L'Associació Helena Jubany engega un Verkami per poder publicar l'obra guanyadora

Aquest any se celebra la 7ena edició del premi de narració curta o recull de contes Helena Jubany. Per aquesta edició, des de l’Associació organitzadora, s’ha decidit fer un pas més enllà i engegar un Verkami, que ajudi a millorar la difusió de l’obra guanyadora. En total es volen editar 20.000 exemplars de l’obra, en un llibret de 32 pàgines, per distribuir-los gratuïtament, encartats amb el diari Ara. Fins ara en conte guanyador es publicava a pàgina completa dins el diari.

El Foment necessita renovar els equips de projecció per poder seguir oferint cinema

El Foment podria deixar de fer cinema si no aconsegueix prou suport entre els mataronins. Els equips de projecció han quedat obsolets i a partir del gener les distribuïdores de cinema només subministraran films amb l'última tecnologia. Adaptar les instal•lacions de l'entitat té un cost de 60.000 euros. El president del Foment, Ramon Salicrú, explica que avui no tenen aquests diners però que iniciaran una campanya de micromecenatge a Verkami per recaptar-los i també demanaran un préstec.

La Setmana de Música Antiga posarà so a la música de la Guerra de Successió

La setmana de la música antiga posa en valor la música de la Guerra de Successió. D’aquesta manera, el certamen que celebra la seva edició número32, se suma als actes del Tricentenari. El director del festival, Joan Vives, ha explicat durant la presentació d’aquesta cita anual que en aquesta edició la temàtica era indiscutible i els quatre concerts programats donaran so a com era la música del segle XVIII, tant la música culta i sacra com la música popular.

'Habitacions tancades' de Care Santos inspira una minisèrie que es podrà veure a TVE

Adriana Ugarte i Alex Garcia protagonitzaran l’adaptació televisiva de “Habitacions Tancades”, novel•la escrita per la mataronina Care Santos. La trama està ambientada a Barcelona a la primera meitat del segle passat i explica una història que barreja present i passat amb escenaris plens de personatges burgesos, criats i artistes. Una narració en la que els personatges i els sentiments s’entrecreuen amb records de la Barcelona d’abans de la guerra.

28 d'octubre: entre Sant Simó i el Ferrocarril

Data important aquest dimarts per la ciutat de Mataró. Per una banda, l’ermita de Sant Simó celebra la seva diada, una tradició marinera i centenària que avui en dia té com a símbol absolut un tortell amb forma de sabre, en referència a l’època on els pescadors mataronins s’havien de defensar dels pirates i s’encomanaven a Sant Simó perquè els protegís. A més, aquest vint-i-vuit d’octubre també se celebren cent seixanta-sis anys de l’arribada a Mataró del primer trajecte en tren de la península.

Visita guiada pel Cementiri dels Caputxins per la proximitat de Tots Sants

Visita guiada aquest diumenge al cementiri dels Caputxins de Mataró. S’ha preparat un recorregut per diferents punts estratègics d’aquest espai per explicar-ne interioritats i curiositats. L’organitzador d’aquesta ruta i autor del llibre “Cementiri dels Caputxins”, el periodista Manuel Cusachs, explica que dins les parets del cementiri vell de la ciutat, que aviat celebrarà 200 anys d’història, s’hi amaguen anècdotes de tot tipus. Aquest diumenge, en motiu de la proximitat de Tots Sants, el mateix Cusachs farà aquesta visita guiada per donar a conèixer detalls del cementiri.

Jo jet i Maria Ribot estrenen la temporada de concerts de El Públic

L'espai cultural mataroní El Públic estrena aquest vespre la nova temporada de música en directe amb un doble concert protagonitzat pel duet Jo Jet i Maria Ribot i la cantant danesa Zirena, que els farà de telonera.

El duet format pels bagencs Jordi Jet Serra i Maria Ribot, una de les promeses de la cançó d'autor pop catalana, portaran a El Públic la seva música tranquil·la. El conjunt presentarà el seu primer treball, Viatges i Flors, un homenatge a l'obra surrealista de Mercè Rodoreda, de títol homònim. 

Declaren desert el principal premi Puig i Cadafalch

Aquest divendres s'han lliurat a Mataró els 13ens premis d'arquitectura Puig i Cadafalch. Aquests guardons premiaven l'obra privada realitzada a Mataró els últims tres anys. El jurat, però, ha optat per deixar deserta la categoria d'arquitectura i restauració del patrimoni. Des de l'organització s'apunta el descens de construccions derivat de la crisi econòmica com la causa que enguany només tres projectes s'hagin presentat. A més, el dóna el cas que un d'ells era de documentació i recerca, una categoria ara per ara inexistent.

El Públic celebra el Dia Internacional de la Rumba

L'espai cultural El Públic celebra el Dia Internacional de la Rumba amb un Vermut Rumbero el proper dissabte dia 25 a 2/4 de 2 del midgia. Serà una sessió oberta de pràctica musical col•lectiva a l'entorn de la rumba catalana: al voltant d'unes taules de bar, de forma distesa, es tocaran i cantaran rumbes populars, recreant les festes improvisades dels rumberos històrics. La nostra companya Cristina Salad n’ha parlat amb Rafalitu Salazar i Patrícia Alba, organitzadors d’aquest vermut rumbero.

La Saleta estrena “El curiós incident del gos a mitjanit” dirigida per Pere Vázquez

La Saleta estrena divendres “el curiós incident del gos a mitjanit”, la versió teatral de l’exitosa novel•la de Marc Haddon que porta el mateix nom. Explica la història d’un jove adolescent de 15 anys que investiga l’assassinat del gos dels seus veïns. Amb l’ajuda de la seva mestra i emulant els mètodes de Sherlock Holmes, el protagonista intentarà resoldre la mort de l’animal.

Mataró Ràdio newsletter

No et perdis cap notícia!