Mataró registra la caiguda de l’atur més alta dels últims 8 anys en un mes de febrer

Mataró ha registrat aquest últim mes la caiguda de l’atur més alta dels últims 8 anys en un mes de febrer. 117 persones han trobat feina en els darrers 28 dies i a dia d’avui la xifra de persones a l’atur se situa en les 13.268. Si comparem aquestes dades amb les de fa un any, hi ha un miler menys de persones aturades, un 7,13% en números relatius - el mes de febrer del 2014 eren 14.286 persones les que es trobaven a les llistes d’aturats-.

Inaugurada la nova Oficina Mataró Empresa

La internacionalització i la innovació tecnològica han impulsat l’empresa catalana de petits electrodomèstics Taurus. Així ho ha assegurat el president d’aquesta companyia Ramon Térmens en el marc de la inauguració de l’Oficina Mataró Empresa. Un servei que s’ha posat en marxa aquest dimarts al Tecnocampus i que neix amb l’objectiu de proporcionar un únic espai en el que empresaris i emprenedors puguin trobar eines per crear, fer créixer o internacionalitzar el seus negocis.

El Centre de Transferència Tecnològica del TCM participa al Mobile World Congress

El Centre de Transferència Tecnològica del Tecnocampus participa del Mobile World Congress que se celebra aquesta setmana a Barcelona. Un centre, ubicat a Mataró, que es dedica a oferir solucions tecnològiques a empreses en els àmbits de la salut i la tecnologia, internet de les coses i es sistemes de geolocalització. La participació d’aquest centre s’emmarca en l’aliança “All seen” que treballa perquè qualsevol dispositiu puguin connectar-se entre ells independentment dels seus fabricants.

Sense habitacions d'hotel disponibles a Mataró gràcies al Mobile World Congress

Els hotels de la ciutats pengen, un cop més, el cartell de complet gràcies a la celebració del Mobile World Congress a Barcelona a partir d’aquest dilluns. Un certamen que any rere any arrossega un gran nombre de visites a la capital catalana i als seus entorns. Des de l’Hotel Colón, situat al carrer Colón de la ciutat, apunten que esdeveniments d’aquestes característiques afavoreixen els hotels de les ciutats de les rodalies, com és el cas de Mataró, des de ja fa anys.

L'èxit de la primera edició del Flow Shop Presó el torna a convocar diumenge a la Presó

L'èxit de la primera edició del FlowShop Presó fa que la Unió de Botiguers torni a organitzar-lo aquest diumenge. Tal i com anuncien des de l’entitat comercial la proposta és un espai a l'aire lliure, al pati de la Presó, on més d’una vintena d’establiments venen els seus productes “a preus de delicte”. Un mes després de la primera cita d’aquest Flow Shop aquest proper diumenge es recupera aquesta proposta que tindrà lloc de 10 del matí a 2 del migdia.

La nova Oficina Mataró Empresa neix com a finestreta única per fer tràmits empresarials

Empresaris i emprenedors podran fer tots els tràmits en la nova Oficina Mataró Empresa. A partir del 3 de març es posarà en marxa aquest servei impulsat per l’ajuntament i el Tecnocampus i amb el suport de la Cambra de Comerç, PIMEC, FAGEM, CETEMMSA i la Diputació de Barcelona. Aquesta Oficina neix amb l’objectiu de proporcionar un únic espai en el que puguin trobar eines per crear, fer créixer o internacionalitzar el seus negocis.

El TCM inaugura un espai tecnològic destinat a la producció d'objectes físics

El Tecnocampus inaugura aquest dimecres a la tarda l’espai Fab Lab. Un fab-lab és un centre tecnològic destinat a la producció d’objectes físics, amb elements com impressores 3D i talladors làser i una vocació d’innovació i interdisciplinarietat. Com que tot el que s’hi fa té el seu origen en programari informàtic de disseny, s’anomena fabricació digital, un concepte que explica la responsable d’Xnèrgic Aina Fernández.

L'empresa de roba de bany mataronina Eltex, a la fira BSTIM d'Igualada

L’empresa mataronina Eltex, especialitzada en la fabricació de roba de bany, serà present aquest dimecres a la fira BSTIM (vestim), que se celebra a la Nau Central de l’Escorxador d’Igualada. Una fira professional del sector tèxtil que pretén concentrar empreses de diverses ciutats catalanes.

El TecnoCampus assessora en la creació de més de 430 empreses des de 2010

TecnoCampus ha assessorat a 430 empreses des de la posada en marxa del parc tecnològic l’any 2010. Un marc en el que s’han assessorat a més de 2800 persones que han seguit els diferents itineraris de suport a l’emprenedoria. En els darrers cinc anys, a més, des de l’obertura de la nova seu del TecnoCampus al Rengle, la incubadora ha tingut un total de 54 empreses de nova creació allotjades, de les quals 11 continuen al parc.

Aijec Maresme engega un projecte per conèixer els sectors de la comarca

La delegació del Maresme de l’Associació de Joves Empresaris de Catalunya enceta aquest dijous una ruta per la comarca a través dels sectors econòmics més tradicionals per analitzar la seva capacitat per reinventar-se. Una visió de l'emprenedoria lligada a la transformació del territori, des de la industrialització fins al turisme, sense deixar de banda sectors primaris com la pagesia, la vinya o la pesca.

Mataró Ràdio newsletter

No et perdis cap notícia!