Tot a punt per a un nou curs de les Aules Sènior de Mataró

L'acte inaugural es fa dimecres al Foment Mataroní. El president en funcions, Antoni Vilà, explica a l'Entrevista Mataró Ràdio l'origen de les Aules. L'historiador Alexis Serrano, professor de les Aules, destaca la intereacció amb l'alumnat de gent gran.

Antoni Vilà i Alexis Serrano durant l'Entrevista de Mataró Ràdio
Antoni Vilà i Alexis Serrano durant l'Entrevista de Mataró Ràdio

Demà dimecres tindrà lloc al Foment Mataroní l'acte inaugural del nou curs de les Aules Sènior de Mataró. Fa 43 anys que va posar en marxa aquesta iniciativa per continuar donant formació i coneixement a les persones grans. Ho ha explicat el president en funcions de les Aules, Antoni Vilà, a l'Entrevista de Mataró Ràdio. També hi ha participat el director de l'Arxiu Comarcal, Alexis Serrano, que per segon any consecutiu dóna classes d'Història als alumnes de les Aules Sènior.

 

ANTONI VILÀ, president en funcions Aules Sènior.------

Quan es va començar hi havia unes inquietuds de la gent que es jubilava, que volien fer coses i omplir el temps d’oci. Aquestes inquietuds les va recollir una sèrie de gent que van formar les Aules Sènior. I en el programari dels nostres estatuts hi diu: formació permanent per a la gent gran. I després ens vam inscriure a les aules d’extensió universitària, en aquest cas nostre dins la Universitat Pompeu Fabra.

 

 

ALEXIS SERRANO, professor d’Història Aules Sènior.-----

Tinc alguns alumnes acabats de jubilar. Però també els vuitanta i llargs anys fets. I per tant, moltes de les coses que explico les poden, no només rebatre, sinó també ampliar perquè, òbviament, la vivència d’una persona amb 80 anys no és la mateixa que la d’una persona amb 40 anys. I per tant, jo crec que és molt enriquidor. Com a mínim, per a mi com a professor.

 

La lliçó inaugural de les Aules Sènior la impartirà el professor de Filosofia i Síndic de la Universitat de Girona, Joan Manuel del Pozo, i versarà sobre “La intel·ligència artificial: aportacions, riscos i reptes”.