Mataró Notícies

Els funcionaris de justícia protesten contra les retallades

Els funcionaris de justícia protesten contra les retallades

Cristina Salad

Un centenar de funcionaris de justícia s’ha manifestat aquest migdia a les portes dels jutjats de Mataró en una mesura de protesta contra el nou paquet de retallades aprovat per la Generalitat. Segons el govern d’Artur Mas, la nova tisorada afecta als complements de sou que reben els treballadors dels jutjats, mentre que aquests treballadors argumenten que se’ls treu el 5% del seu sou brut total. Els funcionaris apunten que la nova retallada s’aplicarà amb efecte retroactiu, afecta a les nòmines de gener fins ara i de juny a desembre els descomptaran quantitats que oscil•len entre els 95€ i els 120€.

Fa uns dies el president de la Generalitat va presentar un nou pla d’ajust que preveu un estalvi de 1.500 milions d’euros. A la nova retallada del 2% salarial al sou dels empleats públics per al mes de desembre, s’ha de sumar l’aprovada del 3% del juny, en total aquest 5% per al 2012. Segons els funcionaris, des de les primeres tisorades aprovades per la Generalitat els treballadors dels jutjats han perdut entre 250 i 300 euros mensuals. Aquest nou paquet aprovat per l’executiu de la Generalitat s’aplica, per tant, només a Catalunya.

Segons aquests treballadors el principal perjudicat per les retallades al sector i als treballadors és la tramitació i l’administració de justícia. Segons apunten, als jutjats de Mataró on treballen gairebé 200 persones de les

Els funcionaris dels jutjats de Mataró repetiran indifinidament la protesta cada dia a les 12 del migdia.
 

Dimarts, 18 juliol, 2017 - 16:50
10 mitjans aeris i 30 terrestres dels Bombers de la Generalitat treballen en l’incendi de Teià, al Maresme, que ja ha afectat 7 hectàrees. No s’ha evacuat cap veí, però sí s’ha recomanat el...

Dimarts, 18 juliol, 2017 - 16:25
A les 5 de la tarda obre la botiga física de les Santes, que estrena nova ubicació i s’instal·la a Can Marfà Gènere de Punt del Museu de Mataró. Avui estarà oberta fins a dos quarts de 9 del vespre....

Dimarts, 18 juliol, 2017 - 15:04
L’any 2018 tota la comarca del Maresme tindrà accés a la Xarxa de Fibra Òptica de la Generalitat de Catalunya. Aquest és el compromís al qual ha arribat la Secretaria de Telecomunicacions de la...

Dimarts, 18 juliol, 2017 - 14:49
La municipalització de serveis no es contradiu amb l’aprovació dels pressupostos. Així ho ha sentenciat a Mataró, Jordi Colomer, expert en administració pública local i assessor de ser de Serveis...

Cartell aparegut penjat al contenidor del carrer Lepanto. Foto: twitter CUP Mataró
Dimarts, 18 juliol, 2017 - 12:18
Mataró, com altres municipis catalans, s’ha llevat aquest matí amb uns cartells en els que apareix la imatge del dictador Francisco Franco i demanant no votar en el referèndum de l’1 d’octubre. Els...

Dimarts, 18 juliol, 2017 - 08:58
Un anunci de la clínica de cirurgia estètica Dorsia ha estat retirat per l'Ajuntament de Mataró tot i ser patrocinador de Les Santes. Ha estat el propi Ajuntament qui s'ha adonat de la publicitat,...