El programa reempresa salva del tancament una desena d'empreses a Mataró

El programa Reempresa evita la desaparició d’una desena de negocis a Mataró en els darrers dos anys. Una iniciativa gestionada des del Tecnocampus que busca un relleu per aquells negocis que es veurien abocats al tancament per jubilació o per decisió del propietari, en cap cas per mal funcionament. Reempresa ha aconseguit des de la posada en funcionament donar continuïtat a deu negocis que estaven abocats al tancament. En aquestes empreses hi treballen 37 persones, i la inversió que ha suposat aquest traspàs en la propietat ha estat de 383.800 euros.

Més d'11.000 empreses del Maresme es podrien internacionalitzar

La internacionalització s’ha convertit en una obligació per a les empreses catalanes. Així ho ha assegurat la responsable de l’àmbit internacional de la Cambra de Comerç de Barcelona, Elisabet Coll-Vinent, que detalla que el fet d’exportar al mercat internacional és l’única variable de l’economia que ha comportat creixement. Unes paraules que Coll-Vinent ha pronunciat en el marc de la difusió del Pla d’Acció Internacional de la Cambra, un programa al que s’hi podran acollir més d’11.000 empreses de la comarca del Maresme.

Mataró registra la caiguda de l’atur més alta dels últims 8 anys en un mes de febrer

Mataró ha registrat aquest últim mes la caiguda de l’atur més alta dels últims 8 anys en un mes de febrer. 117 persones han trobat feina en els darrers 28 dies i a dia d’avui la xifra de persones a l’atur se situa en les 13.268. Si comparem aquestes dades amb les de fa un any, hi ha un miler menys de persones aturades, un 7,13% en números relatius - el mes de febrer del 2014 eren 14.286 persones les que es trobaven a les llistes d’aturats-.

Inaugurada la nova Oficina Mataró Empresa

La internacionalització i la innovació tecnològica han impulsat l’empresa catalana de petits electrodomèstics Taurus. Així ho ha assegurat el president d’aquesta companyia Ramon Térmens en el marc de la inauguració de l’Oficina Mataró Empresa. Un servei que s’ha posat en marxa aquest dimarts al Tecnocampus i que neix amb l’objectiu de proporcionar un únic espai en el que empresaris i emprenedors puguin trobar eines per crear, fer créixer o internacionalitzar el seus negocis.

El Centre de Transferència Tecnològica del TCM participa al Mobile World Congress

El Centre de Transferència Tecnològica del Tecnocampus participa del Mobile World Congress que se celebra aquesta setmana a Barcelona. Un centre, ubicat a Mataró, que es dedica a oferir solucions tecnològiques a empreses en els àmbits de la salut i la tecnologia, internet de les coses i es sistemes de geolocalització. La participació d’aquest centre s’emmarca en l’aliança “All seen” que treballa perquè qualsevol dispositiu puguin connectar-se entre ells independentment dels seus fabricants.

Sense habitacions d'hotel disponibles a Mataró gràcies al Mobile World Congress

Els hotels de la ciutats pengen, un cop més, el cartell de complet gràcies a la celebració del Mobile World Congress a Barcelona a partir d’aquest dilluns. Un certamen que any rere any arrossega un gran nombre de visites a la capital catalana i als seus entorns. Des de l’Hotel Colón, situat al carrer Colón de la ciutat, apunten que esdeveniments d’aquestes característiques afavoreixen els hotels de les ciutats de les rodalies, com és el cas de Mataró, des de ja fa anys.

L'èxit de la primera edició del Flow Shop Presó el torna a convocar diumenge a la Presó

L'èxit de la primera edició del FlowShop Presó fa que la Unió de Botiguers torni a organitzar-lo aquest diumenge. Tal i com anuncien des de l’entitat comercial la proposta és un espai a l'aire lliure, al pati de la Presó, on més d’una vintena d’establiments venen els seus productes “a preus de delicte”. Un mes després de la primera cita d’aquest Flow Shop aquest proper diumenge es recupera aquesta proposta que tindrà lloc de 10 del matí a 2 del migdia.

La nova Oficina Mataró Empresa neix com a finestreta única per fer tràmits empresarials

Empresaris i emprenedors podran fer tots els tràmits en la nova Oficina Mataró Empresa. A partir del 3 de març es posarà en marxa aquest servei impulsat per l’ajuntament i el Tecnocampus i amb el suport de la Cambra de Comerç, PIMEC, FAGEM, CETEMMSA i la Diputació de Barcelona. Aquesta Oficina neix amb l’objectiu de proporcionar un únic espai en el que puguin trobar eines per crear, fer créixer o internacionalitzar el seus negocis.

El TCM inaugura un espai tecnològic destinat a la producció d'objectes físics

El Tecnocampus inaugura aquest dimecres a la tarda l’espai Fab Lab. Un fab-lab és un centre tecnològic destinat a la producció d’objectes físics, amb elements com impressores 3D i talladors làser i una vocació d’innovació i interdisciplinarietat. Com que tot el que s’hi fa té el seu origen en programari informàtic de disseny, s’anomena fabricació digital, un concepte que explica la responsable d’Xnèrgic Aina Fernández.

L'empresa de roba de bany mataronina Eltex, a la fira BSTIM d'Igualada

L’empresa mataronina Eltex, especialitzada en la fabricació de roba de bany, serà present aquest dimecres a la fira BSTIM (vestim), que se celebra a la Nau Central de l’Escorxador d’Igualada. Una fira professional del sector tèxtil que pretén concentrar empreses de diverses ciutats catalanes.

Mataró Ràdio newsletter

No et perdis cap notícia!