Mataró Parc, principal patrocinador de la Festa al Cel amb una inversió de 100.000€

Mataró Parc aporta 100.000€ a la Festa al Cel i es converteix en el principal patrocinador de l’esdeveniment aeri més importat de l’estat. Aquest migdia s’ha signat un conveni de col•laboració entre l’Ajuntament i el centre comercial que garanteix la celebració de l’acte en el futur. Amb la inversió del centre Mataró Parc, pràcticament el 40% dels 550.000€ del pressupost de l’esdeveniment arriba de patrocinadors privats (l’any passat va ser d’un 15%).

L'atur repunta lleugerament a Mataró aquest mes d'agost

L’atur pateix un increment aquest mes d’agost respecte del passat mes de juliol. Més de 240 persones han perdut la feina en el darrer mes a Mataró i la xifra d’aturats se situa en les 12.078 persones. La taxa d’aturats és del 20’16% a la ciutat. Pel que fa al conjunt de la comarca, la desocupació també ha crescut, en aquest cas en 391 persones i a dia d’avui al Maresme hi ha 32.279 aturats. El que representa una taxa del 16’37 per cent.

La CATAC no en té prou amb la moratòria del trasllat de llits i reclama un estudi

La CATAC, el sindicat amb més representació a l’Hospital de Mataró, agraeix la feina feta per aconseguir la moratòria del trasllat de llits de l’Hospital Sant Jaume i Santa Magdalena a l’Hospital de Mataró però asseguren que no es conformen només amb una pròrroga.

Ocupació del 83% als hotels i restaurants de Mataró i Maresme

El Gremi d’Hostaleria i Restauració de Mataró i el Maresme xifra en un 83% l’ocupació dels hotels i els càmpings de Mataró pel que fa al juliol i el que portem d’agost. El sector té una percepció “força bona” de com està funcionant la temporada. Principalment s’està comptant amb un turisme més aviat familiar, de parelles i també derivat d’esdeveniments esportius. Escoltem Marc Sans, tresorer del Gremi Hosteleria i Turisme de Mataró i Maresme i Gaby Cuevas, cap de Vendes de l’Hotel Atenea Port.

Tret de sortida a la 28ª edició de la Mostra Gastronòmica de Cabrils

Aquest vespre a partir de les 8 dóna el tret de sortida la 28ena edició de la Mostra Gastronòmica de Cabrils a l’escola l’Olivera d’aquest municipi. Un esdeveniment que aquest any acollirà un total de 19 restaurants, 5 estands de vins i caves de la DO Alella i més d’una vintena de parades d’artesania i menjars preparats. Una cita que estarà oberta fins el proper dilluns dia 17 d’agost.

Mataró aconsegueix cada cop més presència en el sector turístic

El turisme és un dels motors més importants de l’economia del nostre país i a Mataró hi és cada vegada més present. La proximitat amb Barcelona i la combinació de mar i muntanya fan que la ciutat sigui un indret ideal per rebre visitants. A més, les ofertes low cost permeten a moltes persones poder aprofitar els dies de vacances per visitar altres països de forma més assequible.

Mataró registra el millor mes de juliol pel que fa a ocupació des del 2009

Baixada notable de l’atur a Mataró aquest mes de juliol. Més de 210 persones han aconseguit sortir de les llistes de desocupació en aquest mes que hem deixat enrere. A dia d’avui la xifra d’aturats se situa en les 11.833 persones. Cal remuntar-se al mes de setembre de 2009 per trobar, a Mataró, una xifra que estigui per sota dels 12.000 desocupats registrats. Pel que fa a la comarca del Maresme, la baixada de l’atur aquest juliol també ha estat significativa. El nombre de persones sense feina és de 31.888, un total de 495 menys que el mes anterior.

L'Agència Catalana de Consum considera insuficient la rebaixa de la factura de la llum

La rebaixa del rebut de la llum que entra en vigor aquest mes d’agost representarà un estalvi de tan sols un euro i mig al mes. Aquest és el càlcul que fa l'Agència Catalana de Consum. En concret, el que baixa són els anomenats peatges, és a dir, la part regulada de la tarifa elèctrica. Tot i això, aquesta rebaixa només durarà cincs mesos, fins al desembre. A partir de l'1 de gener entrarà en vigor un nou quadre de tarifes més altes, si no es tornen a modificar.

El Casalet d'Estiu de la Creu Roja acull una 70ena de nens en situació de vulnerabilitat

El proper 3 d’agost es posa en marxa el Casalet d’Estiu de la Creu Roja que aquest any obre per tercer any consecutiu. Una proposta destinada a menors de 3 a 12 anys de la ciutat, per continuar donant suport a infants de famílies en situació de vulnerabilitat i que tenen dificultats per garantir els àpats per als seus fills. Un casalet que aquest 2015 amplia el nombre de places fins a 70 (l’any anterior se’n van oferir 50). Amb els ajuts que es concediran, fins a 200 menors en se’n poden beneficiar.

L'empresa Hartmann, reconeguda amb la placa Francesc Macià per la seva trajectòria

Hartmann rep la Placa Francesc Macià, en reconeixement de la seva dedicació, constància i esperit de treball. Jordi Mateu, director industrial de Hartmann, va rebre aquest premi ahir a la nit, de mans del president de la Generalitat Artur Mas. Les medalles i plaques President Macià, que atorga el Govern de la Generalitat, van ser creades l’any 1938 per reconèixer mèrits laborals, sigui de treballadors individuals o d’empreses.

Mataró Ràdio newsletter

No et perdis cap notícia!