Mataró Notícies

Idioma i qualitat, els motius pels quals els estudiants internacionals escullen el TCM

Idioma i qualitat, els motius pels quals els estudiants internacionals escullen el TCM

lauren39b70214563

El TecnoCampus acull aquest trimestre a 56 estudiants estrangers. Joves de diferents països vénen a estudiar a Mataró i la nostra companya Silvia Camacho ha esbrinat  quin és el principal motiu pel qual trien el campus universitari mataroní i què pensen de la nostra ciutat.

Els estudiants d’intercanvi escullen el TecnoCampus principalment pel fet de que volen anar a una universitat europea i que l’ensenyament és bo i amb material modern. Per exemple, en Francisco Martínez, mexicà del Institut Tecnològic de Monterrey, tenia altres opcions com la Xina, Argentina o Xile, però li agradava més la idea de viure en Europa i, finalment, va decidir TecnoCampus per l’idioma.

Els estudiants internacionals com Facundo Miguel, estudiant argentí d’Administració i Direcció d’Empreses, destaquen els moderns equips informàtics del TecnoCampus, l’estructura de les classes i els professors.

Daniela Martín, mexicana que estudia enginyeria informàtica, dóna importància a l’estructura de la universitat i a com les aules estan equipades segons la matèria que s’ensenya.

Aquests estudiants han començat una nova vida a Mataró, una ciutat que els ha impressionat, ja que la majoria d’ells pensaven que era una ciutat molt més petita. El que més els hi ha agradat és la proximitat que tenen amb la universitat i el mar i la bona comunicació amb Barcelona.

Francisco Martínez, a part de la platja, també destaca el bon clima. Facundo Miguel subratlla la tranquil•litat de la ciutat, l’arquitectura i els espais verds i les places de Mataró.
D’altra banda, Daniela Martín, opina que a Mataró pots trobar tot el que té una ciutat gran com Barcelona i, a més, amb la diferència de que no hi ha el soroll dels turistes, un punt molt a favor.

Facundo Miguel i Francisco Martínez recomanen viure a Mataró abans que a Barcelona si estudies al TecnoCampus per la comoditat que tenen al viure a 5 minuts de la universitat.
Daniela Martín, estudia al TecnoCampus de Mataró, però viu a Barcelona. Buscava una residència d’estudiants i com que a Mataró no n’hi ha, va optar per anar-se a Barcelona, ja que la comunicació entre Barcelona i Mataró és molt bona i no té cap mena de problema en quant a transport.

Segons els estudiants internacionals, la idea d’una residència a Mataró seria un aspecte molt positiu tant per a la universitat com per a la ciutat i atrauria als estudiants que vénen a estudiar de fora.

El que més ha impressionat a aquests estudiants de la nostra societat és el respecte per les normes de trànsit.

Daniela Martín, estudiant de enginyeria informàtica, accentua la bona comunicació que hi ha entre ciutats gràcies al transport i la seguretat que hi ha respecte al seu país, Mèxic.

El TecnoCampus té diferents programes d’intercanvi, des de nivell estatal fins a europeu o internacional. En total, té acords d’intercanvi amb 84 universitats de 33 països diferents. Els programes amb més èxit entre els estudiants són l’Erasmus+ pels estudiants que volen estudiar a Europa i els convenis bilaterals entre el Tecnocampus i altres universitats fora de la Unió Europea, on els estudiants han de pagar la matrícula del Tecnocampus o els convenis d’Study Abroad, on han de pagar la matrícula de la universitat de destí.

Etiquetes: 
Dimarts, 18 juliol, 2017 - 16:50
10 mitjans aeris i 30 terrestres dels Bombers de la Generalitat treballen en l’incendi de Teià, al Maresme, que ja ha afectat 7 hectàrees. No s’ha evacuat cap veí, però sí s’ha recomanat el...

Dimarts, 18 juliol, 2017 - 16:25
A les 5 de la tarda obre la botiga física de les Santes, que estrena nova ubicació i s’instal·la a Can Marfà Gènere de Punt del Museu de Mataró. Avui estarà oberta fins a dos quarts de 9 del vespre....

Dimarts, 18 juliol, 2017 - 15:04
L’any 2018 tota la comarca del Maresme tindrà accés a la Xarxa de Fibra Òptica de la Generalitat de Catalunya. Aquest és el compromís al qual ha arribat la Secretaria de Telecomunicacions de la...

Dimarts, 18 juliol, 2017 - 14:49
La municipalització de serveis no es contradiu amb l’aprovació dels pressupostos. Així ho ha sentenciat a Mataró, Jordi Colomer, expert en administració pública local i assessor de ser de Serveis...

Cartell aparegut penjat al contenidor del carrer Lepanto. Foto: twitter CUP Mataró
Dimarts, 18 juliol, 2017 - 12:18
Mataró, com altres municipis catalans, s’ha llevat aquest matí amb uns cartells en els que apareix la imatge del dictador Francisco Franco i demanant no votar en el referèndum de l’1 d’octubre. Els...

Dimarts, 18 juliol, 2017 - 08:58
Un anunci de la clínica de cirurgia estètica Dorsia ha estat retirat per l'Ajuntament de Mataró tot i ser patrocinador de Les Santes. Ha estat el propi Ajuntament qui s'ha adonat de la publicitat,...