Una figura que es pot veure en moviment envoltat de foc i gent, en un esclat de groc, vermell i taronja que segons Alís ha volgut representar l’aspecte més dionissíacament festiu de la Festa Major.

El casc d'en Robafaves és el protagonista de la imatge pròpia de Les Santes

Les Santes tenen des d’ara una imatge pròpia creada per la dissenyadora gràfica de l’Ajuntament, Regina Bonamusa, i compta amb el casc d’en Robafaves com a element distintiu. L’objectiu d’aquesta marca és tenir una icona fixa que englobi el concepte de Festa Major de Mataró durant tot l’any. La marca però conviurà durant els dies de Santes amb la imatge del cartell de l’any.

Més de 4.000 alumnes mataronins participen a l’Escola de l’Espectador

Més de 4000 alumnes de primària i secundària participen a algun dels projectes de l’Escola de l’Espectador. Una iniciativa que aplega nou projectes d’arts escèniques i música als diferents centres educatius de Mataró. Activitats conjuntes que busquen la formació com a futurs espectadors i l’educació en valors dels infants i joves mataronins. De fet, Mataró s’ha convertit en els darrers anys en un de les ciutats de Catalunya on més es treballa en arts escèniques i la música a les escoles.

Els maresmencs 'Un gos robant' actuen aquesta nit a la Sala Clap

La Sala Clap acull aquest vespre el concert d’Un Gos Robant. Es tracta d’un grup de nou joves carregat d’energia, música, festa i espectacle. La seva fusió parteix del reggae i col•lisiona amb ritmes llatins, ska, funk, rock…

Mataró celebra el Dia Internacional de la Dansa

Mataró ha programat aquest dimecres un seguit d’activitats per commemorar el Dia Internacional de la Dansa. La Direcció de Cultura amb l’Aula de Teatre, la companyia de dansa Insomnes i el col•lectiu de ballarins Dans In-vitro han organitzat una celebració plenament participativa i oberta a tothom per commemorar la jornada. Un dia institucionalitzat l’any 1982 per la UNESCO i que es fa coincidir amb la data del naixement de Jean-Georges Noverre, considerat el pare del ballet modern.

Repàs a la trajectòria de l'actriu i escriptora Montserrat Julió en l'acte d'homenatge

Mataró homenatja l'actriu i escrpitora mataronina Montserrat Julió. L'acte va servir per fer un repàs a la trajectòria professional de l'artista, nascuda a la capital del Maresme l'any 1925 però que als deu anys es va veure obligada a marxar a l'exili cap a Xile a causa de la Guerra Civil. Julió, que va participar en nombroses pel•lícules i obres de teatre, es va traslladar a viure a Madrid fa un grapat d'anys i es va mostrar agraïda pel reconeixement que li va brindar la ciutat.

Homenatge a l'actriu mataronina Montserrat Julió

Mataró ret homenatge aquesta tarda a l’actriu Montserrat Julió. Nascuda a Mataró el 1929, amb 10 anys es va exiliar a França amb la seva família. Una etapa difícil per Julió que va veure com el seu pare era destinat a un camp de concentració i la seva mare a un centre per a refugiats. Poc després i gràcies al poeta Pablo Neruda, la família de Julió es va embarcar en el Winnipeg, el vaixell que el cònsol xilè a França va contractar i va ajudar a salvar a més de dos mil exiliats de la Guerra Civil espanyola.

Mataró Ràdio newsletter

No et perdis cap notícia!