La coeducació, un repte a les aules

L'Institut Miquel Biada ha acollit l'acte de benvinguda al curs 2023-24 que impulsa el MEX i que ha comptat amb una conferència sobre coeducació de la mà de David Bueno

La coeducació ha centrat la jornada de benvinguda al col·lectiu docent de Mataró. L’organitza cada any a l'inici del curs escolar la xarxa socioeducativa MEX, Mataró Educa en Xarxa i ha comptat amb una conferència del biòleg i professor David Bueno sobre neurociència i coeducació. L’activitat continuarà aquest dijous, també a l’institut Miquel Biada, amb uns tallers dinàmics que serviran per interpretar i treballar diverses situacions de coeducació a les aules. Una necessitat que ja fa temps que el sector educatiu ha detectat.

Joana d’Arc Bermúdez, coordinadora de projectes del Moviment Educatiu del Maresme: “Especialment en l'etapa de l'adolescència veiem que els joves tenen la necessitat de definir-se com a persones. Per això hi hem de treballar, perquè tothom s'ha de poder expressar. El departament va crear un acompanyament que és la coeducació i des d'aquest curs tots els centres tenen un coordinador d’aquesta eina per anar implementant en el seu vocabulari i unitats la coeducació, parlar sobre el gènere i les identitats de les perosnes. El que anem a buscar avui amb aquesta conferència és una sacsejada de la mà de David Bueno, que s’expressa molt bé. Volem que ens faci pensar, rumiar. Obrir aquests caixons que tenim tan encasellades, moure-les, obrir la ment i pensar molt en el futur que tenim per davant”