L’ocupació turística al Maresme durant l’agost podria superar el 90%

Aquesta és la previsió del Consorci de Promoció Turística del Maresme tenint en compte que al juliol l’ocupació s’ha situat entre el 80 i el 85% tant en hotels com en càmpings. Unes dades semblants a les de l’època prepandèmia.

Els municipis de l'alt Maresme són els que concentren un major nombre de turistes durant l'estiu (tvmataró)

El clima, la gastronomia, la proximitat amb Barcelona, la possibilitat d’escollir entre platja o muntanya així com els atractius esportius, culturals i d’oci del Maresme converteixen la comarca en la destinació preferida de molts turistes durant l’estiu. Prova d’això és l’alt percentatge pel que fa a ocupació en hotels i càmpings del territori al llarg del mes de juliol.

Carme Ponsa, presidenta del Consorci de Promoció Turística del Maresme: La temporada turística és similar a la que havíem tingut als anys d’abans de la pandèmia. Més o menys, al mes de juliol hem tancat amb un 80-85% d’ocupació tant en càmpings com en hotels. Hi ha un increment una mica major del què hi havia antigament però són números similars als del 2019.

Així doncs, un cop recuperades les xifres d’ocupació d’abans de la pandèmia, el sector preveu que al mes d’agost se superaran les dades registrades al juliol.

Carme Ponsa, presidenta del Consorci de Promoció Turística del Maresme: Les previsions de cara a l’agost és que s’acabin de superar. Preveiem que hi hagi una major ocupació, arribar cap al 90-95% d’ocupació sobretot amb turisme de proximitat i també amb estades més llargues que les del mes de juliol. En aquest mes han estat de 3-4 dies, ara passaríem de 5-6-7 dies. Les estades de 15-20-21 dies hi ha molt poquetes. Tenim una rotació de turistes que és molt elevada ara.

Els municipis maresmencs que més turistes concentren durant aquesta època són, sobretot, els situats a la part alta de la comarca. Així doncs, despunten localitats com Pineda, Malgrat, Santa Susana o Calella.

I quin perfil de turista rep la comarca del Maresme?

Carme Ponsa, presidenta del Consorci de Promoció Turística del Maresme: El perfil de turista que teníem era rus. Aquest tipus de turisme ha deixat de venir. Si que continuem amb la resta de turistes que havíem tingut fins ara: de proximitat. Francès, espanyol, anglès, holandès i alemany.

Per tal de desestacionalitzar el turisme i donar a conèixer que la comarca ofereix atractius al llarg de tot l’any, des del Consorci de Promoció Turística del Maresme, a principis de juliol, es va iniciar una campanya publicitària. Aquesta consisteix en la publicació d’un vídeo per cada estació de l’any en el qual es recullen les activitats pròpies de cada època. En el cas de l’estiu, es va produir un audiovisual on posava en valor la proximitat de la comarca tant amb el mar com amb la muntanya. D’aquí l’eslògan “Maresme, de mar i de munt”.