José Casado no haurà d’indemnitzar un policia local amb 30 mil euros

L’Audiència Provincial de Barcelona desestima la sentència que havia condemnat el regidor mataroní de Vox d’haver vulnerat el dret a l’honor de l’agent

El regidor mataroní de Vox, José Casado, no haurà d'indemnitzar finalment un policia local amb 30 mil euros. L'Audiència Provincial de Barcelona ha desestimat la sentència que havia dictat en primera instància un jutjat de Mataró que condemnava Casado d'un delicte contra el dret a l'honor. L'Audiència ha estimat el recurs que havia presentat el regidor, l'absol i imposa als demandants el pagament de les costes del procés. Una resolució, d'altra banda, que es pot recórrer al Tribunal Suprem i, per tant, encara no és ferma.

Els fets van tenir lloc fa dos anys en el transcurs d'una audiència prèvia al ple municipal. Casado, que aleshores parlava com a coordinador local de la formació d'ultradreta, havia preguntat a l'alcalde sobre la capacitació d'un policia per a assumir la tasca de cap de torn. Una intervenció que l'agent va considerar que se l'havia desacreditat professionalment. Per aquest motiu va interposar, amb un company seu, una demanda contra el regidor per haver vulnerat el seu dret a l'honor i la seva intimitat.

A través d'un comunicat, José Casado, ha celebrat que "s'hagi fet justifica finalment" i ha lamentat "la instrumentalització interessada que s'ha fet del cas".