Els treballadors de l'Hospital podran cobrar la paga de Nadal íntegra

Després de l’estira i arronsa entre treballadors i direcció del CSdM, avui s’ha donat a conèixer que finalment, si que es cobrarà la paga extraordinària de Nadal. Serà de forma integra i no només parcialment, tal i com també s’havia contemplat prèviament.
Des del Comitè d’Empresa celebren aquesta decisió així com la concentració d’esforços que han fet possible aquest desenllaç. Una paga doble que es pagarà parcialment amb diners del pressupost d’aquest 2014, mentre que la part restant es sumarà al dèficit que ja té el Consorci -i concretament l’Hospital de Mataró-.

Els comerços de la ciutat obren les portes els festius del 6 i 8 de desembre

Els comerços de la ciutat obren les seves portes aquests propers dos dies festius, el 6 i el 8 de desembre. Dissabte i dilluns doncs els mataronins podran apropar-se als establiments en els seus horaris habituals. Per als comerciants aquests dos dies representen una prèvia de la campanya de Nadal. Des de la Unió de Botiguers, la seva presidenta Teresa Robert, assegura que aquests dos dies els clients poden prendre’s el seu temps per triar i remenar. Sobretot des de l’entitat comercial esperen que siguin dies potents en què els ciutadans comencin a fer les primeres compres de Nadal.

Els marxants aposten per la innovació en la seva 5ª Jornada Comarcal al TCM

El Tecnocampus ha acollit aquest dimarts al matí la cinquena jornada de Marxants del Maresme. La xerrada pren com a pilar fonamental la necessitat de fer un salt cap a la innovació, arribar a actualitzar i modernitzar les parades i mercats que formen part de la tradició de molts pobles de Catalunya i el maresme. La crisi econòmica ha tingut un pes molt important sobre aquest sector, cada vegada, però, hi ha més implicació tant per la part pública com la privada.

Comença la campanya de Nadal a Mataró amb els assessors d'il·lusions com a guies

Comença la campanya de Nadal a Mataró amb la tradicional encesa de l’enllumenat a càrrec de la Unió de Botiguers de la ciutat aquest dissabte dia 29 de novembre. Els assessors d’il•lusions de la fundació El Maresme tornen a guiar el Nadal a Mataró, sota el lema un “Nadal per compartir”. Els assessors són joves amb discapacitat intel•lectual que participen a la campanya, protagonitzen de nou els anuncis que a partir d’aquesta setmana es podran veure sota el lema “Un Nadal per compartir” i que tenen com a objectiu contribuir a difondre els principals atractius de la ciutat durant les festes i conscienciar, alhora, de la importància d’integrar les persones amb discapacitat.

Punt i final a una setmana dedicada a l'emprenedoria al Maresme

El Consell Comarcal del Maresme posa avui el punt i final a la IX Setmana de l’Emprenedoria al Maresme. Aquesta iniciativa té com a finalitat donar suport formatiu als emprenedors i emprenedores, ja siguin nous o experimentats i en aquesta ocasió han participat més de 150 persones. Aquest 2014 s’han celebrat dues edicions de la setmana de l’emprenedoria i, segons apunta el conseller de Promoció Econòmica del Consell Comarcal, Santi Fontbona, en total hi han participat més de 400 persones.

El món empresarial de la comarca es dóna cita a la 7a Jornada de l'Empresariat del Maresme

Nit de gala al Castell de l'Oliver de Sant Vicenç de Montalt amb motiu de la 7a. Jornada de l'Empresariat del Maresme. El sopar, organitzat per la FAGEM, la Federació d'Associacions i Gremis Empresarials del Maresme, va esdevenir un cop més una cita inexcusable per als representants del món econòmic de la comarca. Una cita on tampoc hi van faltar destacats representants de la política, com l'alcalde de Mataró, Joan Mora, el president del Consell Comarca, l'alcalde de Pineda, regidors i representants de la Generalitat.

El jutge condemna Bankia a de tornar 15.000 euros a un matrimoni de Mataró

El Jutjat de 1r Instància número 5 de Mataró ha dictat sentència a favor d’un matrimoni de Mataró a qui l’antiga Caixa Laietana els va col•locar accions. Bankia haurà de retornar els 15.000 euros invertits el juliol de 2011. El jutge ha considerat que van ser enganyats perquè, en el moment de la venda, l’entitat bancària va proporcionar informació de la solvència de l'entitat molt allunyada de la realitat. La resolució considera que els clients afectats d'haver conegut la situació financera real de l'entitat no haurien adquirit els títols.

El Mercat de la Flor celebra la rebaixa de l'IVA al 10% i confia en la remuntada del sector

El Mercat de Flor i Planta Ornamental de Catalunya celebra la rebaixa de l’IVA aprovada pel Congrés dels Diputats. A partir de l’1 de gener de 2015, l’IVA de flors i plantes es torna a rebaixar al tipus reduït del 10%. Una modificació que suposa deixar enrere la pitjor etapa del sector, en què, gravant un 21% d’IVA, s’han perdut un 50% de vendes, un 40% de llocs de treball i han tancat un 30% d’empreses. El president del Mercat, Josep Pastó, celebra la reducció de l’IVA i confia que, a partir d’ara, el sector pugui començar a remuntar.

Fit & Sit, una empresa de roba específica per a discapacitats, guanyadora dels Creatic 2014

L’empresa Fit & Sit, que dissenya, fabrica i comercialitza roba per a persones que van en cadira de rodes, és la guanyadora dels premis Creatic 2014. Uns guardons que s’han lliurat aquest dijous al vespre en un acte celebrat al TecnoCampus. El jurat ha destacat la innovació en el tèxtil per part de Fit & Sit, que ha estat capaç en molt poc temps de penetrar en un nínxol de mercat amb gran potencial.

El Tecnocampus impulsa PreSeed un programa de suport a universitaris emprenedors

El TecnoCampus Mataró-Maresme posa en marxa el programa PreSeed de suport a universitaris emprenedors. El que es vol fer des d’aquest programa és posar en contacte a possibles inversors amb emprenedors universitaris, per tal que aquests últims puguin tirar endavant els seus projectes. Aquest programa funciona a través del que es podria considerar com a “micro inversió”.

Mataró Ràdio newsletter

No et perdis cap notícia!