Els llibreters perceben certa millora en les vendes aquest Sant Jordi

Balanç més que positiu de la diada de Sant Jordi pel que fa a venda de roses i de llibres. Moltíssima gent als carrers de Mataró, especialment al centre de la ciutat, on al llarg de la tarda es feia difícil passejar tenint en compte el volum de persones que s’hi congregaven. Pel que fa a la venda de llibres, el Gremi de Llibreters de Catalunya s’ha mostrat molt satisfet amb un Sant Jordi participatiu i amb xifres de vendes molt positives. A falta de repassar les dades definitives, els llibreters tenen la percepció que han aconseguit vendre més que l’any passat.

La venda de rosa creix aquest Sant Jordi amb la vermella com a protagonista

Augment de vendes aquest Sant Jordi respecte de l’any passat  pel que fa a les roses. El Gremi de Floristes de Catalunya ha avançat que s'han venut un 7% més de roses que l'any anterior amb motiu de la Diada de Sant Jordi. Les 400 parades que s’han instal•lat aquest dijous a la ciutat han anat reposant les flors al llarg de la jornada. Recordem que aquest any l’iva de les flors ha baixat del 21 al 10 per cent, un fet que afavoriria la venda. El 70 per cent de les flors més venudes són les roses vermelles més tradicionals però també es demanen centres o petits rosers en testos.

Els llibreters preveuen un Sant Jordi potent amb vendes concentrades a la tarda

Mataró ha viscut aquest dijous un Sant Jordi radiant que ha acompanyat la venda de roses i llibres.Tot i el moviment que s’ha pogut veure aquest matí a la ciutat, sobretot a la plaça Santa Anna, a la Fira del Llibre, sobretot per les visites de les escoles, el pes de la venda de llibres es preveu aquesta tarda. La previsió per aquest any és un augment de les vendes. Quan la gent surt de la feina i més tenint en compte que Sant Jordi cau en un dia laborable és quan es preveu un volum més important de clients i per tant el balanç es preveu força favorable.

El comerç de Mataró acorda el seu full de ruta amb l'ajuntament

Signat el Pacte pel Comerç de Mataró 2015-2017. La voluntat d’aquest acord és treballar per orientar l’estratègia i les línies d’actuació futures per garantir el creixement i consolidació del comerç urbà com a motor econòmic. L’acord l’han rubricat, aquest matí, l’alcalde Joan Mora i el regidor de Promoció Econòmica, Miquel Rey, per part de l’Ajuntament i la presidenta de la Unió de Botiguers, Teresa Robert i el secretari general de l’entitat, Lluís González, per la Unió de Botiguers.

L'atur registra la caiguda més destacada en un mes de març a Mataró des de 2007

Mataró registra la caiguda de l’atur més destacada en un mes de març des de 2007. Segons l’Observatori del Mercat de Treball, hi ha 13.200 persones inscrites a les llistes de l’atur, 71 menys que fa un mes i un miler menys que fa un any. La taxa d’atur registrat a la ciutat és ara del 20,13%, enfront el pràcticament 2% que hi havia el març de 2014. Mataró segueix sent, però, la ciutat de més de 50.000 habitants amb més atur.

Millor tractament fiscal per als preferentistes a la declaració de la renda del 2014

Comença la campanya de la renda, l’última amb l’anterior regulació de l’IRPF després de l’entrada en vigor de la reforma tributària el gener passat . El contribuent pot sol•licitar a Hisenda les seves dades fiscals i l’esborrany de la declaració, que es podrà confirmar per internet. Com a novetat, s'avança el termini per presentar telemàticament totes les declaracions del programa PADRE.

Els empresaris maresmencs veuen brots verds a l'economia i possibilitats de creixement

El 60% de les empreses del Maresme i el Vallès Oriental preveuen un increment del volum de negoci durant aquest 2015. Una dada, que es desprèn de l'enquesta portada terme per Adivsòria a les petites i mitjanes empreses de la zona. De la mateixa manera el 54% d'aquestes empreses han afirmat haver complert els resultats esperats al llarg d'aquest 2014. Unes xifres per tant, que posen de manifest cert optimisme entre el sector empresarial.

El programa reempresa salva del tancament una desena d'empreses a Mataró

El programa Reempresa evita la desaparició d’una desena de negocis a Mataró en els darrers dos anys. Una iniciativa gestionada des del Tecnocampus que busca un relleu per aquells negocis que es veurien abocats al tancament per jubilació o per decisió del propietari, en cap cas per mal funcionament. Reempresa ha aconseguit des de la posada en funcionament donar continuïtat a deu negocis que estaven abocats al tancament. En aquestes empreses hi treballen 37 persones, i la inversió que ha suposat aquest traspàs en la propietat ha estat de 383.800 euros.

Més d'11.000 empreses del Maresme es podrien internacionalitzar

La internacionalització s’ha convertit en una obligació per a les empreses catalanes. Així ho ha assegurat la responsable de l’àmbit internacional de la Cambra de Comerç de Barcelona, Elisabet Coll-Vinent, que detalla que el fet d’exportar al mercat internacional és l’única variable de l’economia que ha comportat creixement. Unes paraules que Coll-Vinent ha pronunciat en el marc de la difusió del Pla d’Acció Internacional de la Cambra, un programa al que s’hi podran acollir més d’11.000 empreses de la comarca del Maresme.

Mataró registra la caiguda de l’atur més alta dels últims 8 anys en un mes de febrer

Mataró ha registrat aquest últim mes la caiguda de l’atur més alta dels últims 8 anys en un mes de febrer. 117 persones han trobat feina en els darrers 28 dies i a dia d’avui la xifra de persones a l’atur se situa en les 13.268. Si comparem aquestes dades amb les de fa un any, hi ha un miler menys de persones aturades, un 7,13% en números relatius - el mes de febrer del 2014 eren 14.286 persones les que es trobaven a les llistes d’aturats-.

Mataró Ràdio newsletter

No et perdis cap notícia!