L'atur baixa en més de 300 persones a Mataró durant el mes de juny

Segueix la tendència a la baixa de l’atur a Mataró i ja és el sisè mes consecutiu. En els últims 30 dies, més de 300 persones han sortit de les llistes de desocupats i, segons dades del departament d’Empresa i Ocupació, actualment a la ciutat hi ha 12.046 persones que busquen feina, gairebé 1300 menys que el juliol de 2014. La variació interanual de la taxa d’atur és de 9,5 punts i, actualment, la taxa a la ciutat és del 18,37%.

Tecnocampus mostra a empresaris el potencial econòmic que ofereix Moldàvia

El Tecnocampus Mataró-Maresme acull aquest matí la jornada “Oportunitats comercials a Moldàvia”, un programa d’actes pensat per donar a conèixer als empresaris i emprenedors de la comarca les possibilitats que els ofereix una de les economies emergents de l’Europa de l’Est.

Tret de sortida oficial a les rebaixes d'estiu

Cada català es gastarà entre 100 i 120 euros a les rebaixes que comencen avui. Un període de descomptes que s’allargarà fins el 31 d’agost. Per davant dos mesos en els que els comerciants volen posar en valor les característiques del model català de comerç en el que destaca la proximitat, l’atenció en el servei o la qualitat en els productes. Una data d’inici oficial que es produeix avui, tot i que diumenge passat molts comerços de la Riera van obrir les seves portes amb el rètol de rebaixes als seus aparadors.

El Parc Central acull la nova fira gastronòmica

Mataró impulsa una nova fira gastronòmica de Mataró al Parc Central. Comptarà amb 11 establiments i s’oferiran àpats de tot tipus, des del menjar de tota la vida fins a delicatessen. La nova fira gastronòmica vol ser un aparador per els productes de proximitat i neix de la mà del Gremi d’Hosteleria i Turisme amb la idea de consolidar-se.

La fira se celebrarà del 26 al 28 de juny i, al marge dels menjars, també s’oferiran activitats per a tota la família. Entre les actuacions musicals destacades hi haurà Hotel Cochambre.

Una empresa mataronina guanya el Premi de Protecció de Dades de l’APDCAT

L’empresa mataronina Emercom guanya el Premi de Protecció de Dades de l’APDCAT per la seva plataforma de gestió d’emergències. L’start-up de Mataró ha dissenyat una solució tecnològica que permet coordinar i compartir informació entre cossos de seguretat, d’emergències i protecció civil, garantint la privacitat dels ciutadans. EMERCOM GO és un sistema multiplataforma de seguretat, basat en una App i una aplicació web, que permet coordinar en temps real els cossos de seguretat, d’emergències i protecció civil.

De Dòria i Ibern haurien declinat respondre les preguntes de l'advocada demandant

Els ex presidents de Caixa Laietana Pere Antoni de Dòria i Josep Ibern han declarat aquest migdia al jutjat número 3 de Mataró pel cas de les participacions preferents. Tots dos han estat imputats en un cas que parteix d’una querella presentada per uns clients de l’entitat bancària, residents a Vallgorguina. L’advocada d’aquest cas va veure indicis constitutius de delicte i per això va optar per portar el cas per la via penal. Ibern que ha arribat amb mitja hora de retard als jutjats de la Plaça Tomás i Valiente, ha estat rebut amb insults i ha evitat fer declaracions a la premsa.

Estudiants del TCM reben una beca per fer estades internacionals fora de la UE

Deu estudiants del Tecnocampus reben una beca "On The Move" de mans de la Fundació Banc Sabadell per fer estades internacionals fora de la Unió Europea. Aquestes beques, que són una iniciativa de la Universitat amb el suport de la Fundació , serveixen per omplir el buit que deixen les beques Erasmus +, que tenen el seu àmbit d'actuació dins la Unió Europea. Tecnocampus te firmats en l’actualitat 90 convenis internacionals que ofereixen 266 places de mobilitat arreu del món.

Quatre escoles de la ciutat acaben el projecte "Cultura emprenedora a l'escola"

Les escoles Àngela Bransuela, Peramàs, La Llàntia i Camí del Mig posen el punt i final al projecte "Cultura emprenedora a l'Escola". Una iniciativa que pretén fomentar la cultura emprenedora entre els nens i nenes de sisè de primària. En aquest projecte s’explica als alumnes quines opcions empresarials hi ha, se’ls anima a escollir un producte i també a escollir democràticament els seus representants, entre altres competències.

Setmana de l'Emprenedoria al CCM

El Consell comarcal del Maresme dóna el tret de sortida aquest dilluns a la desena edició de la setmana de l’emprenedoria. Una sèrie de xerrades i sessions formatives tant per a emprenedors amb el negoci en marxa com pels que es plantegen engegar-ne un de nou. Natàlia Montoya, responsable del servei d’emprenedoria del Consell Comarcal del Maresme, destaca com a xerrades més destacades una sobre negociació amb l’entorn empresarial i l’altra sobre la importància de la protecció de dades a l’hora de crear una botiga on line.

L'UGT presenta a Mataró els acords salarials per a l’ocupació i la negociació col•lectiva

L’ocupació juvenil i la contractació indefinida són els principals acords salarials per a l’ocupació i la negociació col•lectiva pels anys 2015, 2016 i 2017. El sindicat UGT presentava ahir aquests acords a Mataró, en un acte en el que va participar el secretari general de la UGT de Catalunya, Josep M. Àlvarez, i el secretari comarcal de la UGT al Maresme, Lluis Torrents i Diaz. Tal com ha explicat Lluis Torrents aquest acord ja és una realitat. En definitiva, l’acord intenta recuperar tots els drets que s’han perdut amb la crisi econòmica.

Mataró Ràdio newsletter

No et perdis cap notícia!