La Sala Cabanyes presenta les primeres novetats dels propers Pastorets de Mataró

Sala Cabanyes assaja de valent per a estrenar el proper 21 de desembre una nova edició dels Pastorets de Mataró. El director, Marc Abril, agafa el relleu de Ferran Camps i en els propers dos anys pretén actualitzar una obra amb gairebé 100 anys d'història. Genís Mayola continuarà com a director musical i Heidi Consegal com a responsable de les coreografies.

La pintora mataronina Marta Casas exposa a l'Hotel Atenea

La pintora mataronina Marta Casas exposa les seves creacions a l’Hotel Atenea Port Mataró. Sota el títol “Més enllà dels horitzons blaus”, Casas mostra la seva obra inspirada en el mar. Explica que els estius que va passar de petita a Llançà, a la Costa Brava, han deixat en ella una passió per l’aigua, passió que reflecteix a la seva pintura. Marta Casas entén l’aigua com a símbol de vida i es confessa enamorada dels mars: del mar de la Costa Brava, però també del Pacífic o de l’Egeu, per posar altres exemples.

Hotel Elèctric prepara el tercer Mercat del Film

El col•lectiu Hotel Elèctric ultima els preparatius per a la tercera edició del Mercat del Film. Se celebrarà el divendres vint-i-vuit de novembre a Les Esmandies i en aquesta ocasió se centrarà especialment en el cinema a les escoles. Alguns centres educatius mataronins realitzen amb els seus alumnes activitats a l’entorn del cinema, com ara el rodatge de curtmetratges, i tindran en aquest Mercat del Film una oportunitat per compartir-los, explica el col•laborador de Mataró Ràdio Jesús González, un dels impulsors de la jornada.

“El meu poble i jo” arriba al Monumental de la mà de Lluís Danés

Lluís Danés presenta aquest diumenge al Teatre Monumental “El meu poble i jo”, un espectacle emmarcat dins la temporada estable i que substitueix el muntatge Prendre Partit, suspès per baixa mèdica de Joel Joan que formava part del repartiment. El guionista i director arenyenc presenta aquest espectacle inèdit i multimèdia en què la música i la paraula es donen la mà en un espectacle esfereïdor, de gran potència visual, que pretén contextualitzar l'obra d'Espriu en relació a les experiències personals.

La Confraria Coronació d’Espines celebra la seva festa al Palau aquest diumenge

Aquest cap de setmana es celebra la festa de Coronació d’Espines al Barri del Palau de Mataró. És la primera vegada que des de la Confraria Coronació d’Espines s’organitza una festa coincidint amb la festivitat religiosa de Crist rei que és el dia 23 de Novembre. Entre les moltes activitats que es realitzen durant el cap de semana hi trobem la plantada de gegants seguit d’un cercavila pel barri del Palau. A continuación es faran tallers per l’intercanvi cultural com tallers de percussió, de Henna i trenes africanes, de dibuix i pintura i un mural de missatges.

Una exposició a l'Ateneu culmina els 125 anys del Sagrat Cor

El col•legi Sagrat Cor de Jesús de Mataró ha celebrat enguany el 125è aniversari de la seva fundació. Un dels últims actes de celebració és l’exposició que acull des d'aquest divendres l'Ateneu de la Fundació Iluro. La mostra, titulada "Ahir i avui", recull la història del centre des de la seva fundació l’any 1889, quan va arribar a Mataró la beata Madre Carmen. Els antics alumnes es podran reconèixer en antigues orles i objectes emblemàtics del Sagrat Cor.

El viatge a l'Índia, punt d'inflexió de la millor temporada dels Capgrossos

Els Capgrossos de Mataró han posat el punt i final a la temporada. Els blaus han tancat les actuacions a Terrassa, on han estat a punt d’aconseguir el segon gamma extra: el pilar de 8 amb folre i manilles. Sota la direcció tècnica de Mia Castellví –que per cert ja ha anunciat que deixa de ser cap de colla, us ho explicàvem dilluns-, aquesta ha estat la temporada més brillant de la colla i ha tingut un punt d’inflexió que ha marcat, clarament, la diferència entre una primera part de temporada més irregular i un final en què els blaus han tornat a tocar el cel.

Love of Lesbian presenta el seu repertori en format intimista al Monumental

Aquesta nit, la gira més íntima de Love of Lesbian s’atura al Teatre Monumental per presentar Miratges & Miralls, espectacle que de fet van estar assajant a la capital del Maresme. És una de les poques ocasions per veure un altre format de Love of Lesbian i per gaudir del seu repertori més pausat des d’un altre enfoc, molt més intimista i amb una escenografia especial per a l’ocasió.

Els nous suports televisius centren part de les jornades del Dia Mundial de la Televisió

El TecnoCampus celebra al llarg del dia d’avui unes jornades en motiu del Dia Mundial de la Televisió a Catalunya. Disset professionals de la comunicació, entre els quals hi ha noms com els de Josep Cuní o Àngel Casas, entre d’altres, reflexionen a l’entorn del mitjà de comunicació de masses per excel•lència. Repartits en tres taules rodones, aquests professionals analitzen el passat, present i futur de la televisió. El màxim responsable del Consell Audiovisuial de Catalunya, Roger Loppacher el futur apunta cap a la tecnologia i l'entrada de nous suports televisius.

Dòria Llibres programa un tastet literari de 'L'aigua és això', de David Foster Wallace

Dòria Llibres celebra aquesta tarda un tast literari de “L’aigua és això”, de David Foster Wallace. L’editor, Aniol Rafel, i el traductor, Ferran Ràfols, seran els encarregats d’acostar el discurs que David Foster Wallace va oferir en la festa de promoció de Kenyon College a Ohio, el 2005, i en què reflexiona sobre alguns dels aspectes més importants de la vida i ofereix provocadores reflexions.

Mataró Ràdio newsletter

No et perdis cap notícia!