Mamma Mia puja a l'escenari de la Sala Cabanyes com a espectacle de Fires

La Sala Cabanyes estrena aquest cap de setmana per Fires Mamma Mia! Un musical basa en les cançons d’Abba i dirigit per Antoni Blanch. Un espectacle per a tota la família que compta amb música en directe i un cor d’una trentena d’actors. Una obra molt coneguda que explica la història de la Sophie, una jove que a pocs dies del seu casament inicia la cerca del seu pare, que pot ser un dels tres homes que havien format part de la joventut de la seva mare. Tot plegat acompanyat de les conegudes cançons dels ABBA.

En marxa el Pla Embarca de la Generalitat per ajudar a créixer empreses emergents

Una quinzena de start-ups (empreses emergents) comencen avui, a Tecnocampus, el seu procés de creixement en el marc d’una nova edició del Pla Embarca de la Generalitat. Un programa que forma part de l’acceleradora Start-up Catalonia ubicada al Tecnocampus. L’objectiu del programa és aconseguir que les empreses participants creixin incrementant la seva facturació, generant llocs de treball, avançant en la seva venda a mercats internacionals i facilitant l’accés al finançament.

Mataró registra el millor abril en reducció de l'atur des de 2007 i la taxa baixa del 20%

Mataró registra la caiguda de l’atur més accentuada en un mes d’abril des que es tenen dades i la taxa de desocupats queda per sota del llindar del 20%. En els últims 30 dies, prop de 400 persones han trobat feina i Mataró ha encetat el mes de maig amb 12.799 persones a les llistes d’aturats. Aquest descens, el més accentuat en un mes d’abril com a mínim des de 2007, suposa una caiguda interanual relativa de 9 punts. La ciutat ha seguit la tendència a la baixa en la desocupació registrada també al Maresme, a Catalunya.

Mataró estrena el Dream Market basat en el Pop Up Store

Mataró estrena aquest cap de setmana el Dream Market. Es tracta d’un nou format de mercat urbà basat en el concepte dels “Pop Up Store”. S’instal•larà durant tot dissabte i tot diumenge entre la plaça Xica i la plaça de Can Xammar i s’hi podrà trobar parades d’art, moda disseny, música i gastronomia. El tècnic de promoció de ciutat de l’Ajuntament, Oscar Valdivieso, explica que la nova Associació de Comerciants del Casc Antic ha estat qui organitza aquest innovador mercat.

La Fira de Sant Ponç s'instal·la aquest cap de setmana a la plaça de l'ajuntament

La Fira Mercat de Sant Ponç torna a instal•lar-se a la plaça de l’Ajuntament aquest cap de setmana. Durant tot dissabte i tot diumenge, una cinquantena de parades vingudes d’arreu de Catalunya exposaran i posaran a la venda productes alimentaris elaborats artesanalment. Óscar Valdivieso, tècnic de promoció de ciutat, explica que en aquesta 30ena edició de la fira s’hi podran trobar productes típics d’aquesta època de l’any i que no hi faltaran embotits casolans, formatges artesanals, mels, herbes remeieres, cafès, infusions i pa, entre d’altres.

L'Ajuntament celebra eleccions sindicals

Escollits els 30 delegats sindicals que representen els pràcticament 1.300 treballadors de l’Ajuntament de Mataró. Un 64,91% dels empleats públics van participar en aquestes eleccions sindicals, celebrades aquest 28 d’abril. Els representants a la Junta i al Comitè de personal, a més de defensar els interessos dels treballadors municipals, també participen activament en la negociació de les condicions de treball.

Els llibreters perceben certa millora en les vendes aquest Sant Jordi

Balanç més que positiu de la diada de Sant Jordi pel que fa a venda de roses i de llibres. Moltíssima gent als carrers de Mataró, especialment al centre de la ciutat, on al llarg de la tarda es feia difícil passejar tenint en compte el volum de persones que s’hi congregaven. Pel que fa a la venda de llibres, el Gremi de Llibreters de Catalunya s’ha mostrat molt satisfet amb un Sant Jordi participatiu i amb xifres de vendes molt positives. A falta de repassar les dades definitives, els llibreters tenen la percepció que han aconseguit vendre més que l’any passat.

La venda de rosa creix aquest Sant Jordi amb la vermella com a protagonista

Augment de vendes aquest Sant Jordi respecte de l’any passat  pel que fa a les roses. El Gremi de Floristes de Catalunya ha avançat que s'han venut un 7% més de roses que l'any anterior amb motiu de la Diada de Sant Jordi. Les 400 parades que s’han instal•lat aquest dijous a la ciutat han anat reposant les flors al llarg de la jornada. Recordem que aquest any l’iva de les flors ha baixat del 21 al 10 per cent, un fet que afavoriria la venda. El 70 per cent de les flors més venudes són les roses vermelles més tradicionals però també es demanen centres o petits rosers en testos.

Els llibreters preveuen un Sant Jordi potent amb vendes concentrades a la tarda

Mataró ha viscut aquest dijous un Sant Jordi radiant que ha acompanyat la venda de roses i llibres.Tot i el moviment que s’ha pogut veure aquest matí a la ciutat, sobretot a la plaça Santa Anna, a la Fira del Llibre, sobretot per les visites de les escoles, el pes de la venda de llibres es preveu aquesta tarda. La previsió per aquest any és un augment de les vendes. Quan la gent surt de la feina i més tenint en compte que Sant Jordi cau en un dia laborable és quan es preveu un volum més important de clients i per tant el balanç es preveu força favorable.

El comerç de Mataró acorda el seu full de ruta amb l'ajuntament

Signat el Pacte pel Comerç de Mataró 2015-2017. La voluntat d’aquest acord és treballar per orientar l’estratègia i les línies d’actuació futures per garantir el creixement i consolidació del comerç urbà com a motor econòmic. L’acord l’han rubricat, aquest matí, l’alcalde Joan Mora i el regidor de Promoció Econòmica, Miquel Rey, per part de l’Ajuntament i la presidenta de la Unió de Botiguers, Teresa Robert i el secretari general de l’entitat, Lluís González, per la Unió de Botiguers.

Mataró Ràdio newsletter

No et perdis cap notícia!