Un taller per tenir coneixements sobre art contemporani

El MAC, el Mataró Art Contemporani, posa en marxa el taller “Posa’t en forma amb l’art contemporani” per conèixer en profunditat l’art contemporani, des del seu passat més recent fins a les últimes tendències.

Un bust de Josep Puig i Cadafalch lluirà al Pati dels Tarongers de la Generalitat des de demà

Un bust de Josep Puig i Cadafalch, segon president de la Mancomunitat de Catalunya, lluirà des d’aquest dimarts al Pati dels Tarongers de la Generalitat. Amb aquest bust, obra de l’escultor mataroní Manuel Cusachs, es vol reconèixer la figura d’aquest mataroní il•lustre, reconegut en la seva vessant d’arquitecte com un dels màxims exponents del modernisme, i que també va tenir una destacada carrera política. Puig i Cadafalch va ser president de la mancomunitat de Catalunya entre el 1917 i 1924, fins la dictadura de Primo de Rivera.

El mataroní Joan Giménez descobreix la referència més antiga dels Pastorets

Amagat enmig de tots els papers que conté l’Arxiu de la Corona d’Aragó ha aparegut la referència més antiga, fins ara, sobre ‘Els Pastorets’. Un petit gran secret escrit en un document de l’any 1721, en un escrit fet en castellà i datat l’11 de febrer d’aquell any. El document sol•licita la presència d’un “agutzil” durant les representacions de Pastorets per vetllar sobre el “bullici” i concurrència de públic que pugui ocasionar.

Els Tres Tombs de 2015, molt concorreguts des de bon principi

Aquest diumenge Mataró ha celebrat els tradicionals Tres Tombs, la diada dedicada a Sant Antoni Abat, patró dels animals domèstics. Carruatges i cavalls han sortit al punt del migdia des del Nou Parc Central per fer les tres voltes de rigor pels carrers del centre de la ciutat. Centenars de mataronins s'han aplegat des de bona estona abans de l'inici de la ruta per veure les preparacions de carros i animals. En total, hi havia gairebé una dotzena de carruatges, inclosa la Diligència de l'Antic Gremi de Traginers d'Igualada que enguany tancava la comitiva.

L'Orfe del clan dels Zhao estrena la temporada del Teatre Monumental aquest diumenge

El Teatre Monumental estrena la temporada estable amb l’Orfe del clan dels Zhao, dirigida per Oriol Broggi i que va ser la gran triomfadora dels Premis Butaca. L’Orfe del clan del Zhao és una obra xinesa del segle XIII basada en un fet històric que ens obre les portes a la dramatúrgia xinesa: un món gairebé desconegut per als espectadors occidentals. Una tragèdia dirigida per Oriol Broggi que recorda a Sòfocles, Shakespeare o Mouawad.

Els Pastorets tanquen la primera temporada amb Marc Abril al capdavant

Punt i final aquest cap de setmana a les representacions dels Pastorets. Després de nombroses representacions des de finals del mes de desembre, la tradicional obra nadalenca tancarà les portes fins l’any que ve. Una temporada que ha estat especial perquè Marc Abril s’ha estrenat com a director dels Pastorets, substituint a Ferran Camps, i introduint diversos canvis en la representació.

Una exposició d'Octavi Comeron omple Can Palauet de reflexions sobre l'art

Mataró acull des d'aquest divendres una exposició dedicada a Octavi Comeron, artista de la capital del Maresme mort ara fa dos anys. Sota el títol "Contracte comú", les sales d'exposicions de Can Palauet apleguen per primera vegada en un mateix espai totes les obres realitzades per Comeron durant els anys 2000. L'obra del mataroní, però, es presenta en comú, en diàleg, amb la d'altres artistes.

Els Tres Tombs agafen embranzida per recórrer diumenge el centre de Mataró

Mataró celebra aquest diumenge els Tres Tombs. La rua amb carruatges i cavalls d’arreu del territori sortirà després d’un esmorzar col•lectiu del Nou Parc Central a les 12 del migdia. La comitiva sortirà del Nou Parc Central, seguirà pel carrer del Parc, caminet de les Vinyes, Muralla del Tigre, Muralla de Sant Llorenç, plaça de Santa Anna i La Riera. El segon i el tercer tomb giraran al carrer d’Argentona per baixar la Muralla del Tigre i la Muralla de Sant Llorenç i passar de nou per la plaça de Santa Anna i La Riera. El recorregut acabarà al Nou Parc Central.

The Free Fall Band actua aquest vespre "a casa", a la Sala Clap

El grup maresmenc, amb components mataronins The Free Fall Band presenta a Mataró el seu segon treball. Un disc que van treure a principis del 2014 i que per tant ja han tingut l’oportunitat de rodar per diversos punts de Catalunya però també a Madrid, per exemple. Ara tornen a la ciutat i volem parlar amb ells per saber com preparen aquesta cita tan especial.

Sílvia Pérez Cruz i Raül Fernández Miró arriben al Monumental amb les entrades exhaurides

Aquesta nit arriba un dels plats forts del Cicle de Músiques Tranquil•les. Sílvia Pérez Cruz i Raül Fernández Miró arriben al Teatre Monumental amb totes les entrades exhaurides des de fa dies. Presentaran el seu nou disc, un treball que han fet sols, només amb la seva veu i guitarres. Un disc visceral, íntim, pel que han triat cançons d’altres i se les han fet seves portant-les al límit.

Mataró Ràdio newsletter

No et perdis cap notícia!