La federació d’empreses més important de Suècia visita el Tecnocampus

Els responsables de la federació d’empreses més important de Suècia “The Confederation of Swedish Enterprise” ha visitat aquest dijous a la tarda el Tecnocampus de Mataró. L’objectiu de la visita és conèixer de prop la tasca que fa el parc tecnològic, especialment en l’àmbit de generació d’ocupació. Els dirigents d’aquesta entitat passen dos dies al territori per copsar què poden aprendre de les rutines de treball del Tecnocampus, un parc que compta amb bones referències a Suècia.

Tret de sortida a 'Mataró va de tapes'

El Gremi d’Hostaleria de Mataró i Maresme i Estrella Damm promouen les primeres jornades “Mataró va de Tapes”. La iniciativa, que tindrà lloc entre el 23 d’octubre i el 2 de novembre, s’ha plantejat com un itinerari gastronòmic. Així doncs, 18 bars de la ciutat, ubicats a diversos indrets de la ciutat, oferiran tapes per a tots els gustos i una canya o quinto d’Estrella Damm a un preu únic de 2,40 euros.

Mataró acull una boia multifuncional que genera energia amb les onades

Mataró és la base logística d'un projecte d’investigació marina, telecomunicacions i generació energètica. L'empresa PIPO sistems ha instal•lat una boia multifuncional al litoral mataroní. A través d'un acord amb el Port i Tecnocampus i el Ministeri, el sistema dotarà d'informació marítima continua i suport en l'aspecte de les telecomunicacions a l'hora que aprofita les onades per generar energia. Es tracta d’un projecte pioner a Catalunya en l’àmbit de la investigació marina.

Acord entre el Consorci de Residus i Llatinoamèrica per intercanviar experiències

El Consorci pel Tractament de Residus del Maresme signa un acord per adherir-se a la Red Latinoamericana de Gestión de Residuos Sólidos. L’ajuntament de Mataró ha acollit aquest dimecres a la tarda la signatura del conveni que permetrà que tècnics d’ambdós organismes comparteixin experiències i països com Mèxic, Xile o Brasil enriqueixin els seus procediments a l’hora de gestionar residus. A dia d’avui Llatinoamèrica està mancada de plantes de valorització energètica.

El congrés Recuwatt guanya projecció internacional en la seva 3ª edició

El congrés Recuwatt sobre valorització energètica de residus guanyarà enfocament a l’estranger. Se celebrarà un seminari amb la Universitat de Columbia, als Estats Units, sobre les tecnologies d’avantguarda per a la gestió sostenible de residus. El Consorci per al Tractament dels Residus Sòlids Urbans del Maresme i l’Ajuntament de Barcelona signaran l’adhesió amb la Red Latinoamericana de Gestión de Residuos Sólidos. L’acord implicarà que des de Catalunya s’aconsellerà a diferents països llatinoamericans preocupats per la gestió dels residus.

L'empresa mataronina Sandir impulsa la primera escola de perfumeria de l'estat

Mataró acull la primera escola de perfumeria de tot l’estat espanyol. Es tracta d’un projecte desenvolupat per l’empresa mataronina Sandir, que té seu al Tecnocampus. La nova escola comparteix ubicació i té com a objectiu omplir aquest buit existent. Segons la seva creadora, Sandra Iruela, fins al moment des de la seva companyia assistien a nivell formatiu a altres empreses o universitats desplaçant-se fins on els sol•licitaven. Des d’aquest dijous però, les persones interessades poden començar aquest curs especialitzat en l’àmbit de les fragàncies.

L'Ajuntament interpreta l'impacte positiu de la Festa al Cel com una recuperació de la inversió

La Festa al Cel, a l’espera de tenir els números definitius, ha suposat una inversió de 350.000 euros. D’aquests diners, 150.000 els ha aportat la Diputació de Barcelona, 20.000 els aeroports i 69.000 provenen del capital privat. El regidor de Promoció Econòmica, Miquel Rey, ha explicat que aquests números són provisionals i que s’està a l’espera de saber si l’assegurança cobreix aspectes de la festa que es van haver de suspendre pel mal temps.

"L’administració s’omple la boca per fomentar l’emprenedoria però el que fa és irrisori"

"L’administració s’omple la boca per fomentar l’emprenedoria però el que fa és irrisori", així ho ha assegurat la responsable de Lippa comunicació a l'espai emprenedoria de Mataró Ràdio. Una agència de comunicació especialitzada en la creació i desenvolupament d'esdeveniments. 

Puja l'atur a Mataró durant el setembre però hi ha un miler d'aturats menys que fa un any

L’atur augmenta a Mataró el mes de setembre en 90 persones. A hores d’ara a la capital del Maresme la xifra d’aturats ascendeix fins les 13.259 persones. Unes dades que representen un augment del 0’68 per cent respecte al mes anterior i es tradueixen en una taxa del 20’18 per cent d’aturats a la ciutat. Pel que fa al conjunt del Maresme, la xifra d’aturats és de 35.997 persones, en el darrer mes 1065 persones han perdut el seu lloc de treball.

La Unió de Botiguers participarà de nou a la propera Festa al Cel de Mataró

La Unió de Botiguers de Mataró tornarà a participar l’any que ve a la Festa al Cel instal•lant un Village comercial. La pluja d’ahir va impedir que no vingués a la ciutat tota la gent que s’esperava però força persones es van acostar a les parades mentre el temps ho va permetre. La responsable d’activitats de l’entitat comercial, Fransina Bigorra, lamenta que la pluja els impedís fer totes les vendes que havien previst però consideren que aquesta fira és una bona oportunitat per als comerciants i per això no descarten participar-hi de nou l’any 2015.

Mataró Ràdio newsletter

No et perdis cap notícia!