Corporatiu

Presentació

Mataró Audiovisual és una Entitat Pública Empresarial, que depèn de l'Ajuntament de Mataró, que va néixer el juny de 2006, emmarcada en el Projecte de creació d’un servei de comunicació audiovisual públic, i encarregada d’aplegar totes les iniciatives de l’àmbit de la comunicació audiovisual del territori.

L’Ajuntament de Mataró, reunit en sessió plenària celebrada el 12 de gener de 2017 va aprovar el nou full de ruta per a la prestació del servei públic audiovisual per l’Ajuntament de Mataró en els següents termes, entre d'altres:

  1. Fer convergir el canal públic de televisió m1tv i Mataró Ràdio sota un únic mitjà públic de comunicació audiovisual local amb les diverses expressions: televisió, ràdio i internet.
  2. Encarregar a Mataró Audiovisual, E.P.E. la gestió del nou mitjà de comunicació a través d’un nou contracte-programa amb l’Ajuntament de Mataró.
  3. Ubicar el nou mitjà de comunicació a les instal·lacions del Tecnocampus, on actualment hi ha la televisió i on ja existeixen estudis de ràdio, adaptant també nous espais.
  4. Definir els principals eixos dels continguts de la programació del nou mitjà respectant la personalitat de cadascun, especialment l’elevat grau de participació de persones i entitats col·laboradores.

El nou projecte que ara comença s’ha treballat fixant les pautes d’un nou mitjà transmedia -ràdio-televisió-digital - emparat sota els mateixos principis, objectius i finalitats que defineixen l’entitat, fixats en els seus Estatuts i Reglament de funcionament intern.

Mataró Audiovisual gestiona l'emissora municipal de la ciutat, en la que tothom hi està convidat a participar, des de mitjans de 2006 i la televisió pública de la ciutat des de 2017.

L'Entitat Pública Empresarial Mataró Audiovisual compta amb un Consell d'Administració que assumeix el govern, la direcció i fixa les línies d'actuació i amb un Consell Assessor, com a grup d'experts que han d'ajudar en la millora dels mitjans gestionats.

 

 

Els orígens

L'any 2006 Mataró iniciava l’aventura de la creació d'un organisme gestor de mitjans audiovisuals públics i, pocs mesos després d'una nova emissora de ràdio municipal, que va començar les emissions regulars en els nous estudis de la primera planta del Centre Cívic Pla d’En Boet.

El projecte de creació d’un servei de comunicació audiovisual a Mataró, MATARÓ AUDIOVISUAL, fou encarregat per l'Ajuntament, amb l'objectiu d’aplegar totes les iniciatives municipals de l’àmbit de la comunicació audiovisual de la ciutat.

MATARÓ RÀDIO va néixer amb l’objectiu, sempre vigent, de ser l’emissora de la ciutat, un mitjà de comunicació a través del qual tothom pugui estar informat del que passa al nostre voltant, amb el qual les persones, les entitats i les associacions de Mataró puguin fer sentir la seva veu i opinar, essent un reflex de l’activitat i de la vida social de la ciutat.

Podeu consultar el Projecte de creació de Mataró Audiovisual en aquest enllaç.

L'any 2017 es fa un nou pas al rebre l'encàrrec de l'Ajuntament de Mataró d'integrar els dos mitjans audiovisuals públics de Mataró, convertint Mataró Audiovisual en un mitjà transmedia, que produeix continguts que s'emeten per ràdio (Mataró Ràdio), per televisió (Mataró Televisió) i per mitjans digitals (Mataró Digital).

Podeu consultar el projecte en aquest enllaç.

 

L'oferta audiovisual

Els principis generals de Mataró Audiovisual, com a mitjà transmèdia, són:

Mitjà participatiu i de proximitat.

Concebut com un servei públic.

Gestió professional, amb una estructura simple que sigui possible mantenir.

Treballa amb rigor informatiu.

Promou la pluralitat i cohesiona la ciutat.

Incentiva la normalització de la llengua catalana.

Potencia la informació i la vessant recreativa.

Les finestres per on s'emet són:

  • Mataró Ràdio
  • Mataró Televisió
  • Mataró Digital

Mataró Ràdio

Mataró Ràdio és l'emissora municipal de la ciutat de Mataró.

El 25 de juliol de 2006 Mataró Ràdio iniciava l’aventura de la nova emissora municipal, amb un programa pilot centrat en La Crida a la Festa de Les Santes, des de l’Ajuntament de Mataró. Gairebé dos mesos després, concretament l’11 de setembre, començaven les emissions regulars de Mataró Ràdio, en els nous estudis de la primera planta del Centre Cívic Pla d’En Boet.

La llavors jove emissora de Mataró, que va néixer emmarcada en el projecte de creació d’un servei de comunicació audiovisual a Mataró, MATARÓ AUDIOVISUAL, encarregat d’aplegar totes les iniciatives municipals de l’àmbit de la comunicació audiovisual de la ciutat.

MATARÓ RÀDIO va néixer amb l’objectiu, sempre vigent, de ser l’emissora de la ciutat, un mitjà de comunicació a través del qual tothom pugui estar informat del que passa al nostre voltant, amb el qual les persones, les entitats i les associacions de Mataró puguin fer sentir la seva veu i opinar, essent un reflex de l’activitat i de la vida social de la ciutat.

MATARÓ RÀDIO la podeu escoltar en directe al 89,3 FM, dins l’entorn del municipi de Mataró, també per internet i també escoltar l'emissió en directe a través del teu smartphone Iphone o Androide, o del canal 24 de la TDT al Maresme. Així mateix, podeu escoltar els programes en diferit a través de Ràdio a la carta.

 

 

Mataró Televisió

Amb un nou nom i integrada dins de Mataró Audiovisual, Mataró Televisió recull la llarga història de la televisió a la ciutat i a la comarca.

Des de 1984, moment en el qual el Col·lectiu de Mitjans Audiovisuals de Mataró va posar en marxa les emissions de Televisió de Mataró, gràcies a la col·laboració desinteressada de molta gent i amb la voluntat de dotar la ciutat d'aquest mitjà, Televisió de Mataró va iniciar el seu recorregut amb espais informatius i altres programes que deixaven la seva emprempta de l'actualitat de la capital del Maresme.

Amb la posada en marxa de la Televisió Digital Terrestre -TDT- apareix Maresme Digital Televisió, el canal públic del Consorci Digital Mataró Maresme, que l'any 2010 es fusiona amb Televisió de Mataró, convertint-se en M1tv, la televisió de Mataró i el Maresme, donant servei als municipis del Maresme que formen part del Consorci.

L'any 2017 l'Ajuntament de Mataró assumeix la gestió de la televisió pública i traspassa la gestió a Mataró Audiovisual.

MATARÓ TELEVISIÓ neix amb l’objectiu, sempre vigent, de ser la televisió de la ciutat, un mitjà de comunicació a través del qual tothom pugui estar informat del que passa al nostre voltant, amb el qual les persones, les entitats i les associacions de Mataró puguin fer sentir la seva veu i opinar, essent un reflex de l’activitat i de la vida social de la ciutat i amb un projecció cap a la comarca.

Es pot veure al canal 24 de la TDT i via digital a través del web http://mataroaudiovisual.alacarta.cat/​ es pot recuperar a la carta.