Comença la 16ª edició de la Garrinada amb grans noms com "Boikot"

Argentona viu des d’avui la Garrinada. Una festa popular que ofereix sobretot propostes musicals de primera fila. A la programació d’aquesta 16ena edició destaquen noms com Boikot, Green Valley o Itaca Band. Una festa que aquest any, després d’un relleu en els membres de l’organització, es marca com a objectiu arribar més enllà de les fronteres de la comarca del Maresme, on ja es un imprescindible del calendari festiu de l’estiu.

La Biblioteca Pompeu Fabra acull una mostra d'estiu de materials sobre la conversa

La Biblioteca Pompeu Fabra ofereix aquest mes d’agost la “Mostra d’Estiu”. Es tracta d’una selecció de materials pensada per aquells usuaris que vulguin dedicar el temps lliure de vacances a la lectura o al cinema. Llibres pel•lícules i altres documents que cada any van centrats en algun tema concret. Aquest any la biblioteca ha escollit com a tema central la conversa. La Mostra d’Estiu estarà disponible per als usuaris fins a finals d’aquest mes d’agost.
 

Recepció a l'Ajuntament al Jove Ballet de Catalunya pels èxits al mundial de Bucarest

L’alcalde, David Bote, va rebre ahir, a la sala de sessions de l’Ajuntament, als components del Jove Ballet de Catalunya format per 60 ballarins d’entre 6 i 22 anys. Bote els ha rebut pels èxits aconseguits al Dance World Cup disputat a principis de juliol a Bucarest (Romania). La companyia resident a Mataró i dirigida per Marta Bustamante va aconseguir nou medalles a la competició, una d’elles a la millor coreografia de ballet clàssic amb la peça “Palladio”.

Rafael Vallbona presenta un llibre de rutes amb bicicleta per la comarca

El periodista i escriptor Rafael Vallbona estrena el llibre Cicloturisme tranquil per Calella i el Maresme. L’obra està destinada a donar a conèixer la comarca del litoral català en tota la seva expressió mitjançant els recorreguts en bicicleta. No es tracta de rutes de competició per posar a prova els límits del cos o superar grans distàncies. L’objectiu és desenvolupar un ciclisme pausat molt centrat en la experiència de cada ruta, amb un motiu històric per ser ideada.

Centenars d'infants participen a l'Enfigura't i acompanyen les figures en l'Anem a Tancar

Tothom qui ho ha volgut ha pogut intentar aixecar una de les moltes figures de les comparses que cada any es veuen per Les Santes. Des de les 18h no només tenen l’oportunitat de veure de prop i tocar les figures, sinó que ficar-se dins d’una i convertir-se en portador per una estona serà possible. Els més atrevits també han tingut a la seva disposició una carretilla per cremar-la, tot i que calia anar ben protegits com si es tractes d’un correfoc.

Milers de mataronins ballen amb en Robafaves al No n'hi ha prou

A falta de tenir la xifra oficial, milers de persones s’han donat cita, ja de matinada, davant de l'Ajuntament, per poder ballar de ben a prop amb les figures de Mataró. Les Diablesses, el Drac, la Momerota, la Família Robafaves i l'Àliga giraven i ballaven a ritme de La Principal de la Nit. Tot i que s'ha treballat molt per part de l'Ajuntament per no fomentar crits entre ball i ball, aquesta vegada han tornat a sortir acompanyats de grans pancartes que clamaven la independència de Catalunya.

El Ball de Requisits omple el Parc Central de l'esperit més clàssic de la Festa Major

Una de les cites indiscutibles de la nit del 28 de juliol és el ball de Requisits de Festa Major. El Parc Central ha tornat a ser aquest any el centre de les peces més tradicionals de balls d’envelat: valsos, passos dobles o cha-cha-cha van fer moure’s als assistents. La pista del parc estava guarnida com en les grans ocasions i la Principal de la Bisbal va ser l’encarregada de posar la música. Entre els clàssics que van sonar hi havia el ball del fanalet i el de l’escombra.

Requisits i Juliana per evocar l'essència més clàssica de la Festa Major

Nit del 28 de juliol és sinònim de Requisits i de juliana. Amb més de 25 anys de tradició, la nit de Requisits serà el moment ideal de compartir el tradicional ball de rams, el del fanalet, el de l’escombra i els que calguin, sota l’ornamentació característica. El ball de Requisits, al Parc Central, serà amb la música de La Principal de la Bisbal, i amarats amb la Juliana, la beguda més popular de Les Santes i que celebra 20 anys descobrint la recepta.

Les figures sortiran de matinada per ballar amb els mataronins en el "No n'hi ha prou"

Aquesta matinada, última dormida de Les Santes, el “No n’hi ha prou”. La família Robafaves, les diablesses, la Momerota, el Drac i l’Àliga sortiran de l’Ajuntament i ballaran amb els ciutadans i sense protocol al ritme de La Principal de la Nit. Una nit, la del 28, en què la sortida nocturna de les figures és molt diferent de la que fan a la Nit Boja.

Els gegants moros de Sitges convidats de la Postal de Gegants de Les Santes

Els Gegants Moros de Sitges han estat els convidats de la Postal de Gegants d’aquest any. La Família Robafaves i els nans han rebut en Fa-luch i la La-hia a la Plaça Josep Moragues. Després de la rebuda de cortesia tots junts i al so de les seves músiques han anat en cercavila fins l’Ajuntament on han estat rebuts per les autoritats i han fet els seus balls propis. Tot seguit han baixat per la Riera fins la Porta de Barcelona on s’han acomiadat.

Mataró Ràdio newsletter

No et perdis cap notícia!