Comença la fusió que integrarà Cetemmsa en una xarxa de sis centres tecnològics avançats

Aquesta setmana està previst que es materialitzi el primer pas per a la fusió dels sis centres tecnològics avançats de la xarxa Tecnio de Catalunya, entre els quals hi ha Cetemmsa. La voluntat d’aquesta operació impulsada per la Generalitat és sumar esforços convertint aquests centres en un sol equip perquè, d’aquesta manera, es vol ser més competitiu a l’hora de donar resposta a les necessitats de les empreses catalanes. Aquests sis centres es fusionaran en un de sol però seguiran mantenint i potenciant la seva presència territorial.

La PIMEC constata una tímida recuperació econòmica al Maresme durant el 2014

El Maresme està superant el difícil període econòmic pel qual passa Catalunya. És una de les conclusions que ha fet públic la PIMEC Maresme-Barcelonès Nord aquest divendres al matí. El darrer any ha estat un període de moderada recuperació econòmica en el qual una bona part de les empreses han incrementat la facturació gràcies a sectors com el turisme o la indústria. Start-ups tecnològiques o punts de referència consolidats com Tecnocampus o Cetemsa han contribuït a la creació d’ocupació.

La Mosqueta.cat es reinventa i es converteix en un projecte multiplataforma

L’audiovisual és un sector en canvi constant que creix dia rere dia i que necessita el desenvolupament i la implementació de millores per no quedar-se obsolet. Amb aquesta premissa, el portal www.lamosqueta.cat, ha engegat un procés per donar una segona vida al projecte. La intenció és dotar la web d’una tecnologia que permeti convertir-la en un sistema multiplataforma i es pugui utilitzar amb tàblets i telèfons mòbils.

Els comerços obren les portes aquest diumenge, primer festiu de Rebaixes

Els comerços obren aquest diumenge, primer festiu de Rebaixes. Els descomptes que es poden trobar aquests primers dies oscil•len entre el 15 i el 20 per cent. La presidenta de la Unió de Botiguers, Teresa Robert, confia que sigui un diumenge amb moltes vendes. En aquest sentit, explica que el fet que molts ciutadans ja tinguin interioritzat quins són els festius amb botigues obertes, afavoreix positivament les vendes.

Dos estudiants del TCM transformaran el seu projecte "Glaykkos" en iniciativa d'èxit

Dos alumnes del doble grau d’Administració d’Empreses i Gestió de la Innovació, Turisme i Gestió de l’Oci del TecnoCampus han estat seleccionats pel projecte d’emprenedoria social “Think Big” per transformar la seva idea en una iniciativa d’èxit. La idea d’aquests dos joves és una nova xarxa social anomenada “Glaykkos”.

Mataró tanca el 2014 amb un miler de persones menys a les llistes de l'atur

Acaba el mes de desembre amb una lleugera millora de les dades de desocupació respecte del mes anterior i una davallada notable respecte a fa un any. A Mataró aquest mes de desembre hi ha un total de 13.172 persones a les llistes de l’atur, un 20'04 per cent de desocupats, el que representa unes 180 persones menys en comparació al novembre i 1051 menys respecte el 2013. El nombre de desocupats ha disminuït, respecte fa un any, un 7,39%.

El descens sobtat de temperatures fa créixer les vendes en alguns establiments de Mataró

El brusc canvi meteorològic ha fet incrementar la venda de roba i calçat en algunes botigues de Mataró. Amb l’arribada del fred la gent s’ha vist obligada a canviar el seu armari i en pocs dies han passat de dur màniga curta a portar abrics. Això ha comportat la compra de roba i sabates més adequades a la temperatura. Les peces de roba més venudes són les de cada dia com jerseis, pantalons llargs o camises de màniga llarga.

Les neules de Can Graupera un dels imprescindibles a les taules per Nadal

Mataró celebra el dia de Nadal. L’escudella, la carn d’olla, el pollastre farcit, el marisc, neules i torrons tornen a ser els protagonistes del dinar d’aquest dia de Nadal. Unes dates festives en les que els productors de torró preveuen augmentar aquest any les seves vendes entre un 3 i un 5 per cent en relació a l’any passat. Aquest 2014 es manté la recuperació de les vendes, amb un increment del consum familiar. Amb aquestes previsions el sector tindrà xifres positives per segon any consecutiu.

Els treballadors de l'Hospital podran cobrar la paga de Nadal íntegra

Després de l’estira i arronsa entre treballadors i direcció del CSdM, avui s’ha donat a conèixer que finalment, si que es cobrarà la paga extraordinària de Nadal. Serà de forma integra i no només parcialment, tal i com també s’havia contemplat prèviament.
Des del Comitè d’Empresa celebren aquesta decisió així com la concentració d’esforços que han fet possible aquest desenllaç. Una paga doble que es pagarà parcialment amb diners del pressupost d’aquest 2014, mentre que la part restant es sumarà al dèficit que ja té el Consorci -i concretament l’Hospital de Mataró-.

Els comerços de la ciutat obren les portes els festius del 6 i 8 de desembre

Els comerços de la ciutat obren les seves portes aquests propers dos dies festius, el 6 i el 8 de desembre. Dissabte i dilluns doncs els mataronins podran apropar-se als establiments en els seus horaris habituals. Per als comerciants aquests dos dies representen una prèvia de la campanya de Nadal. Des de la Unió de Botiguers, la seva presidenta Teresa Robert, assegura que aquests dos dies els clients poden prendre’s el seu temps per triar i remenar. Sobretot des de l’entitat comercial esperen que siguin dies potents en què els ciutadans comencin a fer les primeres compres de Nadal.

Mataró Ràdio newsletter

No et perdis cap notícia!